tiistai 19. heinäkuuta 2011

Kisaraportti: Linnahölkkä 2011

Perjantaina 8.7.2011 juostiin Hämeenlinnassa jo perinteeksi muodostunut Linnahölkkä eli 10 km matka upeaa reittiä Hämeenlinnan linnan luota jonkun järvenpoukaman ympäri. Team Raholasta lähti mukaan hyvä edustus; mukana oli vanhojen konkareiden Outin, Anun, Markuksen, Marin, Tarmon, Lauran, Johannan ja Arjan lisäksi pari linniksen ensikertalaista eli Lotta ja Elisa. Linnahölkkä on tiukkaakin tiukempi 10 kilsan kisa ja jo viime vuonna saimme tuta kuumuuden vaikutuksen juoksuun tai ainakin toiset sai ja toiset ei ehkä ihan niin paljon. Omakohtaisesta kokemuksesta viisastuneena minä (Laura) otin mikaan tällä kertaa sekä juomista että musavehkeet.

Perjantaina iltapäivällä kokoonnuttiin Raholan pihaan ja siitä matkattiin kohti Hämeenlinnaa. Paikan päällä hoidettiin ilmottautumiskuviot ja sekoilut ja ämpyilyt ja sitten päästiin jonottamaan yhteen vessaan (ainakin naisten puolella). Ilma oli kuumaakin kuumempi ja tuskallisen hiostavan kostea. ihmetykseksemme huomasimme Aaltosten perheen Lumilla vahvistettuna yhtäkkiä pölähtävän lähtöpaikalle - mikä mahtava yllätys! Omat kannustusjoukot ovat aina tarpeen.


 Hmm. missä oon nähnyt tän kuvan ennenkin.. ja sitäkin ennen..

Aaltoset!

Lopulta koitti aika kokontua lähtöviivalle ja juuri hetkeä ennen lähtölaukausta tuo kosteus konkretisoitui ja alkoi pikkuhiljaa sataa vettä, mutta millaisia pisaroita! Pienimmät oli varmaan kämmenenkokoisia. Porukan nytkähtäessä liikkeelle alkoi sade yltyä ja yltyä ja lopulta noin kilsan jälkeen ei enää nähnyt mitään, kun satoi niin kaatamalla ja isoja pisaroita. Onni onnettomuudessa oli, että oli tosi lämmn muuten, niin se sade ihanasti virkisti ja raikasti ilmaa. Ja kelihän on kaikille sama, kun yhtäaikaa lähdetään.

PAM!

Noin vartin jälkeen sade loppui, mutta onneksi aurinko pysytteli vielä jonkin aikaa piilossa pilviverhon takana. Ne kohdat, missä aurinko paistoi ja oli asfalttia, tuntuivat kuin olisi saunaan juossut. Muutenkin kuumuus teki kyllä olosta kaikilla varmaan melko tukalan. Vihdoin viimenen kilsa alkoi ja voi mikä riemukas yllätys, kun siinä töppäreen päällä olikin juuri ne omat kannustusjoukot huutamassa tsemppiä viimeiseen rypistykseen!

Maalisuora koitti lopulta ja ihania punapaitoja oli koko maalialue täynnä. Kuvaajamme onnistui tallentamaan kaikkien loppurypistykset kameralle, joten tässä ne, olkaa hyvä:

Anu lähti kiireellä jo iltavuoroon!


Tarmo ja Mari


Outi (huom! alle viikko Mikkelin maratoonista!)


Laura


Elisa

Lotta (upea askel!)


Johanna

Arja

Anu joutui lähtemään töihin, joten vara-Anut Inka ja Lumi noutivat pokaalin Anun puolesta, kiitos tytöt!

Kiitos kaikille seurasta ja onnittelut kaikille hienoista juoksuista. Aina se Hämeenlinna vaan osaa yllättää.. Jossain vaiheessa on tulossa reaporttia myös Hämeenlinnan maratonista ja puolikkaasta, stay tuned.
Linkki Linnahölkän tuloksiin tässä ja kuviin saat linkin pyytämällä markukselta!