tiistai 27. joulukuuta 2016

Intialaista kanaa

Tässä olisi kovasti kohistu Ellun ja Jarin resepti, jonka avulla lanttulaatikon maku unohtuu mukavasti melkein vuodeksi eteenpäin. 

Herkullisia hetkiä kaikille!!!! 


Kanan marinointiin:
·         250ml turkkilaista jogurttia
·         6 valkosipulin kynttä murskattuna (voi laittaa enemmänkin, oman maun mukaan)
·         6 cm pala tuoretta inkivääriä, raastettuna
·         3 chiliä pieneksi pilkottuna (tai chilijauhetta n 1 tl tai 1½ tl maun mukaan)
·         1 tl jauhettua korianteria
·         ½ tl tai 1 tl jauhettua kurkumaa
·         n.500g nahatonta ja luutonta kanaa (esim. kananpojan rintafilepalat toimivat tässä loistavasti, osta maustamatonta lihaa, korkeintaan miedosti suolattuna)

Sekoitetaan kaikki aineet jogurttiin ja lopuksi lisätään kanapalat mukaan. Astia jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Kanan paistamiseen:
·         ruokaöljyä n. ½ dl (pannun pohja peittyy reilusti)
·         10 kokonaista neilikkaa
·         1 tl kanelia
·         1 tl kardemummaa
·         1 tl juustokuminaa

Kuumennetaan öljy ja lisätään mausteet. Kanat paistetaan öljyssä kypsiksi (jogurttia ei tarvitse pyyhkiä pois).Suolaa voi lisätä paistamisen jälkeen tai kun on ensin maistanut, onko tarvetta lisäsuolalle.

Tämän herkun lisäksi voi tarjota paistettua nuudelia tai riisiä. Neilikoita ei tarvitse syödä, mutta antavat paistettaessa makua ruokaan.

1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.