lauantai 9. marraskuuta 2019

Team Raholalle uusi ajanottojärjestelmä

Ajanottotiimissämme on todettu, että käyttämämme puoliautomaattisen excel-taulukkolaskentaohjelmalla toimivan ajanoton rajat ovat tulleet vastaan. Paremmasta haaveillessa heräsi mielenkiinto, kun saatiin aiheen tiimoilta yhteydenotto Porista. Juha Souko oli koodannut uuden ajanotto-ohjelman, jonka hän halusi laajempaan käyttöön kokemusten ja kehitysehdotusten kartuttamiseksi. Ohjelma oli todettu toimivaksi jo Porin hallimaratonilla myös tiimimme juoksijoiden toimesta. Kotimaisuuden lisäksi helposti tavoitettavissa oleva käytön tuki ja ohjelmoijan innokkuus muokata tuotostaan käyttäjien toiveiden mukaisesti olivat tiimille tärkeitä asioita.

Neuvottelujen tuloksena edessämme oli tarjous, josta ei voinut kieltäytyä. Team Raholalla on nyt nykyaikainen ja monipuolinen ihan oikea ajanottojärjestelmä, jonka avulla saadaan reaaliaikainen, luotettava ja monipuolinen tulospalvelu niin kisapaikalle kuin internettiinkin. Järjestelmän kautta saadaan lähetettyä automaattisesti ennakkoilmoittautujille sähköpostiin vahvistus sekä maksuviitenumerot. Järjestelmää myös kehitetään yhdessä Juhan kanssa jatkuvasti paremmaksi ja monipuolisemmaksi. Kehitysehdotuksia on ideoitukin jo melkoisesti, joten järjestelmään tullaan saamaan jatkossa lisää hienoja ominaisuuksia. Jo lisätyistä ominaisuuksista mainittakoon kilpailun alkuun ja loppuun mahdollisuus matkakohtaisesti lyhyemmille kierroksille. Sitä tullaan käyttämään esim. Sorvan reitillä puolikkaan ja maratonin loppunypäyksiin sekä Anun Maratonilla 50 mailin ensimmäisellä kierroksella. Palautetta ja kehitysideoita järjestelmään liittyen toivotaan kaikilta, jotta sitä osataan muokata vastaamaan käyttäjien tarpeita mahdollisimman hyvin ja monipuolisesti.

Ajanoton toiminta perustuu juoksunumeroihin kiinnitettäviin uudelleenkäytettäviin RFID-tägeihin, jotka järjestelmä tunnistaa ja rekisteröi kilpailijoiden mennessä ajanottolinjan yli. Tägeissä itsessään ei ole paristoa eikä juuri älyäkään. Ajanottolinjalla olevat antennit lähettävät radioaaltosignaaleja muutaman metrin päähän ja tunnistavat tägeistä takaisin heijastuvien tietojen perusteella ajanottolinjan ylittävät juoksijat. Tämän vuoksi on tärkeää, että juoksijat pitävät numerolappunsa etupuolellaan näkyvissä. Ja tottahan kilpailussa numerot pitää muutenkin näkyvissä olla.

Lauantaina 9.11. järjestettiin tiimin ajanottoporukalle koulutus, jossa Juhan opastuksella käytiin läpi perin pohjin ohjelman asetukset ja käyttö. Koulutus antoi ohjelman käyttöön mukavasti itseluottamusta. Järjestelmän käyttöä harjoitellaan ainakin Juokse Sorvassa -tapahtumissamme ennen ensi kesän Raholan Kymppiä ja Anun Maratonia.

Järjestelmään kuuluu myös internetsivusto http://rahola.spiidi.net, jossa pystyy ilmoittautumaan tiimin järjestämiin kilpailuihin ja josta näkee meneillään olevien kilpailujen tulokset livenä. Etusivun alareunassa oikealla olevan puhekuplapainikkeen kautta voi antaa sitä toivottua palautetta.

    
Järjestelmän käyttöä harjoiteltiin, jotta kaikki sujuu tositilanteessa mallikkaasti.

Teksti ja kuva: Jukka Vuorenmäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.