sunnuntai 31. elokuuta 2014

Nastolan kuninkuusmatka 3,8km 180km 42,2km

Nokialta se kaikki alkoi...


Ensimmäinen tri-kilpailuni oli heti puolenmatkan kilpailu Nokialla vuonna 2010,sieltä haettiin vain esimakua tulevasta,vähän harjoitteita ja kestävyyttä takana,sain kuitenkin suoritetuksi sen,aika ei ollut mikään ihmeellinen 6h38min.mutta itseluottamus nousi ja katse oli jo seuraavassa kilpailussa.Näitä käytyäni aloin mieliä kuninkuusmatkaa 3.8km uintia,180km pyöräilyä ja lopuksi 42.2km juoksua.Aika ultimatetouhua jossa lopussa mentäisiin jo limiitillä.

 Spessun katsastusta


Kuninkuusmatkan aika

Nastolassa 16.8.2014 järjestetty täydenmatkan SM kilpailu käynnistyi aamulla klo 05.30 pyörän katsastuksella, josta siirryttiin uintiosuudelle Iso-Kukkanen järvelle, 3.8km uintiosuus meni kaverini vieressä, tietäen hänet hyväksi uimariksi aikaan 1.17.54, järvestä noustessa horjutti hieman ja pyöräosuudelle siirtyessä aivot eivät toimineet ja kulutin kolmisen minuuttia pelkästään kilpailunumeron kiinnittämiseen.

Iso-Kukkanen odotti jo aammulla uimareita


Järjestäjät varoittelivat jo perjantain briefingissä pyöräreitin raskaudesta ja siihen että sääntöjä rikkovaan peesaukseen kiinnitetään erityistä huomiota.Olin ennakkoon jo suunnitellut vauhdikkaampaa pyöräilyä, kuin mihin reisistä  ehkä olisi, sain Spessun kovaan kisavauhtiin ja ajettelin mennä tällä taktiikalla loppuun saakka, vauhdinjako oli haastavaa reitin ja matkan pituuden takia, ja energiaa paloi enemmän mitä olin varannut evästä mukaan.Talviset Anun vetämät spinningtunnit mielessäni sain lopulta keskarin 33km/h ja loppuajan pyörälle 5.33.44. siitäkin huolimatta että sadekuurot,suomen tiestössä olevat halkeamat vaikeuttivat matkantekoa ja pyörän runkoon intergoitu juomasäiliö ei toiminut ja vedin koko 180km matkan ylimääräistä kilon painoista vesipunnusta mukanani.!

Raskas pyöräreitti tarjosi haastetta. Tässä ajetaan aero-asennossa, nopeutta 48km/h.

Nyt alkaisi kuitenkin koko matkan haastavin rasti, eli maranpituinen juoksu, jaloilla mitkä oli jo poljettu loppuun..olin tässävaiheessa vielä oman sarjani 45-49v kärjen mukana, mutta 10 kilometria juostuani aikaan 52min, alkoi energia loppumaan ja banaania ja kokista piti alkaa tankkaan tosissaan selviytyäkseni maaliin, silläkin varjolla että nesteet lentäisi ulos, yläkerran kaveriltakin tuli pyydettyä apua.. kaikki limiitit käytettyäni, alkoi vielä loppukamppailu yrittäessä pitää kokonaisaikani alle 11 tunnin, voimat täysin huvenneena, ylitin maaliviivan kuitenkin aikaan 4.01.30 ja kokonaisajaksi tuli 10.59.52! Kotiinvietäväksi Tampereelle tuli sarjani SM pronssimitali, tällä tuloksella olisin ollut yleisessä sarjassakin 10 parhaan joukossa, 102 kilpailijan osallistuessa SM taistoon. Kiitokset Team Raholalle kannustuksesta ja tsemppauksesta.! Ensimmäinen täysmatkani.. niinpä, kaikki tämä alkoi Nokialta ja tulee loppumaan Konalle Havaijille.

Urakka takana! Tripla palkkari heti ja sitten pizzalle!


5 kommenttia:

 1. Todella kova suoritus, hatun nostoa ja aaltoja! Hienoa uskaltautumista ja taistelua eteenpäin! Kiitos Harri raportista ja ONNITTELUT SUORITUKSESTA! Toivottavasti spinningissä nähdään!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut upeasta suorituksesta!! Rautaisessa kunnossa oot kyllä. Anun spinningit kun on vaan niin pirskatin tehokkaita.

  VastaaPoista
 3. On ollut kunnia ja ilo treenata IRONMANIN kanssa..Olet erittäin sisukas ja periksiantamaton urheilija. Onnea todella upeasta sijoituksesta ja potkuja tuleviin koitoksiin, pääset tavoitteisiisi,tiedän sen!

  VastaaPoista
 4. Hienoa, loistavaa, onnittelut! Kova kaveri on. Pääsepähän kehuskelemaan taas lisää, että reenaa näinkin kovassa porukassa.

  VastaaPoista
 5. Omia koipia ja post race bluesia parannellessa puolimatkan jäljiltä tätä oli herkullista luettavaa. Onnea huikeasta suorituksesta! :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.