tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kuukauden raholalaiset: Piia K ja Tiina K-T

Maaliskuun raholalaisina esitellään jumppasalin vakikalustoon kuuluvat sisarukset Piia ja Tiina.

Kuvassa Tiina punaisessa ja Piia vihreässä.Liikunnan iloa ja vähän suruakin

Sisarukset kertovat peruskoulun liikuntatuntien vieneen, suorastaan tappaneen liikuntahalut, mutta aikuisiällä liikunnan ilo on löytynyt jälleen. Tytöt ovat kokeilleet kaikenlaista mm. uintia, hiihtoa, kuntosalia, erilaisia jumppia... Tiina kertoo jopa lenkkeilleensä miehensä kanssa, vaikka juoksu lajina onkin vastenmielinen. Piia kertoo painattaneensa aktiivisesti reikäpallon perässä salibandykentillä, mutta polven eturistisiteen petettyä laji on saanut jäädä.

Liikkarin jumpille

Elettiin herramme vuotta 20sataa ja kuus, kun sisarukset alkoivat käydä Raholan liikkarin kuntosalilla aktiivisemmin, jolloin he kiinnittivät huomionsa myös laajaan jumppatarjontaan.

-Kurkin aina välillä "salaa" jumppasalin puolelle, koska kiinnostus jumppia kohtaan oli herännyt, Tiina muistelee.

Tytöt lähtivätkin koluamaan jumppia ennakkoluulottomasti ja ohjelmaan onkin kuulunut lähes kaikki mahdollinen Zumbaa ja kuntonyrkkeilyä lukuunottamatta.

-Spinningiin hurahdettiin täysin heti ekan kerran jälkeen ja siitä nautitaan edelleen, Piia viestittelee.

Perhe ja arki

Syntyjään tesomalaisten sisarten tie vei pohjoiseen opiskelemaan. Tiinan opinnot olivat Rovaniemellä ja Piian Oulussa, mutta opiskelun jälkeen tie toi takaisin parhaalle mahdolliselle maaperälle, eli takaisin Tessulle.

Asetuttuaan paikoilleen Tiina purjehti avioliiton rauhaiseen satamaan romattisesti Toscanan auringon alla ja nyt perheeseen kuuluu myös 10kk vanha Sisu-poika.

Piian perhe taas koostuu vanhemmista ja erittäin läheisen siskon perhe tuntuu omalta. Piialla on myös kummipoika nimeltään: Sisu.

Masokistisia piirteitä

Piia ja Tiina ovat osallistuneet useasti spinningpäivään ja tammikuun armottomaan tipattomaan ja herkuttomaan puristukseen. Kysyttäessä mielipidettä tammikuusta, molemmat kertovat sen sujuvan ihan ongelmitta, vain pari ekaa päivää on hieman vaikeampia.

Spinningpäivässä Tiinalle parasta on se, että siinä saa nauttia 3 tuntia omasta ajasta. Piia puolestaan vastaa hymyssä suin päivän olevan "Tosi hyvä".

Ekaan spinningpäivään lähtiessä tytöt päättivät, että ainakin 2 tuntia on jaksettava, jotta se tulee halvemmaksi tuntihinnaltaan, mutta kahden tunnin jälkeen he totesivat homman halpenevan mitä pidempään siellä viihtyy. 3 tunnin jälkeen kohti kotia lähti kaksi onnellista ja rikastunutta sisarusta.Kilpailuhenkeä, onko sitä?

Kilpailuhengestä puhuttaessa tulee esiin, ettei sisarukset ole kovinkaan kilpailuhengellä varustettuja, mutta Tiina tunnustaa olevansa selkeästi kilpailuhenkisempi. Tämä näkyy kuitenkin lähinnä "kilpailtaessa" oman itsensä kanssa. Tiina haluaa tehdä asiat aina paremmin ja paremmin.

-Purin ala-asteella matikan kirjaa, kun vaikeat tehtävät eivät alkuun meinanneet sujua, mutta lopulta selätin ne ja tehtävät olivat jatkossa helpompia, Tiina muistelee lämmöllä matikan tunteja.

Jokainenhan on itsensä pahin ja paras kilpakumppani.

Piia ottaa asiat hieman rennommin, eikä syty kilpailuun edes itsensä kanssa, vaikka suorittaakin kaiken hyvällä sykkeellä.

Kilpailun sijaan siskokset kertovat ammentavansa toisistaan voimaa ja tsemppiä. Spinningin kestäessä saattaa toisen pelkkä katse antaa voimia heikolla hetkellä.
Tsemppiä saa kuulemma myös eturivissä usein seisten polkevasta herrasmiehestä. :)

Kädentaitoja ja paheita

Sekä Tiina että Piia kertovat harrastavansa käsitöitä. Villasukat valmistuu helposti ja keikenlainen askartelu kiinnostaa.

Tiina mainitsee paheekseen erilaisten askartelutarvikkeiden hankkimisen (ostolakko on päällä ja pitää), muita paheita hänellä on tositv-ohjelmat sekä herkullinen jäätelö.

Piia mainitsee paheekseen herkut ja tarkentaa suklaan olevan heikko paikka.

Tavoitteita liikunnassa

-Tavoitteena liikunnan suhteen on pystyä jatkamaan mukavaa harrastusta tulevaisuudessakin ja pudottaa/hallita painoa, Tiina kertoo.

- En tavoittele suuria tapahtumia tai itsensä ylittämisiä, vaan hyväksi todetun harrastaneisuuden jatkuminen on hyvä tavoite, Piia tavoitteistaan.

Molempien tekemisestä huokuu järkevä kuntoilu ja tavoitteet ovat terveelliset. Team Rahola toivottaa molemmille onnea ja menestystä!!!3 kommenttia:

 1. Huikeaa, innokkaat teamiläiset toiminnassa useasti viikon tunneilla!! Jep, jatkoa vaan samaan malliin eli antaa palaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tuttu parivaljakko on todella ahkera jumpilla kävijä. Tsemppiä siskoksille tavoitteiden saavuttamisiin ja oikein nautinnollista liikunnallista kevättä!

   Poista
 2. Hyvä reippaat siskokset! Kiva saada nimet kasvoille, jotka on tullu kyllä tässä vuosien varrella tutuiksi :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.