sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Joulukuun raholalaiset Niina, Antti ja Kaarlo

Joulukuun raholalaisina meille esittäytyy liikunnallinen ja iloinen perhe, johon kuluu kompassien lisäksi Niina, Antti ja tietenkin perheen uusin tulokas Kaarlo.

Miten kaikki lähti liikkeelle

Antti ja Niina ovat siis aktiivisia ja urheilullisia ihmisiä, joiden molempien rakkaimpia harrastuksia on suunnistus, mutta millaisia karttamerkkejä pari oikein seurasi suunnistaessaan toistensa sydämiin?

Usein meiltä kysytään, olemmeko tavanneet urheilun parissa. Todellisuudessa tapaaminen ei ollut niin tervehenkinen, Niina toteaa.
Pariskunta törmäsi ensi kerran toisiinsa PMMP:n keikan aikana Goom-opiskelijaristeilyllä. Tapaamisen aikoihin turbiinista oli mennyt jo useampikin pelikaani läpi eli molemmat olivat nauttineet muutamat drinkit, niin kuin opiskelijaristeilyillä on yleensä tapana. Kuopiossa toista vuotta opiskeleva Niina jäi hyvin Antin mieleen ja mies ottikin yhteyksiä risteilyn jälkeen. Aikaa kului kuitenkin yhteydenotossa n. puolivuotta. Ja selväähän on se, että hyvän muhennoksen kuuluukin antaa hautua riittävän pitkään.
Antin yhteydenoton jälkeen etäsuhde sai alkunsa, mutta matkustus Nokian ja Kuopion välillä sekä Nokian ja Guildfordin välillä oli runsasta, pariskunta muistelee.
Muutama vuosi sitten pariskunta asettui aloilleen Nokialle Antin lapsuuden kotiin ja häät olivat ohjelmassa sitten alkuvuodesta 2013.

Uusi suunnistaja perheeseen

Kun kyseessä on urheilullinen pariskunta, joka asustaa Nokialla ja kulkee omasta halustaan välillä pimeässä metsässä otsalampun valossa, niin jossain välissä mieleen juolahtaa ihan luonnostaan ajatus uudesta pienestä pihkaniskasta. Perheeseen syntyi iloinen pieni tähtisilmä nimeltään Kaarlo alkukesästä 2013 ja näin meille hänet esittelevät ylpeät vanhemmat:

Kaarlo syntyi 22.5.2013. Aluksi hän oli hyvin paljon isänsä näköinen, mutta nyt myös äidin piirteitä on havaittavisssa. Taitaa kuitenkin olla pääasiassa ihan itsensä näköinen. Kaarlo on pieni ikiliikkuja, vaikkakaan liike ei vielä oikeastaan mihinkään vie. Toisaalta on myös hyvin rauhallinen ja tyytyväinen. Seurassa lämpenee hitaasti, mutta tutustuttaessa ilahduttaa hurmaavilla hymyillään. Kaarlo on varsin hoikka poika eli selvästi enemmän kestävyysurheilija kuin mikään lätkäjätkä. Tällä hetkellä Kaarlo harrastaa vauvajumpan lisäksi myös muskaria eli ihan annetaan mahdollisuus myös muihinkin harrastuksiin.

Tämän jälkeen jouluomenasta on helppo haukata iiiso pala


Liikunta osa elämää

Niinan isä toivoi kovasti jo hänen isosiskoistaan suunnistajia, mutta ei saanut näitä näkemään metsää puilta ja oli jo nostanut kädet pystyyn Niinankin kohdalla. Niina kuitenkin oli astunut miinaan tietämättään sitä ja harrasti partiota. Juonikas isä tarttui viimeiseen oljenkorteen ja sai käännettyä Niinan pään suunnistuksen suuntaan kertomalla tarinoita miten jokaisen kunnon partiolaisen kuuluu osata suunnistuksen taito. Näin sai suunnistusura alkunsa. Paikallinen seura huomasi tämän talentin ja alkoi kosiskella tyttöä mukaan kisoihin, jolloin sitten koko käsi olikin jo menetetty. Mukaan mahtui lapsena muitekin harrastuksia esim. lumilautailua, pesäpalloa ja tanssia. Muut harrastukset saivat kuitenkin jäädä, kun lukioikään päästyä kompassin neula näytti kohti Hankasalmen lukiota.Varsinaisten lukio-opintojen lisäksi Niina suoritti liikunnan syventäviä opintoja. Lisäksi ohjelmassa oli leirejä keväisin, syksyisin ja kisoja oli lähes joka viikonloppu.
Suunnistusura katkesi ilkeään ja pitkittyneeseen kantakalvon tulehduskierteeseen ja lonkkakipuihin.

Hetki ennen puolikasta Englannissa

Suurilla saavutuksilla suunnistuksessa en pääse kehumaan, mutta noilta ajoilta jäi kyllä kassikaupalla mukavia muistoja ja tärkeimpänä parhaat ystävät, Niina kertoo kaihoisasti hymyillen.

