torstai 29. maaliskuuta 2018

Eerikan mietteitä ennen hänen ensimmäistä 50 mailiaan

Kesällä 9.6.2018 juostaan Nokian Edenillä nyt kuudennetta kertaa järjestettävä Anun maraton. Samassa tapahtumassa matkoina ovat myös 10 km, puolimaraton ja 50 mailia.  Tapahtumat ovat saattaneet yhteen kiitettävän joukon iloista juoksuporukkaa ja toinen toistaan upeita suorituksia ja itsensä ylittämisiä. 

Tänä vuonna 50 mailin matkalle on päättänyt osallistua mm. Eerika Hedin, jonka mietteitä tässä kysellään näin kevään korvilla kesäkuun lähetessä.

Hymyillen metsäpolulla.


1. Mistä juoksuharrastuksesi on lähtenyt?

Nuorena olen harrastanut hiihtoa aktiivisesti. Mutta juoksuharrastus alkoi ”ensimmäisen” kerran 2004, ja 2005 juoksin ensimmäisen maratonin Tukholmassa. Sitten harrastus vähän lopahti alkaakseen uudestaan 2014. Team Raholan mukana aloin hölkötellä 2014 vuoden alussa. Motiivina oli vaan ulkoliikunta, läskin sulattelu ja yleiskunnon parantaminen. 

2. Mitä matkoja olet juossut ennen tätä?

Puolimaratoneja on tullut juostua useita. Täysmatkoja on kasassa muistaakseni 12, joista 4 on 50+ km. Erilaisia tapahtumia, niin sisällä kuin ulkona, kaupunkijuoksuja ja polkujuoksuja.

3. Mikä sai sinut lähtemään juoksemaan 50 mailin pituista matkaa?

Jaa-a, siinäpä hyvä kysymys. Marraskuussa 2017 juoksin Joensuussa tiimikaverin Linneron Päivin kanssa ”viestijuoksun” 6 tuntia + 6 tuntia. Juoksu ei tuntunut kovin mukavalta halli-ilmassa, kovalla alustalla ja yöaikaan, mutta tavoitteeni 50+ km 6 tunnissa sain juostua. Muutaman päivän päästä sarvi otsastakin katosi ja ajatuksissa alkoi pyöriä, että pitäisikö joskus kokeilla osallistumista 12 tunnin juoksuun. Katselin mahdollisia 12 tunnin juoksuja kesälle 2018 ja sitten totesin, että miksi lähteä kauas, kun oma porukka järjestää Anun maratonin ja siellä matkana 50 mailia. Asiaa sen enempää miettimättä ja täyttä järkeä vailla vihjasin ihan hiljaa Markukselle, että kykenisinköhän moiseen. Ja ennen kuin ehdin edes tajuta asiaa, tuli tekstiviesti, että voisitko laittaa ilmoittautumisen tiimin sivujen kautta sisään, niin nähdään samalla toimiiko ilmoittautuminen. Siinä se sitten oli.

4. Miten olet harjoitellut suoritusta varten?

Tänä talvena on tullut hiihdettyä melko paljon, kiitos hyvälumisen talven. Säännöllistä juoksua ja pidempiä lenkkejä 20–30 km aina silloin tällöin. Lisäksi jumppaa. Mitenkään sen kummemmin en ole harjoitellut juuri tätä varten. Eli edestäni sen löydän, mutta vielähän tässä on aikaa. ;) Pääsiäisenä tiimin porukan mukana Kauhajoelle maratonille ja sitten ehkä toinen maraton vielä huhti-toukokuulla.

5. Näin juoksun lähetessä, mitkä ovat ajatuksesi itse juoksusta?
Ajatukset tulevasta on vähän kauhun sekaiset. Mutta samalla kyllä odottavat fiilikset ja mielenkiintoista nähdä ja kokea tämäkin.
6. Mitä haluaisit sanoa heille, jotka miettivät ensimmäiselle 50 mailille osallistumista, mutta eivät ole rohjenneet siihen vielä lähteä?

Kaikkeahan sitä pitää kokeilla. Rohkeasti mukaan vaan! Itsekin olen ihan aloittelija näillä matkoilla, mutta hengissä maaliin on aina mulla tavoitteena, kuten nytkin. Järjestävän tahon kannustuksesta se ei ainakaan jää kiinni.

Toivotamme Eerikalle terveitä ja antoisia reenihetkiä ja nautinnollista tulevaa juoksukoitosta.

Tervetuloa myös kaikille muille osallistujille, ei muuta kuin rohkeasti mukaan. Haasta itsesi, kävellen tai juosten, oman kunnon mukaan! Tule nauttimaan Nokian kauniiseen maastoon kesän kynnyksellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.