Oheinen resepti on äitini jo pitkään käyttämä. Voin suositella 2,5 l Heirol-kakkuvuokaa. Nuuksion reissulla oli tällainen versio reseptistä käytössä.
5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
4 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta (esim. Fazerin Cacao)
250 g sulaa hieman jäähdytettyä voita
4 kananmunaa
3 dl kuumaa vettä
Kuorrutus:
4 dl maitokaakaojauhetta (esim. Nestle Nesquik)
50 g sulatettua voita
2 rkl vettä
Taikinaa sekoitetaan ainoastaan, ei vatkata. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa, lisää sulatettu ja jäähdytetty voi. Riko kananmunat erilliseen astiaan, sekoita kevyesti rakenne rikki ja lisää taikinan joukkoon. Lopuksi lisää kuuma vesi ja sekoita tasaiseksi. (Taikina on erittäin juoksevaa.)
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista +175°C noin 42 min, pienempiä kakkuja vähemmän.
Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä veitsellä/lusikalla lämpimän kakun päälle, anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua. Voit käyttää myös sulatettua suklaata.
Hyviä herkutteluhetkiä, toivotteleepi Samuel
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.