Antin elämään liikunta on kuulunut aina ihan pikkupojasta asti. Kaikki leikitkin kavereiden kanssa liittyivät aina urheiluun.
Takapihalle aurattiin jääkiekkokenttää ja maaliin lämmittiin kesät talvet nappureiden iloksi. Ukkikin oli tiukka urheiumies ja järjesti mökillä kilpailuja ja piti tarkkaa kirjaa tuloksista, joita onkin nykyään mukava katsella, Antti muistelee silmissään edelleen pikkupojan tiikerinkatse.

Talvella Antti hiihti ja pelasi jääkiekkoa, mikä olikin ykkösharrastus koko nuoruuden. Juonikkaan offensiivisen pakin totisempi kiekon peluu muuttui hieman kevyempään harrastamiseen n.16v. Nyt miestä ei enää muutamaan vuoteen ole nähty kiekkopiireissä, koska polvia pitää säästellä eikä selässä oleva välilevyn pullistumakaan hommia helpota. Juoksuharrastus kipeytti polvet leikkauskuntoon ja ne operoitiinkin vuoron perään vuoden välein. Nyt Antin jalkoja koristavat n.30cm:n arvet polven ympäristössä, mutta se ei haittaa koska nyt kintut ovat kunnossa. Toista arpea mies hieman somisteli omatoimisesti kirveellä, kun ei tahtonut osua halkoon, jolloin päätti tehdä kirveenjäljen toisen polven alle. No, näitähän sattuu aina tekevälle.
Suunnistuksen Antti löysi perheen kautta, kun kaikki muutkin harrastivat, niin tuntui hyvältä hypätä mukaan suunnistusreissuihin.

Jukolan viestiin Antti ja Niina ovat ihastuneet niin, että sinne pitää päästä joka vuosi ja moelmmat ovatkin viestin konkareita. Pariskunta väläytteleekin ajatusta lähteä viestiin Team Raholan joukkueella tulevaisuudessa.

Hetki Jukolan starttiin. Kaarlo tuulettaa valmiiksi iskän puolesta
Nykyään perheen kolmas jäsen hieman hämmentää liikuntasoppaa siten, että järjestelyjä vaaditaan aavistuksen entistä enemmän, jotta aina liikkuneet vanhemmat pääsevät nauttimaan lenkille tai salille. Kaarlo luonnollisesti pääsee myös mukaan lenkeille,mutta hän nauttii enemmänkin rauhallisesta menosta. Ja niinhän sitä sanotaan, että nuorena tehty kuntoilun kivijalka kestää koko elämän. Ja ei sovi unohtaa taloon hankittua juoksumattoa, mikä helpottaa kummasti liikkumista.

Maailmalla

Antti ja Niina muistelevat tekemiään matkoja maailmalle ja yksi reissu onkin ylitse muiden. Näin rakastuneet muistelevat parasta matkaansa:

Kun kesähäät 2kk ikäisen vauvan alkoivat tuntua ahdistavilta, varasimme itsellemme sekä kaasoille että bestmaneille lennot Lontooseen. Karkasimme naimisiin helmikuussa 2013 Lontoon merimieskirkossa. Lontoo on meille muutoinkin mieluinen matkakohde.

Just married Kuva: Cecelina Photography
Muita kohteita liikkuvilla matkustajilla ovat olleet esim. pohjois-Italia, Zakynthos ja kierros Aasiassa, joka sisälsi tutustumisen Kuala Lumpuriin, Tiomanin saareen sekä Singaporeen.

Joulun merkitys

Joulu merkitsee meille aikaa perheiden kanssa. Vietämme aaton vuorovuosin Nokialla ja Jämsässä. Tänä vuonna olemme taas Nokialla ja aaton suunnitelmissa on ainakin joulupuuro, joululenkki, joulusauna, jouluateria, joulupukki, joululahjat, joulukahvit, joulusuklaat...

Tahtoisimme toivottaa kaikille iloista joulua! Joulupöydässä pidetään mielessä, että JAXAA, JAXAA! Joulupukilta toivoisimme Team Raholalle isoja osanottajamääriä kaikkiin seuran tapahtumiin, vammavapaita kilometrejä ja liikunnan riemua.
5 kommenttia:

 1. On se hyvä että tiimissä on joillakin kompassin käyttö hallinnassa niin emme pääse eksymään liikunnan ilosta harhateille ;D Oikein ihanaa ja rauhallista joulua koko perheelle sekä tiimille :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä teidän perhe, huikeeta hommaa ja toimintaa riittää! Ihanaista joulunaikaa!

  VastaaPoista
 3. Voi teitä nöpösiä. :) Ihana juttu!

  VastaaPoista
 4. Todella valloittava tarina:) Oikein ihanan muistorikasta joulua koko perheelle!

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Hyvää joulunajan jatkoa kaikille tiimiläisille!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.