perjantai 27. syyskuuta 2013

Espoo Rantamaraton – Esbo Strandmaraton 21.9.2013

Espoo Rantamaraton Juhanin matkassa

Lähdin Nokian Shelliltä klo 8.15 lauantaiaamuna kohti Espoota Anun kyydillä. Raholasta kyytiin tulivat vielä Maija-Liisa ja Ville. Matkalla Espoon Otarantaan pysähdyimme viime hetken tankkaukselle Kahvila Roosaan Nurmijärvelle. Siellä tapasimme maratonille myös matkalla olleet tiimiläiset, Marin ja Maaritin. Tämän jälkeen jatkoimme perille Otarantaan. Aivan aluksi haimme numerolaput ja tapahtuman t-paidat Otahallista. Tällä kertaa saimme Puman valmistamat erittäin tyylikkäät ja laadukkaat tekniset t-paidat. Seuraavaksi kävimme läpi tapahtuman expon ja suuntasimme alakertaan vaihtamaan varusteet.

Varusteiden vaihdon ja muun valmistautumisen jälkeen suuntasin ulos lämmittelemään lähtöalueena toimivalle Urheilupuiston stadionille. Ennen lähtöä stadionilla järjestettiin ohjattu lämmittelyjumppa. Tällä kertaa Anu ja Ville toimivat maratonin 4 tuntia 15 minuuttia aikatavoiteryhmän jäniksinä. Minä ja muut Team Raholan juoksijat lähdimme liikkeelle Anun ja Villen vetämässä 4:15 aikatavoiteryhmässä. Tällä kertaa omana tavoitteenani oli vetää maraton hieman rauhallisemmin läpi, koska edessä on vielä Nokia Maraton ja Pirkan Hölkkä kahtena seuraavana viikonloppuna. Aivan joka tapahtumassa ei tällä tahdilla ole järkevää lähteä huippuaikoja hakemaan.

Rantamaratonin startti oli edessä klo 13. Lähtö sujui hienosti ilman ongelmia. Ensimmäiset 5 kilometriä menin Anun ja Villen vetämässä ryhmässä, mutta siinä kohtaa kuitenkin vauhti tuntui riittävän parempaankin. Tämän jälkeen alkoi kova nousu ylöspäin ja ohitettavia riitti paljon noin 30 kilometriin asti. Alun rauhallisempi vauhti sopi tällä kertaa hyvänä lämmittelynä loppumaratonia ajatellen. Ensimmäinen puolikas meni tällä kertaa aikaan 1:49:53 ja 31,7 kilometriin tulin ajassa 2:42:50. Vauhti oli siis kiihtynyt erityisesti ensimmäisen puolikkaan kohdalta 31,7 kilometriin. Keskivaiheen kovempi vauhti kuitenkin hieman kostautui lopussa. Vaativa ja vaihteleva reitti vaati veronsa ja viimeiset 8 kilometriä olivat aika tiukkoja. Viimeisten kilometrien aikana tuli jonkin verran puolimaratoonareita ohi ja osa maratoonareista tuli uudelleen takaa ohi. Lopussa ajattelin lähinnä, että yritetään päästä kunnialla maaliin ja suunnilleen 3:40 aikaan. Lopulta bruttoaika maalissa oli 3:40:28 ja nettoaika 3:39:53. Sijoitus kaikki osallistujat huomioiden nousi matkan aikana lähdön sijalta 130 maalin sijalle 80. Miesten yleisessä sarjassa aika riitti 45. sijaan. Tavoitteisin tapahtuman osalta päästiin ja siihen voi olla ihan tyytyväinen. Tapahtuman maalialueella saimme mitalit, Powerbar-juomapullon saman valmistajan urheilujuomalla täytettynä ja kattavan tuotekassin. Maalissa tuntemukset jaloissa eivät olleet tällä kertaa niin mukavat. Jalat olivat aika loppu ja hetken aikaa käveleminenkin tuntui tuskaiselta. Palautumisessa kuitenkin auttoi maalialueen huoltopisteessä tarjolla olleet suolakeksit, suolakurkut, banaanit sekä urheilujuoma. Matkan aikana todennäköisesti oli päässyt energian ja suolojen määrä elimistössä turhan alas.

