keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Heinäkuun raholalainen Tanja T.


Kuukauden raholalaisena esittelemme aina iloisen ja energisen naisen eli Tanja T:n.

Tanja on syntynyt Tampereella, mutta löysi tiensä jo seitsemän vuotiaana Nokialle, missä onkin viihtynyt siitä asti. Tällä hetkellä hän työskentelee lähihoitajana ja nauttii työstään ohjaajana ryhmäkodissa. Perheeseen kuuluu Tanjan lisäksi ”parempipuolisko”, Petri, jonka kanssa he asustelevat omassa talossaan onnellisesti.
 ”Jostain hullusta päähänpistosta tuli muutettua vanhaan omakotitaloon vaikka aikanaan haettiin rivaria, joten vapaa-ajan ongelmia ei ole. Siis jos sitä vapaa aikaa nyt on.”

Liikunta mukana pienestä pitäen

Tanjan harrastuksiin kuului nuorempana mm. koripallo ja pesäpallo, mutta pallot siirtyivät taka-alalle ja tilalle alkoi tunkea jumpat ja muut hikoilut. Parikymppisenä Tanja löysi spinningin ja salillakin käynti alkoi maistua siinä määrin, että niiden perässä tarvi lähteä aina ihan Tampereelle asti. Paikallaan pysyvän pyörän rinnalle tarvittiin myös jotain missä maisemat vaihtuu, joten energinen Tanja työnsi jalkansa rullaluistimiin. Hieman yllättäen tarina ei kerrokaan mistään loukkaantumisista luistimilla, joten ainakin tämä harrastaja on selvinnyt ilman suurta määrää asvalttirupea. Jumppia tämä ilopilleri lähti kokeilemaan myös Raholaan, missä tulikin koettua yksi kovimmista jumpista ikinä. Anu veti stepin pienelle porukalle todella kovaa ja siitä olikin sitten hyvä jatkaa muihin jumppiin.

                                         Kohti helppoa maratonia


Maraton mielessä

Tanjan mieleen hiipi ajatus juosta maraton ennen 40v. synttäriä ja sitä hän lähtikin toteuttamaan askel kerrallaan. Alkuvuodesta 2007 kypsyi päätös lopettaa tupanskin poltto ja ilmo Helsinki City Runille oli lähtenyt.
 ” Tupakin polton lopettamisen myötä innostuin juoksemaan. Kolmisen vuotta sitten ostin maantiepyörän ja muutama kesä tuli siinä pyöräiltyä. Juoksua olenkin sitten harrastanut tähän päivään asti kausiluontoisesti, viimeiset pari vuotta säännöllisemmin, johtunee siitä että olen ollut teamin  toiminnassa mukana. Joten iso kiitos kuuluu muille tiimiläisille joiden kanssa on kiva tallata ja harrastaa.”, Tanja kertaa.

Helsingin puolikas sujui ja maratonille piti lähteä saman vuoden syksyllä, mutta sydänvaivat puskivat pintaan. Tanja kärsi rytmihäiriöistä. Vaivoja hoidettiin ja vuonna 2008, kun Tanja ja Pete saapuivat kotimaahan Singaporen matkaltaan, oli seuraavan päivän osoite tiedossa, se oli TAYS. Mitään hätää ei ollut, mutta aika sydänoperaatioon vain sattui kohdalle. Sydämestä poistettiin polttamalla kudosta mikä aiheutti rytmihäiriöitä. Hoito toimi ja sen jälkeen kului vain 3kk, kunnes ohjelmassa oli puolimaraton. Puolikas sujui, joten ohjelmassa oli elämän eka maraton Helsingissä! Maraton sujui loistavasti aikaan 4:11. Nyt takana on viisi maratonia ja juuri tuo tuorein toi mukanaan tavoitellun neljän tunnin alituksen 3:53.

