keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Tykköö Kesäyönmaraton 7.7.2012


Team Raholaa lähti Tykkööseen edustamaan iso joukko innokkaita yöjuoksijoita. Matkaan liikkarilta lähti Mikko, Mimmi, Tiina H, Johanna H, Seppo, Jaana, Niina, Markus J, Ritu ja Mari. Toinen pienempi ryhmä, eli Lotta ja sisko nähtiin paikanpäällä. Mirakin oli ilmestynyt puolikasta juoksemaan miehensä kanssa.
                                                Kovaa ryhmää

Matkalla Tykköötä kohti meitä lähinnä kauhistutti keli. Sadetta oli luvattu oikein kunnolla juuri yöksi ja ukkonenkin oli mahdollinen. Todettiin siinä että eipä tässä sokerista olla ja yritettiin ajatella muutenkin positiivisesti. Juu on silti lämmin ja jos sataa niin vesi on lämmintä jne.

Perille päästyä haettiin heti numerot ja mentiin pukuhuoneisiin eli luokkiin valmistautumaan ihanaan kesäyöhön. Lotta siinä pyörähteli juttusilla ja jännitys oli ihan käsin kosketeltavaa. Eikä ihme koska päätös juosta ensimmäinen maraton takahikiällä ja yö aikaan ja kelikin oli mitä oli. Täytyy kyllä todeta, että rohkeutta tältä naiselta ei puutu.
                                               
Eka maraton takana
                                                                  

Vihdoin päästiin matkaan. Lähdin tuttuun tapaan tekemään Mimmin kanssa yhteisjuoksua asenteella että katotaan kuinka kulkee.

Kulkihan se 20 km mukavasti mutta sitten jalat alkoi painamaan ja tuntumaan raskailta. Energiaa riitti kyllä mutta jalat vaan oli kokoajan eri mieltä jaksamisesta. Tiessä olevat kallistukset ei tätä tunnetta ainakaan yhtään helpottanut. Tossua laitettiin silti sitkeesti toisen eteen. Mimmillä satanen painoi selkeästi vielä ja ongelmia riitti. On se silti sitkee nainen tuo Mimmi.


Kimpassa kun matkaa tehtiin niin kimpassa myös jouduttiin poikkeemaan pari kertaa reitiltä puskan puolelle. Tulipa uusi kokemus plakkariin kun joutu ihan kunnolla keventään painoaankin toisella puskareissulla. Eikä oltu muuten ihan ainoita puskajusseja. No se vatsan toiminnoista.

Seppo vetää kevyellä askeleella ja ihmettelee puskista kuuluuvaa erikoista pärinää

Kolmannella kierroksella saatiin ripaus vettä, mutta onneks se vain jäi ripaukseksi. Oikeastaan pieni sade virkisti mukavasti, paitsi jalkoja. Kolmas ja neljäs kierros eteni taistellen.
Vihdoin pääsimme ylittämään maaliviivan ja käsi kädessä tietenkin. Oli se niin ihana tunne kun taistelu loppui! ja ihanaa oli myös kun omat joukot oli kannustamassa ja tsemppaamassa maalisuoralla. Kiitos siitä :)

Omalta osalta tiivistetysti yömaraton oli minulle rankka mutta ei kuitenkaan mikään huono, niin kuin HCM viime vuonna. Tämä oli myös kymmenes kokomaraton ja tulipa voitettua Tykköö cup omassa sarjassa. Juhlan aihetta siis riitti vaikka olo ei kovin juhlava ollut. Ja mitä tulee maratonin jälkeisiin vaurioihin, niin vasemman jalan rakot koristaa kauniisti kesävarpaita ja ihan oudosti rakko oli ilmestynyt myös napaan??? Outoa mutta totta :D

Lopuksi kiitos omasta puolesta Mimmille juoksuseurasta, Sepolle kyydistä, ja koko tiimille hyvästä seurasta/tsempeistä. Kiitos myös järjetäjille huollosta ja ihan kaikesta. Matkan varrella annetut tsempit tuli joka kerta niin tarpeeseen. Erityisesti mieleen jäi kääntöpaikan mieskolmikko joka huumorimielellä tuuppi juoksijoita eteenpäin. 

Nyt alkoi todellinen loma ja palauttelu alkukesän raastoista. Reykjavikia odotellen lämmintä kesää kaikille.

T.Mari

Niina tuulettaa pokaalia ja enkkaa    

Ja lisää pyttykerholaisia

               ISOT ONNITTELUT KOKO POPPOOLLE HUIPPU JUOKSUISTA!

5 kommenttia:

 1. Ihanaa porukkaa ja reipasta!!

  VastaaPoista
 2. Huippu kertomus Mari :) Onnittelut Tykköö Cupin voitosta ja kymmenennestä maratoonista, nyt jäin siis jalkoihin määrässä, ajassahan en oo ollut lähelläkään enää aikoihin :)

  Superonnittelut myös Lotalle, ei mitään helppoja päivämaratooneja tietenkään ekaks :D Siitä se lähtee kuules.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut kaikille Tykköössä olleille! Tuollahan tehtailtiin kauheasti kaikkee mukavaa esim. MArin kymmenes, Lotan loistava eka maraton (mistä odotellaan pientä rapsaa), Tiinan eka puolikas (rapsaa!), Mikon ja Niinan ennätykset, Ritun loppukiri ja enkka...
  Kirjoittakaahan hiukan tänne kuka teki enkan ja kuka juoksi ekan jne.

  Ja siis raportteja saa lähettää mulle, jos vain yhtään tuntuu siltä, että kerrottavaa on.

  Te ootte kyllä niin kovaa sakkia!!!!

  VastaaPoista
 4. Tehtailtiin me muuten 2 kpl Tykköö cupin voittoakin. Mimmi voitti oman sarjansa ja mä omani. Pokaalit oli aikas komeat. Niin ja Laura, kyllä sä vielä ehdit mut kiinni kirimään kunhan siltä taas baanalle pääset ;)

  VastaaPoista
 5. Onnittelut kaikille reippaille, Lotalle ekasta rykäsystä eikä suinkaan viimesestä, sekä muile enkantekijöille, ensikertalaisille ja cup voittajille oli teillä taas kova porukka koossa.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.