sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Kuukauden raholalainen: Mirva

Huhtikuun kuukauden raholalaisena on esittelyvuorossa Mirva. Ja tämä ei ole aprillia.


Mirva selätti tiukan tammikuun itsekurin avulla


Raholan liikuntakeskuksen jumppasalissa jännitettiin taannoin, ken voittaa tipattoman ja herkuttoman tammikuun läpi sinnitelleiden kesken arvottavan herkkukorin. Kori sisälsi mm. paljon erilaisia makeisia, pähkinöitä ja chipsejä sekä lahjakortin tamperelaispizzeriaan. Onnetar suosi Mirvaa, joka oli voitosta sekä varsin yllättynyt että erityisen iloinen.

– Arpaonni suosii minua hyvin harvoin, hän perustelee.

Mirva kertoo suoriutuneensa tammikuun haasteesta yllättävän helposti, vaikka kiusauksia tuli eteen tuon tuosta. Esimerkiksi työpaikalla työkaverit kantoivat kahvitunnille leivonnaisia ja kakkuja erilaisten merkkipäivien kunniaksi. Joulun jäljiltä kaapit olivat kotonakin täynnä suklaata…

– Pari kertaa meinasin sortua suklaakonvehtiin, mutta onneksi itsekuri ei pettänyt heikoimmallakaan hetkellä, Mirva paljastaa.

Helmikuun alkua hän juhlisti hillitysti herkuttelemalla kummitytön 3-vuotispäivillä täytekakulla ja suolaisilla naposteltavilla. Lisäksi palkintokorista haihtui salmiakkipussi.

Pitkän linjan liikunnanharrastaja


Mirva on pitkän linjan liikkujia, jonka harrastus alkoi jo teini-ikäisenä. Nuorena hän suosi aerobiciä ja muita sykettä nostavia jumppia, lajivalikoimaan kuuluivat myös spinning, kuntosali, uinti ja jooga. Nykyään Mirva käy säännöllisesti pari kertaa viikossa lihaskuntoa ylläpitävässä pumpissa.

Vuosiin on mahtunut myös aikoja, jolloin jumpat eivät oikein ole mahtuneet aikatauluun – mutta liikkumaan on silti pitänyt päästä.

– Asuin kolmikymppisenä Amerikassa, jossa elämäni oli vuorotyön takia epäsäännöllistä ja muutenkin hektistä. Silloin innostuin purkamaan stressiäni useamman kerran viikossa puolen tunnin tehokkaalla kiertoharjoittelulla laitteiden kera. Harjoittelulla ei ollut ollenkaan alkamisaikoja vaan mukaan pystyi hyppäämään silloin kuin itselle sopi salin ollessa auki, hän kertoo.

Terveys motivoi kuntoilemaan – ja innostava ohjaaja


Raholan liikuntakeskuksella Mirva on käynyt yhteensä noin neljän vuoden ajan, tosin välissä oli taukoa pari vuotta, kun hän asui Tampereen ulkopuolella. Rahola tuli aikoinaan tutuksi Anun pumpeissa, joissa Mirva kävi silloisen miehensä kanssa. Sittemmin pariskunnan tiet erosivat, mutta ankeimmista tunnelmista toivuttuaan Mirva palasi pumppiin yksin.

– Anun vetämät tunnit olivat jääneet mieleeni tehokkaina ja motivoivina, Mirva kiittää.
Mirva ja Onni ulkoilevat paljon.

Häntä innostaa liikkumaan terveyden ja peruskunnon ylläpitäminen, ja luonnollisesti liikunta on hyvää vastapainoa toimistotyölle. Jumppien lisäksi Mirva saa hyötyliikuntaa päivittäin ulkoiluttaessaan shih tzu -rotuista Onni-koiraansa. Viikonloppuisin emäntä ja koira tekevät mielellään monta pitkää kävelylenkkiä.

– Tällä hetkellä en harrasta muita liikuntalajeja. Haaveena liikunnan suhteen on se, että alkaisin harrastaa sitä jälleen enemmän ja monipuolisemmin, Mirva sanoo.Monta paikkaa maailmalla yhä näkemättä


Liikunnan ja Onni-koiran hoitamisen lisäksi Mirvan vapaa-aika kuluu lukemalla, ystäviä tapaamalla ja elokuvissa. Viihteelläkin tulee käytyä, tosin kuulemma ”liian harvoin”. Kun aikaa ja rahaa on, Mirva tykkää matkustella.

Maailmaa on tullut nähtyä jo tähänkin asti melkoisesti: Amerikassa asuessaan Mirva matkusteli laajan maan eri osavaltioissa ja kävi katsastamassa Kanadan puolen Torontossa ja Niagaran putouksilla. Myös Kaukoitä on tullut tutuksi, sillä Mirva on opiskellut yhden lukukauden yliopistossa Bangkokissa ja vieraili tuolloin myös Thaimaan useissa rantakohteissa. Siellä päin maapalloa ollessaan hän kävi lisäksi Kamputseassa ja Singaporessa.

Koti-Suomesta käsin Mirvan matkat ovat suuntautuneet moniin Euroopan ja Baltian maihin, sekä ranta- että kaupunkikohteisiin.

– Varsinaista lempimatkakohdetta minulla ei ole vaikka olen käynyt joissakin kaupungeissa useammankin kerran. Matkustan mielelläni sellaisiin paikkoihin, missä en ole aiemmin käynyt, hän toteaa.

Entä mitä tapahtuisi, jos onnetar yllättäisi Mirvan taas iloisesti ja hän voittaisi esimerkiksi lotossa suurehkon summan rahaa….

– Ostaisin talon järven rannalta sekä uuden,isomman auton, matkustelisin ja kävisin tapaamassa ulkomailla asuvia ystäviäni sekä shoppailisin kaikenlaista hintalappuun katsomatta. Loput sijoittaisin,lahjoittaisin hyväntekeväisyyteen sekä antaisin osan vanhemmilleni ja veljilleni, hän listaa epäröimättä.

Teksti: Minna N
Kuva: Mirvan kotialbumi

2 kommenttia:

  1. Kiva saada nimi taas tutuille kasvoille :) Onnittelut vielä jälkikäteen tammikuun arvonnan voitosta ja hyviä jumppia tulevaisuudessakin!

    VastaaPoista
  2. Hienoa Mirva, jumpattu on elämänvarrella paljon ja maailmaa nähty huimasti, vau!!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.