sunnuntai 20. elokuuta 2023

Tiirismaa Trail -23

 Tiirismaa trail Hollolassa 2023

5.8.2023 olin Tiirismaa trail maratonilla, matkoina oli myös 8km, 12km ja puolimaraton. Kokemus oli mukava, järjestelyt olivat hyvät, suihkua ei ollut käytössä, mutta järveen olisi voinut mennä pulahtamaan.Reitti oli todella mäkinen niin kuin tapahtuman infossa sanottiin ja niistä sai hyviä haasteita. Polut olivat mukavasti kuljettavia, itsekin pystyin ottamaan juoksuaskelia tasaisella polulla eli suosittelen. Reitin varrella oli 3 huoltopistettä, reitti juostiin kahteen kertaan, huolloissa tarjoiltiin urheilujuomaa, vettä, banaania, perunalastuja, karkkia, vauhtikarkkia sekä hyvää kannustusta eli tarjoilu oli todella runsas. Merkintä reitillä oli täydellinen, joten eksyä ei voi. Messilän rinteet tuli tutuiksi ja niiden kauniit maisemat, joista oma suosikkikohta oli näkymä järvelle rinteen huipulta. 


Ensimmäinen kierros piti selvittää 4 tunnissa maratonilla, jotta pääsisi toiselle kierrokselle eli aikaa ei ole ylimääräiseen minun tahdilla etenevällä. Juotavaa kului huikea määrä sekä huoltopisteillä että omasta repusta, sillä hikihän oli valtaisa mäkiä tallatessa. Reittiä edetessä nautiskelin geelejä ja muuta energiaa, joita sai kulumaan hyvän määrän, jotta lihakset jaksoivat painaa menemään ilman väsymystä. Sauvoja oli vain harvoilla apuna, minäkin jätin sauvat kotiin ja totesin, että se oli minulle oikea päätös. Tapahtuman jälkeen oli tarjolla kattava lounas sekä kattavan tuotekassin sai ennen lähtöä jokainen, jossa oli muun muassa leipää, pullaa, kauraryynejä, mysliä, putkihuivi, panta... Ainoa puute oli tuo pesumahdollisuus, joka oli siis järvessä pulahdus halukkaille. Onneksi maasto oli kuivaa suurimmaksi osaksi, vaikka oli satanut monta päivää eli vain muutama kurakohta reitiltä löytyi, joten ei tarvinnut mennä ihan kuraisena kotiin, vaihdoin vaatteet puhtaisiin ja uiminen sai jäädä toiseen kertaan.

Tämä tapahtuma vei minun sydämen ja varmasti osallistun myös uudelleen ja voin suositella tapahtumaa lämpimästi kaikille. Iso kiitos järjestäjille, jotka tekevät tapahtumasta tapahtuman.

Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.