sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Kuukauden raholalainen Markus J.

Marraskuun raholalainen on salskea Eurassa alkunsa saanut Markus J.

Markus on siis kotoisin Eurasta, josta tie toi Tampereelle vuonna 2005. Markuksella on kaksi veljeä, yksi nuorempi ja yksi vanhempi, mutta ikäeron myötä ei suurempia veljellisiä paineja ole nähty, välit ovat painimattakin hyvät. Työkseen mies tekee koneasennuksia ja on koulutukseltaan omien sanojensa mukaan metallin yleismies.

Duunia maailmalla

Ennen Tampereen löytymistä Markus käväisi maailmalla hieman hommissa. Poikamiehen kalenteriin sopi mukavasti parin vuoden keikka Saksan telakoille rakentelemaan laivoja. Ohjelmassa oli mm. Karibian risteilijöiden keittiöiden väsäämistä sekä kylmähuoneiden värkkäämistä. "Saksan kiertueella tuli tehtyä hommia eri kaupungeissa Kiel, Wismar ja Papenburg  olivat osoitteina, mutta aika kului töitä tehden, joten paljoa ei tullut kylillä pyörittyä", Markus muistelee rankkaa rupeamaa. Myös Englannissa ja Puolassa on tämä uuttera työmyyrä työskennellyt.

Haastattelija on pannut merkille, että Markus kurvailee ja kaasuttelee komealla Saabilla, mutta nyt vastaus tuli siihenkin, että mistä ihmeestä johtuu tämä merkki. Saksan reissulta sai ostettua tällaisen Saabin, mutta merkki on kuulemma kuitenkin sukuvika. No, onhan se kova rauta!

Harrastustoimintaa

Kun vuonna 2005 tämä herrasmies muutti Tampereelle, löysi hän nopeasti Raholan liikuntakeskuksen punttisalin. "Salilla tuli käytyä, mutta saman vuoden aikana puntti hiukan unohtui ja vuonna 2011 hyvän palautumisen jälkeen ostinkin seuraavan kortin liikkarille", Markus muistelee. Liikunta on alkanut todenteolla vasta 2011, jolloin kuvioihin astui Team Rahola. Herra toteaakin olevansa tiimin tuote. Kun Markus löysi tiimin netin kautta ajatteli hän, että siellä on porkkanamehua juovia kurkia, jotka ajattelevat vain juoksua ja kuinka vedot irtoavat tänään. No, näistä harhaluuloista Markus pääsi heti ensimmäisen kohtaamisen jälkeen. "Koen tärkeäksi sen, että ihan kaikki mahtuvat porukkaan mukaan, eikä kukaan katso toisten yli", Markus kertaa. Kesällä 2011 lenkkeilyn aloittanut kuntoilija osallistui omin päin Hämeenlinnan Linnakympille, mutta sen jälkeen ei ole tarvinnut omin päin paljon liikkua. Mies muistelee, että miten ihmeessä sekosi tähän porukkaan. Mielessä oli käynyt jumpille osallistuminen, mutta kynnys tahtoi olla kovin korkea. Kuvioihn astui muuan Anu, joka sai houkuteltua mukaan spinningiin. Lähitulevaisuuden tavoitteeksi kova kuntoilija luetteleekin pumppiin osallistumisen ja lihaskunnon iskuun saattamisen.

Pyöräilyn lomassa maistuu makea

Syksyllä 2011 oli vuorossa ensimmäinen puolimaraton, mikä sitten sujui tietysti loistavasti ja siitä se kipinä sitten taisi roihahtaa. Nyt tuosta ekasta puolikkaasta on kulunut hieman yli vuosi ja plakkarissa on 10 puolikasta, on Pirkan kierros suoritettuna ja vaikka mitä. Loppukesästä tuli suoritettua ensimmäinen maratoonikin Islannin Reykjavikissa.

"Pirkan kierros oli yllättävän helppo taivaltaa läpi, vain hiihto tuotti pientä tuskaa. Pyöräilystä voisi sanoa, että se oli pala kakkua, mutta siellä tarjoiltiin reitin varrella kääretorttua, joten olkoon se sitten pala torttua.",Markus muistelee yöpyöräilyä ja sen loistavaa huoltoa. Rennie kuulemma maistui pyöräilyn jälkeen.

Tiimimatkalle Reykjavikiin Markus lähti murtamaan maratonin muuria. Myös maraton sujui tältä huikealta kuntoilijalta mutkitta.

"Lähdettiin matkaan yhdessä Ritun kanssa ja kaverin läsnäolo helpotti hommaa", muistelee maratoonari.

Ritu ja Markus loppusoralla Reykjavikissa.