Maaliin tultuani odottelin muiden tiimin juoksijoiden tuloa ja kävin välillä Otahallissa sisällä. Pian huomasinkin, että Kallion Maija-Liisa oli saapunut maaliin. Hetki tämän jälkeen Anu ja Ville olivat tulleet maaliin onnistuneesti omista jänistehtävistään selvinneinä.  Maija-Liisa voitti tällä kertaa oman ikäluokkansa, naiset 60 ylivomaisesti ajalla 4:10:49. 2. sijalle tullut Häjyjen Eija Uusi-Esko selvitti maratonin ajassa 4:42:44. Suuret onnittelut Maija-Liisalle upeasta voittoon päättyneestä maratonista! Koko maratonin juoksi nopeimmin miesten yleisessä sarjassa juossut Jarno Piik ajalla 2:46:14. Maratonin nopein nainen oli naisten yleisessä sarjassa juossut Elina Junnila ajalla 3:06:17. Koko tiimin voimin suoriuduimme maratonista jälleen kerran loistavasti. Sääkin suosi juoksijoita koko päivä. Ilma oli jo hieman syksyisen viileä, mutta aurinko paistoi lähes koko päivän.

Espoossa järjestettiin lauantaina maraton ja puolimaraton sekä sunnuntaina Rantakymppi juoksijoille ja kickbike-harrastajille. Espoon Rantamaratonin reitti oli todella vaihteleva ja vaativa. Reitti ei todellakaan ole kovin nopea, mutta upeampia maisemia saa kuitenkin hakea. Nousua reitillä oli yhteensä 410 metriä ja laskua 430 metriä. Matkan varrelle mahtuu urbaania Espoota (Kivenlahden rantakorttelit, Keilaniemen tornitalot ja Länsiväylän varsi), mutta vielä enemmän espoolaista luontoa keskuspuiston jylhissä metsissä ja aivan vesirajassa kulkevalla Rantaraitilla. Voin ehdottomasti suositella tapahtumaa kaikille. Oli hienoa päästä kokemaan jälleen hieman erilainen maraton ja varmasti osallistun tapahtumaan vielä uudelleenkin.  

Tiimin syyspyöräily 22.9.2013 

Espoon Rantamaratonin jälkeisenä sunnuntaina lähdimme suorittamaan palauttavaa pyöräilyä tiimiläisten kanssa. Mukana olivat Anu, Jarkko, Mika ja minä. Muut tiimiläiset lähtivät klo 8.30 Raholan liikuntakeskukselta ja minä liityin mukaan ryhmään Tottijärvellä Sorvan risteyksestä. Pyöräilimme Tottijärven, Vesilahden ja Lempäälän kautta Pirkkalaan. Pirkkalasta palasimme Tampereelle, Nokialle, Sorvaan ja Tottijärvelle, jokainen vähän eri suuntiin.

Keli oli hieno lähes koko pyöräilyn ajan. Vettä satoi hieman Turuntiellä paluumatkallani. Syksyn ruska näkyi hienosti luonnossa ja puissa. Pyöräily oli sopivan erilaista liikuntaa maratonin jälkeen ja auttoi lihaksia palautumaan edellispäivän rasituksista. Yhteensä minulle tuli kilometrejä 84,76 ja aikaa matkaan meni kaiken kaikkiaan 3:48:46. Kyseessä oli tiimin viimeinen ulkopyöräily tänä vuonna ja jatkossa edessä onkin sitten spinning-tunteja Anun vetämänä. Kiitos kaikille mukana olleille tiimiläisille mukavasta pyöräilyseurasta!
 1 kommentti:

  1. Tiimi on timangia, onnea kaikille tykittäjille! 8)

    Ps. Anukin on näköjään Bianchi-kerhossa tätä nykyä? Hurraa! :D

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.