maanantai 12. joulukuuta 2011

Team Rahola testaa: Juoksureppu

Tästä alkaa uusi osio TR sivuilla ja sen nimi on siis "Team Rahola testaa". Tähän osioon on tarkoitus kirjoitella testitunnelmia erilaisista eri lajeihin littyvistä välineistä tai muista urheiluun liityvistä asioista. Ensimmäisenä vuorossa on juoksureppu, jota testasi Markus I. uskollisen testitiiminsä kanssa. Jos sinulla on idea mitä voisi testata tai olet testannut jotain, mistä haluaisit raportoida, ilmoittele siitä sähköpostilla pyykko.laura(a)gmail.com.

Testissä juoksureppu by Markus Ilva

Muutamia viikkoja sitten hankkimani juoksureppu on nyt ollut muutamia kertoja lenkkikaverinani pidemmillä lenkeillä. Aiemmat lenkit ovat olleet pituuksiltaan 15-30km, näillä lenkeillä se on pärjännyt hyvin tuoden iloa ennen kaikkea riittävän juoman ansiosta, mutta repussa kulkee mukana myös kevyesti pienet eväät, vessapaperit, rahat, puhelimet ja vaikka ikinä mitä. 1.12.2011 reppu joutui 50km:n testiin.

Reppu on merkiltään McKinley Enduro 5, tilavuudeltaan luultavimmatusi siis 5 litraa. Repussa uloimpaan taskuun menee mukavasti vaikkapa rahapussi, nenäliinat yms., itse reppuun voi tarvittaessa pakata vaikka eväät ja kevyttä vaihtovaatetta niin halutessaan. Repun ja selän väliin jäävään taskuun on tarkoitus laittaa repun mukana tullut juomapussi. 

Juomapussi tyhjänä

 Juomapussi täynnä

Pussiin menee mukavasti 1,5l nestettä, jota on sitten tarkoitus nauttia lenkin kestäessä letkusta imaisten. Juomapussi suljetaan taittamalla pussi nesteen pinnan mukaan, jonka jälkeen taitokseen pujotetaan erillinen suljin. Taitoksen kun tekee huolella, ei neste hölsky pussissa. Pussin pohjassa oleva letku pujotetaan repun yläosassa olevasta reiästä ja kiinnitetään vasempaan olkaimeen. Letkun päässä oleva suulake pitää huolen siitä, ettei nestettä valu omia aikojaan. Juodessaan suulaketta tarvitsee vain hieman hampailla puristaa, jotta neste pääsee virtaamaan lenkkeilijän kuivaan kurkkuun.

Suukappaledemonstraatio

Itse testi lenkille pakkasin mukaan nenäliinapaketin, pari energiapatukkaa, geelin, sokerinappeja ja tietenkin suolaa. Juomapussin täytin piripintaan. Lähtiessäni en tiennyt kuinka pitkän testin tekisin, mutta tarkoitus oli tilskiä hyvä lenkki rauhallisesti. Mukaan lähtivät yllättäen myös suoraan yövuorosta tullut Anu sekä luonnollisesti myös Moona. 

 Moona valmiina lähtöön

 Rontti ei todellakan oo lähdössä :)

Testiryhmäläiset patistin kotiin huilaamaan n.12km:n päässä kotoa mittarin näyttäessä siinä vaiheessa n.18km.

Pitkin lenkkiä nautin repussa olevasta juomasta pieniä kulauksia kerrallaan. Myös mukana olleet patukat maistuivat hyvin. Mittariin oli kertynyt 35km, kunnes päätin kaartaa katsomaan olisiko äite kotona, jotta saisin tankattua juomaa lisää. Olin onnellinen huomatessani auton pihassa ja myös pussiin sujahtanut litran lisäys lämmitti mieltä. Näillä eväillä pärjäsin kotiin asti ja loppulikemat mittarissa olivat 50,4 km ja tasan 5 tuntia.

Reppuun olin todella tyytyväinen, olihan se auttanut minut hyvävoimaisena loppuun asti, vain litran lisätankkauksella. Tosin lämpötila ja sopivan vähäinen pukeutuminen auttoi selviämään näinkin pienellä juomamäärällä.


Repun plussat ovat:
+ hyvä istuvuus
+ keveys
+ helppo pukea/riisua
+ juoman riittävyys
+ tilavuus on riittävä
+ juomapussiin saa varaosia (letkun, suulakkeen ja sulkimen)

Miinukset:
- juomapussin tankkaus väsyneenä ei ollut kauhean helppo
- vetoketjut aukeavat helposti, jos ne ovat vedetty kiinni repun yläosaan

Voin suositella repun hankintaa kaikille liikkujille. Repun voi pukea lyhyemmillekin lenkeille ja sitä voi käyttää myös ilman juomapussia. Istuvuutensa keveytensä ansiosta sitä tuskin huomaa selässään. Kyseisen repun hinta oli 39,90, mutta sitä saa jopa halvemmalla. Markkinolla on paljon erilaisia reppuja tarjolla, joten jokainen varmasti löytää omansa. 

4 kommenttia:

 1. Mun kommentti meni ihan väärään paikkaan >:/ No, joka tapauksessa reppu on varmasti käytännöllinen pitkillä matkoilla. Voisin hommata tuommoisen Pirkan yöpyöräilyyn, ellei pukki tuo jouluna ;) Juomapullo kun on pyöräillessä aika hankala.

  VastaaPoista
 2. Ja mietipä reppu selässä pirkan soutuun.

  VastaaPoista
 3. Niin tai Pirkan hiihtoon :D Tai siis ihan mihin vaan ;D

  VastaaPoista
 4. Hanhi säätää ?
  pakkasella kandee puhaltaa letku tyhjäksi :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.