sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Raholan Riatloni 2013


Raholan Riatloni 2013 13.07.2013 klo 11:00Yleisön pyynnöstä suuren suosion saavuttanut Team Raholan oma, leikkimielinen (veren maku suussa :) triathlon-tapahtuma järjestetään jälleen tänäkin vuonna! Triathlon on kolmen peräjälkeen suoritettavan lajin nautinnollinen yhdistelmä: uinti, pyöräily ja juoksu.

Sprinttikisojen kuntosarjoissa on usein lyhennetty uintimatka (esim. 300 m, vrt. uimataidon määritelmä 200 m). Tässä tapahtumassa kynnyksen pitämiseksi mahdollisimman matalana, jokainen saa valita itselleen sopivan uintimatkan. Älä yritä liikoja, hukuttautumisyritykset on kielletty.

Tarjolla on 25 tai 50 metrin uintireitti uimataidosta riippuen, 10 km pyöräreitti joka kierretään kahdesti (=20 km) ja 5 km juoksureitti. Mikäli uinti on ylivoimainen kynnyskysymys, voit toki kisata duathlonina (juoksu-pyörä-juoksu), jolloin matka on 5km-20km-5km.

Pidä itse huolta, että menet oikean määrän kierroksia pyöräilyssä ja uinnissa, kukaan muu ei pysty laskemaan niitä puolestasi. Merkkaa maalissa vihkoon suorituksesi kokonaisaika ja uimasi matka.

Reitti:

Aloitetaan kisainfolla Nokian Sorvan kylässä sijaitsevalta uimarannalta klo 11:00. Lähtö tapahtuu välittömästi tämän jälkeen. Tule Anun ja Markuksen luo Riihitielle valmistelemaan ja vaihtamaan varusteitasi vaikkapa tuntia ennen.

Rannalla on pieni pukukoppi, jossa on mahdollista vaihtaa varustusta.  Uinnin jälkeen vaihtopaikka eli lähtö pyörä- ja juoksuosuuksille lähtee A&M:n pihasta. Tavaroita voi asetella valmiiksi pyörän viereen.

Uinnissa on tänä vuonna kahteen osaan jaettu reitti: ”syvä pää” varmemmille uimareille ja ”matala pää”, jossa jalat yltävät pohjaan miltei koko matkan. Eli jos syvä vesi ei huoleta, voit kiertää koko 50 m mittaista reittiä. Mikäli tarvitset turvaa pohjasta, kierrä lyhyempää 25 metrin reittiä. Mikäli koko uinti epäilyttää, harkitse duathlonia. Kumpikin uintireitti kiertää myötäpäivään, eli merkit jäävät oikealle puolen.

Kaaviokuva uintireitistä:

Jos ongelmia ilmenee, pysy rauhallisena, laske jalat pohjaan (jos mahdollista) tai kellu selälläsi. Nosta käsi pystyyn, jotta näemme sinun tarvitsevan apua. Tarvittaessa huuda apua. Vieressä on turvavene ja ”pintapelastaja”.

Pyöräilyreitin mitta on 10 km ja se kulkee Sorvan Shellille ja takaisin. Ajetaan kaksi kierrosta, kääntyminen kierrosten välissä Sorvantien ja Rantatien risteyksessä. Lopuksi pyörä ajetaan takaisin pihaan, josta on saman tien lähtö juoksuosuudelle.

Juoksun 5 km reitti lähtee hiekkatietä Tottijärven suuntaan. Kääntöpaikka on ”Jänismäen” alla, eli iso alamäki, jonka alla olevassa risteyksessä on jäniksen mallinen kyltti. Kääntöpaikka merkitään myös erillisellä kyltillä.

