maanantai 18. huhtikuuta 2011

Kuukauden raholalainen: Mika

Teksti Laura
Kuva: Katja A

Huhtikuun kuukauden raholalaisena meille esittäytyy Mika Anttonen Nokian Takalauttalasta.
 
Mika löysi tiensä taannoin Raholan liikuntakeskukselle vaimonsa Katjan vuosien houkuttelun jälkeen. Katja on muuten myös tuttu raholalainen ja Katjan kamerasta saamme usein ihailla varsin onnistuneita otoksia. Jumpasta Mikan tie eteni sitten mukavaan Team Raholan porukkaan, kun se perustettiin. "Valitettavan vähän vain käytettävissä oleva aikamme riittää porukan menoihin, kun tuo aikamme kuluu vähän kaikenlaisessa..." hän kertoo. Mikalla ja Katjalla on näet Takalauttalassa ison omakotitalon lisäksi kolme ihanaa ja aktiivista tytärtä (Krista 14v, Anette 12v, ja Eveliina 9v) sekä kolme vähintään yhtä aktiivista mustaa koiraa (Oili, Clara ja Frida). Jossain välissä vaimo Katja ja Krista tytär ehtivät vielä harrastaa hevosia ja ratsastustakin. Perheen tuorein jäsen on poni kutsumanimeltään "Chipsy" ja sekin vie toki oman osansa käytössä olevasta vapaa-ajasta. "Se on perheen naisväen silmäterä ja varsin hellässä huomassa onkin" Mika kertoo pilke silmäkulmassa ehkä vähän kateellisena.

Urheilua, kuskaamista ja omakotitaloa

Mikan urheiluharrastus on alkanut niinkin perinteisten lajien kuin jalkapallon ja jääkiakon parista. "Potkupalloilu oli sitä pölypilvessä pikkupoikana pallon perässä laumana kirmaamista, tällöin lapsiurheilussa oli osallistuminen kaikille mahdollista ja sai pitää hauskaa. Tuntuu et kaikki on tänä päivänä jo niin varhain huipulle tähtäävään totista puurtamista." Mika toteaa vakavana. Hänellä onkin lasten ja nuorten urheiluun hyvä kosketuspinta, kun omat lapset harrastavat kaikenlaista: kesäisin yleisurheilua, talvisin tansseja: baletti, nykytanssi, jazztanssi...

Urheilun lisäksi Mika harrastaa lasten kuljetusta heidän harrastuksiinsa muina päivinä paitsi sunnuntaina: "Se on mielestäni iso osa lasten elämään osallistumista ja positiivista kannustamista sekä liikunnallisiin harrastuksiin kasvattamista." Kolme koiraa vaativat päivittäiset ulkoilut ja ovatkin varsin reippaita liikkujia ulkona. Kesällä Mikasta on mukava lenkkeillä metsässä koirien kanssa, kun koko ajan on tapahtumia ja seurattavaa: "Koirat päästelevät varsinkin metsäeläinten jäljillä kuin suuretkin metsästäjät." Oman työmääränsä tuo talokin, kuten varmaan jokainen omakotiasuja tietää, mutta onneksi Mika tekee työt hymyssä suin: "Omakotitalomme on vielä pientä vaille valmis joten siinä riittää askareita…nurmikon leikkuu, lumityöt, ja varsinkin ne kotiaskareet joissa tulee hiki ovat mukavaa ja jälki näkyy… se saa hyvälle mielelle."

Hitaasti kiiruhtaen

Mikalla on varsin tervehenkiset ja realistiset tulevaisuuden tavoitteet urheilussa - omien sanojensa mukaan hän ei elä urheilulle vaan kuntoilee elääkseen terveemmin ja tunteakseen sen jokapäiväisen hyvän olon tunteen hikoilun ja tekemisen jälkeen. Parhaat urheilukokemukset liittyvät lapsuuden lätkäpalkintoon ja pahimmat liittyvät loukkaantumisiin ja niistä seuranneisiin pakollisiin taukoihin urheilusta. Alotteleville juoksijoille Mika vinkkaa, että "Hitaasti kiiruhtaen parhaat palkinnot noukitaan." ja hän mottonsa on yksinkertaisesti, mutta selkeästi "Elä ajassa aikanaan...". Hyvä motto, mikä olisi kaikkien syytä muistaa!

Lempiväri raholan Ferrari

Mika kertoo olevansa perfektionisti ja työnarkomaani production enginering manager, joka on vihdoin oppinut elämään rennommin sekä jopa joskus laiskottelemaan. "Melkein polvet sekä selkä operoituna sitkeällä hitaalla harjoittelulla voi olla paremmin terveenä kuin jos olisi antanut periksi. Oikeasti minun varmaankin pitäisi olla baskeri päässä Tammelan torilla maalaamassa tai kirjoittelemassa runoja...siis jos ammatinvalintatestejä ja sen analyysejä olisi uskominen." hän summaa. Lempiväriä kysyttäessä mies epäröi vain hetken: "Sininen…tai olisikos sittenkin ferrarin pun…siis no joo tietty Team Raholan punainen."

 Mika Hämeenlinnassa 2010

Kiitos Mikalle haastattelusta ja tsemppiä tulevin koitoksiin.

3 kommenttia:

  1. Mies on hiljanen, mutta meno ei sitä ole :)Hyvä Mika!! :D

    VastaaPoista
  2. Huisketta elämässä piisaa, mutta niinhän se pitääkin olla, eipä tule aika pitkäksi/ tylsäksi! Ollaan sitä vaellettukin Lapin maisemissa yhdessä Mikan, Katjan ja Markuksen kanssa etsimässä elämän pieniä asioita sekä mietitty maailman menoa ja upeeta on ollut, naurettua , laulettu, leikitty laiva on lastattu pelia... Myös ruokailuhetket yhdessä ovat olleet rattoisia sekä keikalla käynnit kesäaikaan! Mika on hyvä tyyppi, onneksi kuulut Teamiin!! Terkut Katjalle! Moonalta terkut karvakorville, toivottavasti joskus lenkillä taas nähdään ja muutenkin painimisten merkeissä!

    VastaaPoista
  3. Tällä eräjormalla on muuten aina tunturin parhaat tervat rinkan taskussa. ;)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.