sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Kuukauden raholalainen: Minna

Maaliskuun kuukauden raholalaisena esittäytyy Minna.  
Haastatteilijana Laura, kuva: Aaltoset.

Moi Minna, kuka olet?
- Olen Minna [Nurro], aina aurinkoinen ja loppumattoman iloinen ihminen, Minna vastaa.

Tässä kohtaa kirjoittaja pyytää anteeksi ja siivoaa pärskäyttämänsä kahvit näppäimistöltä. Niille, jotka eivät Minnaa vielä tunne, voitaneen kertoa, että Minnalla on tunnetusti erittäin hyvä huumorintaju ja eritysesti sarkasmi on hyvin hallussa. Noniin, jatketaan..

Olet monille, jos ei jopa kaikille tuttu kasvo Raholan pumppitunnilla ja juoksuporukassa. Mutta mistä oikeastaan tulet?

- Tulen yleensä kotoa Kohmankaaresta. Alun perin kotini oli tosin Seinäjoella, sellaisessa kaukaisessa eteläpohjalaiskaupungissa, jossa kaikki ovat aina aurinkoisia ja iloisia ihmisiä, Minna kertoo vakavalla naamalla.

Pitkän linjan sporttaaja
Urheileminen on tällä sanavalmiilla naisella alkanut jo nuorella iällä - ensi syksynä tulee kuluneeksi neljännesvuosisata urheilun aloittamisesta. Team Raholan porukkaan Minna eksyi Ahvenanmaan maratonin yhteydessä, vaikka jumpissa olikin tullut käytyä jo jonkun aikaa. Ahvenanmaan jälkeen Minna on uskaltautunut toisellekin tiimin ulkomaanmatkalle eli Amsterdamin puolimaratonille. Urheilun lisäksi Minna harrastaakin työntekoa ja matkustamista. Jälkimmäistä harrastusta tosin ikävästi rajoittaa käytettävissä olevan rahan määrä.

- Matkustamista harrastaisin mieluusti paljon, jos olisi enemmän rahaa käytettävissä. Vaan ei ole.

Sen ajan, mitä juttujen kirjoittamiselta, matkustamiselta ja urheilulta jää, Minna käyttää Aku Ankan (ja vähän kirjojen) lukemiseen. Minna myös huolehtii Lumista, Pellestä ja Lillasta.

- Eka on lapsi ja kaksi jälkimmäistä kissoja, Minna selventää.

Urheilu on mahtavaa
Minna pitää urheilua ylipäänsä jo melkein aina mahtavana kokemuksena ja siksi on vaikeaa yksilöidä tiettyä mieltäylentävää kokemusta. Minna nauttii erityisesti itsensä ylittämisestä ja yllättämisestä Cooperin testin muodossa kerta toisensa jälkeen.

- Hauska [urheiluun liittyvä] kokemus oli se, kun olin viimeisilläni raskaana jumpassa ja löysäilin vähän jossain liikkeissä, jolloin tulloinen jumpanvetäjäni Margit tuli sanomaan, että eipäs lintsata ja milloin sun laskettu aika on? Vastasin siihen totuudenmukaisesti, että oli kaksi päivää sitten, jolloin Margit meni melkoisen kalpeaksi ja kehotti ottamaan ihan iisisti.

Nykyään Minna arvostaa urheilussa Team Raholaa ja siihen kuuluvia uskomattoman hyviä tyyppejä. Pahinta urheiluun liittyvää kokemusta ei Minna vielä tunnusta kokeneensa pientä verenkiertohäiriöitä pumpissa lukuunottamatta.

- Joskus taannoin alkoi jumpassa tuntua jossain liikkeissä siltä, että taju lähtee. Piti vähän lepäillä. Ilmeisesti niskalihakset olivat hieman kireellä ja aiheuttivat jotain verenkiertohäiriöitä.

Tavoitteena kenties sukset
Mitään suuria ja mahtavia tavoitteita minna ei itselleen urheilun saralla aseta, kunhan jaksaisi juosta maratonin läpi ja ehkä hankkia sukset. Harrastuspuolella tavoitteena olisi päästä joskus matkustamaan Chileen ja joskus toiste Uuteen-Seelantiin. Aloitteleville urheilijoille ja juoksijoille Minna antaa seuraavat vinkit:

- Kannattaa aloittaa rauhallisesti, ettei tule rasitusvammoja tai into lopahda liikaan yrittämiseen. Ja kun ryhtyy pidentämään juoksumatkoja esim. jo 20 kilomteriin, niin on osattava huolehtia tankkaamisesta etukäteen ja juoksun aikanakin, Minna neuvoo.

Liekö tähän liittyvä vai ei, Minnan motto on lyhyesti ja ytimekkäästi "On hyvä tehdä itse omat virheensä." Ehkä mottoon liittyy myös yllättävä tieto Minnan menneisyydestä: tämä kynänikkari haki Alivaltiosihteeriin tanssitytöksi!

- En päässyt. Vuosi oli 1986, mutta harmittaa vieläkin vietävästi, hän toteaa.

Minna on ehkä tiimin sivistyinen yksilö ja hän seuraakin aktiivisesti maailman tapahtumia ja koittaa aina juoksulenkkien ohessa ja maratonmatkoilla sivistää muita tiimiläisiä (siinä kenties onnistumatta). Myös oman maan tapahtumat ovat lähellä sydäntä:

- Tämän kevään kiinnostavin tosi tv -show on Suomen eduskuntavaalit. Sitä en sitten kyllä tosin usko, että meno mihinkään muuttuu, istuu hallituksessa sitten minkälainen koalitio tahansa. Suomi on vain yksi mitätön nappula globalisaation pelilaudalla, muut voimat kuin politiikkaa määrittää tämänkin maan mahdollisuuksia, Minna innostuu.

Minna aurinkoisena 2010 ideapark-juoksun jälkeen


4 kommenttia:

 1. Huippua Minna :D Tulihan se luuranko sunkin kaapista, meinaan toi tanssityttö juttu oli aikas yllättävä :D. Harmi kun hakemusta ei hyväksytty :D

  VastaaPoista
 2. Minna on täyttä rautaa ja niinhän se Minnan eka koko maratonikin Jyväskylässäkin 2010 sujui kuin vettä vaan, joten seuraavaa odotellessa! Juostaanko se Unskilla, jonne lähtee 2.4 kova nippu teamilaisia??

  VastaaPoista
 3. Ih Q, että Minnakin tykkää cooperista!
  Minna es siempre positivo!!

  VastaaPoista
 4. Eikös Minna ollu se joka niitä greippejä söi aina uutenavuotena..

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.