Maali A&M:n pihassa.Säännöt:

 • Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan.
 • Lue ajatuksella ja omaksu nämä ohjeet. Tutustu reittikarttoihin eksymisen välttämiseksi. Kysy viimeistään kisainfossa, jos jää mitään epäselvää.
 • Uima-asu vapaa, mutta pakollinen. Märkäpuku sallittu. Räpylät ei.
 • Polkupyörä vapaavalintainen – kaikki Joposta kilpuriin käy. :)
  • Jos ajat kilpapyörällä (kovaa, yli 30 km/h), käytä ajoradan oikeaa reunaa.
  • Jos ajat normifillarilla (hiljaa), käytä kevyen liikenteen väylän oikeaa reunaa.
 • Kypärä on pakollinen ja sen on oltava päässä koko pyöräosuuden ajan.
 • Peesaaminen pyöräillessä on kielletty – jätä kunnon turvaväli.
  • Ole liikkeissäsi ennalta-arvattava – ei mitään äkkinäisiä kevätjuhlaliikkeitä.
 • Varmista jo etukäteen, että pyöräsi jarrut toimivat kunnolla.
 • Noudata liikennesääntöjä ja varo muita tiellä liikkujia – reitti ei ole suljettu.
 • Kannusta kaveria!
 • Pidä hauskaa ja nauti!


Huolto:

Matkan varrella oma huolto. Maalissa / vaihtopaikalla tarjolla vettä ja urheilujuomaa. Tapahtuman jälkeen voidaan lämmittää saunaa, paistella makkaraa ja suunnitella tuleviin triathlonkisoihin lähtöä!

Tarvittavat varusteet:
Polkupyörä (mikä tahansa, toimivat jarrut pakolliset)
Pyöräilykypärä (pakollinen)

Uima- tai kilpailuasu
Pyyhe
Juoksukengät

Suositeltavaa:
Uimalasit

10 kommenttia:

 1. Ja kaikki lauantaina paikalle tykittämään, kunnon raastoa luvassa! 8)

  VastaaPoista
 2. No mutta... pitäiskö lähtee yrittään parannusta.

  jenni

  VastaaPoista
 3. Hei Tiimiläiset! Millaisia tuloksia/vakavuuden tasoa/tykitystä on kisassa tavannut olla? En löytänyt viimevuoden tuloksia.
  Me haluaisimme 60-vuotiaan isäni kanssa osallistua, mutta minun tavoitteeni on alittaa 2 tuntia ja isän noin 2,5 ("näillä polvilla ei juosta"). Onko muut jo tuntia aikaisemmin maalissa? Olemmeko riippakivi?
  Ei ole kiva tulla hyvien ihmisten tapahtumiin hidastamaan toimintaa. Voin järjestää meille oman riatlonin vaikka mökille jossa saadaan hölkytellä ihan omaan tahtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vakavuuden tasohan on suorastaan naurettavan matala! :) Eli oikeasti, ei yhtään mitään paineita. Jokainen oman tasonsa mukaan, kaikkia odotellaan kyllä maaliin. Uintimatkankin saa tosiaan itse valita sopivaksi, ettei tänä vuonna nähtäisi mitään hukuttautumisyrityksiä. Rohkeasti mukaan!

   -Timo / "riatlon-vastaava"

   Poista
  2. Kiva kuulla!
   Uinti ei taida olla meidän kompastuskivi, 200m lähdetään syvään päähän yrittämään. Ilman kellukkeita. Mutta se juoksu... se shaamarin juoksu.
   Lauantaina nähdään!

   Poista
  3. Tervetuloa! Juoksureitillä yksi isompi (kehittävä :) nousu. Rauhassa vaan ja vahvasti maaliin asti. :)

   Poista
 4. Hieno tapahtuma! Toivottavasti viitseliäisyyttä järjestelijöillä riittää ensi vuonnakin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Jarkko! Aivan varmasti riittää, järjestämiseen meni pari hassua tuntia, eli ei todellakaan vaadi mitään suuria ponnistuksia. Ensi vuoden kuvioita juonitaan jo, ja tarvittaessa yleisön pyynnöstä toinenkin Riatlon voi järjestyä vielä tälle kesälle. 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuviakin löytyy täältä: https://www.dropbox.com/sh/dh7abob2y1iiof1/BgBZ4y3iV4
   Jos joku haluaa kuvansa pois netistä, niin ei muuta kuin viestiä osoitteeseen Jheikurinen(miuku)gmail.com

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.