                                               Fillarilla pääsee

Tavoitteita 

”Tavoitteita on jo saavutettu eli maraton juostu ja neljä tuntia alitettu. Olen myös saanut houkuteltua toisen puoliskoni lenkeille ja juoksemaan ainakin puolikkaan tänä vuonna. Islantia odotellessa Petri! ”
”Jatkaa liikkumista nauttien siitä, ja juosta se maraton vielä ns. helposti ilman sitä tuskaa ja kipua. Niin ja tulevaisuudessa suorittaa Pirkankierros ja jos se 60:piä ens vuonna Perniössä.”, Tanja sirkuttaa.

Muutakin kuin liikuntaa

Liikunnan vastapainoksi Tanja ja Petri tonkivat pihaa yhdessä, mutta se ei tietetnkää riitä vaan välillä on päästävä matkustamaan. Matkustus onkin yksi tärkeimpiä asioita, mitä pariskunnan elämään kuuluu. Yhdessä he ovat kolunneet vaikka mitä paikkoja mm. Barbadoksen, kiivenneet mahtavan Mauin Halekalan päälle, nauttineet lapin vaelluksista jne. Vaikka paljon on nähty, niin vielä enemmän on näkemättä ja kokematta. Tanja haaveilee pitkästä matkasta minkä aikana pääsisi tutustumaan Australiaan, Uuteen Seelantiin ja Tyynenmeren saariin. ”Havaiji on siis jo nähty, mutta Fidzi, Tahiti ja ennen kaikkea Cookin saaret olisi hieno kokea.”, maailmanmatkaaja huokaisee.

                                            Tätä lisää, kiitos!


Nopeat

Kiina vai Japani? Kiina!                                                 
Nike vai Adidas? Nike!
Puolimaraton vai maraton? Maraton, sellainen helppo!    
Pätkis vai Suffeli? Pätkis, totta kai!
Muppetit vai Smurffit? Muppetit!!                                      Kaikenlaista

Tanja tunnetaan aina nauravaisena ja hyväntuulisena, mutta osaako hän olla jotain muutakin?
Suututko ikinä?
”No suutun tietysti aika ajoin ja sen saa valitettavasti tuta tuo toinen puoliskoni.
Oma saamattomuus suututtaa aika ajoin.”, kertoo Tanja hymyssä suin.

Kysyttäessä idolia urheilun saralta ei Tanja löydä ketään varsinaista idolia, mutta seuraavaa hän kertoo:
 ” Nostan hattua kestävyys urheilijoille kuten triatlonisteille jotka paahtavat läpi kolme lajia joissa matkat ovat huikeita. Sekä ihailua herättää nuo ultramatkan juoksijat, on se vaan kovapäisten hommaa, näin paikanpäällä sitä nähneenä ja seuranneena.”

Itsensä rääkkäystä?

”Olen mukavuudenhaluinen, en siis tykkää kiusata itseäni  joten suosin mm. rauhallisia lenkkejä,  mutta välillä pitää tietty vähän koittaa joten esim. juoksemalla coopperin tai maratonin, kiitos vaan teamille  varsinkin tuosta ensimmäisestä. Molemmissa yleensä koetellaan omia rajoja. Niin ja Anun spinning tunnit, niissä saa kyllä itsestään kaikki irti. ”

Loppuun vielä Tanjan terveiset pessimisteille:

Pessimisti ei pety niinhän sitä sanotaan, mutta paljosta jää kyllä paitsi.

Tiimi toivottaa Tanjalle kaikkea hyvää ja onnea matkoille sekä maratoneille!!

4 kommenttia:

  1. Kiva juttu meijän Tanjasta ja niin totta joka sana. Pirtakkaa ja iloista ilmettä mahtuu tiimiin mitaamaton määrä :)

    VastaaPoista
  2. Komea tarina rytmihäiriön selättämisestä, vautsi! Eiköhän se helppo kokonainen sieltä pian tule! 8)

    VastaaPoista
  3. Mukava tutustua tarkemmin Sportti-Tanjan elämänvaiheisiin. Ei muuta kuin niitä helpon keveitä juoksuja. Ja ilman helteitä :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.