maanantai 16. marraskuuta 2020

Suklaakakku á la Samuel

 
Oheinen resepti on äitini jo pitkään käyttämä. Voin suositella 2,5 l Heirol-kakkuvuokaa. Nuuksion reissulla oli tällainen versio reseptistä käytössä.
 
5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
4 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta (esim. Fazerin Cacao)
250 g sulaa hieman jäähdytettyä voita
4 kananmunaa
3 dl kuumaa vettä
 
Kuorrutus:
4 dl maitokaakaojauhetta (esim. Nestle Nesquik)
50 g sulatettua voita
2 rkl vettä
 
Taikinaa sekoitetaan ainoastaan, ei vatkata. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa, lisää sulatettu ja jäähdytetty voi. Riko kananmunat erilliseen astiaan, sekoita kevyesti rakenne rikki ja lisää taikinan joukkoon. Lopuksi lisää kuuma vesi ja sekoita tasaiseksi. (Taikina on erittäin juoksevaa.)

Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista +175°C noin 42 min, pienempiä kakkuja vähemmän.
 
Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä veitsellä/lusikalla lämpimän kakun päälle, anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua. Voit käyttää myös sulatettua suklaata.
 
Krediitit myös alkuperäiselle lähteelle
 
Hyviä herkutteluhetkiä, toivotteleepi Samuel

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.