perjantai 28. helmikuuta 2014

Fysiorela - Rullausvenyttely kehonhuoltona

HUOM!! 
Jos kiinnostaa Rullausvenyttely kehonhuoltona, niin nyt olisi mahdollisuus perustaa oma ryhmä tiimistä, tarvitaan väh. 6innokasta!! Tarkemmet hinnat ja tuntiajat selviävät myöhemmin.  Alla ilmoittautusmis-linkki, ilmoita kiinnostuksesi!!

Tässä hieman infoa asiasta, rullausvenyttelyn ohjaajan sanoin:

Rullausvenyttely on menetelmä, jolla pyritään vaikuttamaan koko kehon sidekudosverkkoon. Sidekudosverkostot on jaoteltu fascialinjoihin, jotka  ovat todennettavaissa kehon eri puolilla. Rullaus toteutetaan näiden linjojen mukaisesti kokonaisuus huomioiden. Rullauksessa pyritään käymään linjat kokonaisuudessaan läpi ilman kehon stressaantumista. Kehon stressitilaa puretaan harjoittelun aikana hengityksen avulla, sekä liikkeiden rauhallisuus huomioiden. 
Tärkeintä rullausvenyttelyssä ovatkin hengityksen tiedostaminen, rentous, motorinen kontrolli sekä tietoisuus fascialinjoista ja niiden hyväksikäyttämisestä.

Rullausvenyttelyllä pyritään saamaan sidekudosta ja lihaksistoa mahdollisimman joustavaksi. Rullaus lisää nivelten liikkuvuutta, lihasten joustavuutta, parantaa ryhtiä ja avaa asentoa keskilinjaan. Lisäksi se parantaa hengitystä asennon suoristuttua. Rullaus lievittää myös lihasperäisiä kiputiloja.

Vasta-aiheita rullaukselle: tuoreet vammat, välilevyn pullistumat, raskaus, voimakas yliliikkuvuus nivelissä.

Rulla on henkilökohtainen väline, joten se on itse hankittava. Rullan pituus voi olla 45 cm tai 90 cm. Halkaisia noin 15 cm. Rullissa on pehmeydessä eroja. Kovaa rullaa voi suositella aktiivisesti liikkuville henkilöille jo alkuvaiheessa. Rullausta on hyvä toteuttaa noin 3 x vko. Osa omatoimisella harjoittelulla suoritettuna.

Ryhmät 1x/ vko. Mielellellään 6 - 8 tapaamiskertaa.

Terveisin
Ulla Ollikkala
Fysio- ja rentoutusterapeutti
    Osallistun Rullausvenyttelyyn   

tai osoitteeseen virpimvirtanen@gmail.com                                                                     

2 kommenttia:

 1. Omaa ryhmää emme saaneet kasaan, asiasta ja vaihtoehdosta tiedotettu osallisille. Jos vielä olet kiinnostuntu, lähetä spostia yllä olevaan osoitteeseen.

  VastaaPoista
 2. Tässä siis tarkemmat tiedot toteutuvasta ryhmästä, nyt vaan sitten ilmoittautumaan!

  "Ryhmä toteutetaan viisi kertaa. Yhteydenotot maksuista ja osallistumisesta Kuntosali35: lle alla olevaan osoitteeseen.

  Kuntosalilla on jonkin verran rullia, mutta voit hyvin ottaa oman henkilökohtaisen rullan mukaan. Rullan pituus joko 45 cm tai 90 cm.

  Aikataulut:

  Su 13.4. klo 18:00
  Ke 16.4. klo 18:30
  Ke 23.4. klo 18:30
  Ke 30.4. klo 18:30
  Ke 7.5. klo 18:30

  LIIKUNTASALI 35 PLUS
  Hämeenkatu 25 B
  33200 TAMPERE
  Puh. (03) 222 5035
  www.35plus.fi

  Terveisin Ulla Ollikkala"

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.