sunnuntai 20. elokuuta 2023

Narvan kyläbistron reissu 20.8.2023

Jo joskus viime vuoden lopulla puhuttiin, että Narvan kyläbistron eväät on koettava myös kesällä kera pyöräretken, kun olimme nauttimassa bistron maistuvista pizzoista tuolloin. Ensimmäinen yritys meni mönkään heinäkuussa, kun eihän me täällä maalla tajuttu, että Narvan kaltaisessa metropolissa olisi niin kova kuhina, ettei mukaan mahdu, jollei varaa pöytiä hyvissä ajoin. No, sitten koitettiin uudestaan teemalla "elokuussa ehtii" ja hyvinhän sitä sitten ehdittiinkiin. Varattiin pöydät ja nyt mentiin ajatuksella, että jos keli ei salli pyöräretkeä, niin mennään sitten autoilla tai muilla ladattavilla laitteilla. 

Kohti kohdetta

Mukaan ilmoittautui kymmenen tiimiläistä ja lopulta saatiin ihan täydellinen sää myös pyöräretkeä varten. Lähtö oli Sorvan kylästä ja kohde oli Narvan kylä, eli siis mentäisiin 27km suuntaansa Sorvan kylältä Narvan kylälle ja takas. Reitti on siitä erikoinen, että mennessä on monia mäkiä, mutta paluumatkalla ei yhtään.

Pyöräiltiin siis Narvaan kovalla innolla ja matkan aikana nähtiin ja koettiin kaikkenmoista eli maalaismaisemaa ja hyvää mieltä ja kaikkea mitä hienoon elokuiseen päivään voi toivoa. Ihan loppumetreillä Anu pongasi jopa virtahevonkin.

Hippopotamus, laji: amphideus

Päästiin hyvillä mielin kyläpanimon/bistron pihaan ja moni siinä sitten otti vesihuikkaa ja ihmetteli selän hikeäkin, paitsi yksi pariskunta oli yllättävän fressi, kova kunto on siis vain harvojen herkkua.

Perillä viimeinkin

Meidät toivotettiin tervetulleiksi bistroon astuessamme sisään näyttävän terassin läpi kulkiessamme. Laskeuduimme pöytäämme, joka oli meille jo kovin tuttu aiemmilta käynneiltämme, johon saimme nopsaan hyvää palvelua. Panimon tuotteista jokainen valitsi oman mieluisan juomansa ja samalla jätimme tilauksen sisään syömisien osalta myös. Listalta löytyy niin herkullisia pizzoja ja muuta, että ihan vesi herahtaa kielelle tätä kirjoittaessakin. Meidän pöytään tuotiin tällä kertaa kaikille pizzoja, joista Kalevi-pizza oli useimipien suosikki.

Skål!

Ruokia odottaessa aika kului nopsaan porukan kanssa jutustellen ja ihmetellen kuinka suosittu paikka tosiaan on, Porukkaa tuli ja meni koko ajan.


Menusta löytyy varmasti hyvää


Palvelu pelasi ja ruoka saatiin nopeasti ja yllättäen se myöskin hävisi lautasilta nopeasti. Herkullista!!!

Se o viimese päälle!


Paluumatkalla pysähdyttiin Narvan kyläkauppaan hakemaan jätskit ja taisi joku ottaa jonkun tikkarihärpäkkeenkin.

Just pictures, no words.

Matka jatkui muutamia kilometrejä, jonka jälkeen pysähdyttiin maalaistalon pihaan pystytettyyn pop-up-kahvilaan, jossa nautiittiin lisää jälkkäriä kahvia, omenapiirakkaa, lättyjä ja mukaan sai vielä iltaluettavaakin kattavasta kirjavarastosta sekä ostaa vintage-tuotteita. Matkaan lähti kirjallisuutta sekä kissa-naulakko.
Siitä sitten päästeltiin porukalla Sorvan kylälle, josta jokainen jatkoi matkaansa hienossa elokuisessa alkuillassa mihin sitten jatkoikaan.

Kiitos kaikille mukana polkijoille!

A&M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.