Markus on sellainen viilipytty, ettei hänestä saa juurikaan puristettua suurta hehkutusta edes ekasta maratonista. Mahtaisiko ultramatkat saada kaverin innostumaan? "Olen miettinyt ultran suorittamista n.2 sekunnin ajan, mutta luopunut ajatuksesta toistaiseksi. Parannetaan nyt vaikka puolikkaan aikaa ja koitetaan pysyä hyvässä kunnossa.", Markus ajattelee viisaasti.

Hyvä kunto vaikuttaa monella tapaa miehen arkeen. Raskas työ sujuu nykyään paljon mukavammin ja virtaa jää myös vapaa-aikaan. Kuntoilu näkyy myös päällepäin. "Olemus on muuttunut ja ryhtiä on tullut lisää"; toteaa kuntoilija itse. Ja kyllä kaikkien on todettava, että kyseessä onkin rautainen kaveri.

Ralli lähellä sydäntä

Markus haaveili jo pikkupoikana rallista ja alkoikin harrastaa sitä jo hyvin nuorena. Nykyään ralliautot ja osat on myyty, koska nyt muiden harrastuksien aika, mutta kyllä männät ja sylinterit ovat aina miehellä mielessä.

Markus ajoi yksittäisiä kisoja ja pokaaleja kertyi vaihtelevasti. Pari viimeistä vuotta auto oli hyvä ja sijoitukset sen mukaisia. "Paljon piti ajaa kisoja, että sai vauhtia kasvatettua. Välillä ajoin sprintti-kisoja ilman kartanlukijaa. Auto kuului F-ryhmään, missä autot olivat hieman vanhempia ja viritykset melko vapaita ja se sopi hyvin minulle.", kertaa raholan Loeb.

Vauhtia piisaa! Kuva: Toni Ruotsalainen


Pokaaleja rallista kertyi n.30kpl, joten kova kuski on kyseessä, mutta aikansa kutakin.
"Ajaminen oli tosi hauskaa, mutta siihen menee kaikki aika ja raha. Oli hienoa toteuttaa pikkupojan unelma, mutta nyt harrastetaan Team Raholan touhuja."

Tiimiläiset kysyy

Muutamalla tiimiläisellä oli mahdollisuus esittää kysymys kuukauden raholalaiselle ja näitä tiukkoja kysymyksiä tuli myös. Ensin vuorossa Tiina Hä?

Kumpi vaati pidemmän suunnittelun ja valmistelun ensimmäinen maraton vai keittiöremontti?

Maratonille ei varta vasten harjoiteltu, kuljettiin vain tiimin mukana lenkeillä. Keittiöremontti on rassannut selkeästi enemmän.

Mistä ammennetaan juoksun parhaat ideat?

www.teamrahola.fi millä kellonlyömällä porukka lähtee liikkeelle.

Mikko kysyy: Penkkienkka ja nykyinen taso?

Ykkösiä ei ole tullut kokeiltua, mutta sanotaan 100kg, nykytaso hieman alempi.

Ritun mauste soppaan:  Olet osallistunut monipuolisesti erilaisiin urheilutapahtumiin (juoksua,hiihtoa, rallia, soutua, pyöräilyä), mikä on sellainen urheilulaji / taito, jota haluaisit harrastaa tai jota haluaisit osata / taitaa?

No, ralli on jäänyt sydämeen, ehkäpä joskus vielä takaisin rallin maailmaan entistä parempana.

Tulevaisuuden tiimimatkat

Nähdäänkö mies tulevaisuuden tiimimatkoilla? "Dublinin reissu lokakuussa 2013 on kalenterissa, muihin on sen verran aikaa, ettei sitä osaa vielä sanoa", miettii maailmanmatkaaja.

Miten sitten Honolulu joulukuussa 2015? "En ole moisesta kuullutkaan!", hämmästelee Markus.


Tiimi toivottaa Markukselle onnea ja menestystä kaikkeen mitä ikinä hän keksiikin!

5 kommenttia:

 1. Olipa kattava ja hauska pläjäys Markuksesta. Näin se vaan menee, että kun tiimille antaa pikkusormen, se vie koko käden. Nyt jää nähtäväksi koska Markus rohkenee kokeilemaan pumppia ;) Uuden vuoden lupaus olis tässä ihan paikallaan ;)

  VastaaPoista
 2. Onneksi löysit meidät, oot niin meidän tiimin tyyppiä, joten tuubataan etiäppäi!!

  VastaaPoista
 3. Hyvä Markus J, tiimin monitoimimies! Tämä juttu oli kyllä niin Markus J:n näköinen. Todella hyvin ja hauskasti kirjoitettu. :) Ei muuta kuin tervemenoa pumppiin, Timosta sais varmaan miehistä vertaistukea levytangolla raastoon. 8)

  VastaaPoista
 4. Hieno huomata kuinka porukka vetää mennessään!

  VastaaPoista
 5. Rautainen juttu Markuksesta:) Ehkä seuraavan kerran kuullaan uusista harrastuksista, you knou Latino-Make...

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.