keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Mikon Pyynikkijuoksu

Vanhana lähiruoan suosijana päätin myös suosia lähitapahtumaa katsellessani juoksukalenteria, josta huomasin että aina ei tarvitse lähteä Pyynikkiä pidemmälle voidakseen osallistua juoksutapahtumaan. Niinpä sitten sunnuntaiaamuna hyppäsin linjuriin jolla karautin kohti Ratinaa, bussi tosin hajosi matkalla, mutta onneksi vasta Hämeenkadun alussa niin ei voimat kulunut turhaan tepasteluun. Jälki-ilmottautumisen takia paikalla piti olla hyvissä ajoin koska pidin pientä motivaatio/säävarausta osallistumiseen. Reilut 30min makoiltuani tyhjässä pukukopissa rupesi muitakin juoksijoita valumaan paikalle ja olikin aika ruveta vaihtamaan vaatteita. Sää oli viimevuotista lämpimämpi ja vähätuulisempi eikä Pyhäjärvessäkään ollut jäätä kuten viime vuonna.

                                                 Pyynikin mäissä

Juoksuun lähdin tarkoituksella reipaasti ja se tuntuikin mukavalta heti alkuunsa.Ensimmäiset 8 km on rankimmat Pyynikin nousujen takia ja tästä syystä loput 13 km tuntuukin pelkältä alamäeltä Härmälään ja takaisin Ratinaan. Jossain puolenvälin tienoilla näin yhden teamilaisenkin kannustamassa perinteen mukaisesti pienessä kamenskissa pikkusikari suupielessä.

                   Kannustusjoukko matkan varrelta. Nyt suupielessä pulla.

Viimeiset 3 km tuntuivat jo raskailta ja vähän ennen kahtakymppiä törmäsin vielä johonkin ihmeen skettiteiniin joka ei merkeistäni huolimatta osannut mennä sivuun kapealta kävelytieltä vaan odotti että juoksen päin, niin kuin sitten teinkin ja hellävaroen ohjasin pojan nurmialueen puolelle, siinä vaiheessa
matkaa kun ei vaan enään pysty mitään erikoisväistöliikkeitä suorittamaan.No onneksi ei sattunut kuin skeittarin sieluun, sen verran kovaa urputusta sieltä nurmikolta kuului. Tästä huolimatta sain vedettyä hyvän viimeisen kilometrin ja stadionille kaartaessa kannustus oli huimaa koko perheen ja ex alivuokralaisen ansiosta. Maaliin saavuin hyvään aikaan 1.34.31 jolla enkat paukkui.. Tästä sitten rauhallisesti kohti Perniötä

5 kommenttia:

 1. Huikeeta Mikko ja rinkka selässä, asenne on kohdallaan! Tästä on taas hyvä jatkaa...

  VastaaPoista
 2. Onnee enkasta! Toivottavasti Perniössä ei skeittarit tuu riplaileen ja heitteleen täydellisiä front side ollieita siinä 85km:n paikeilla, voi vaikka sattua.

  VastaaPoista
 3. WTF Mikko, 1:34 ?! Ihan kauheen kovaa oot menny, aika mahtavaa :D Onnee kamalasti.

  VastaaPoista
 4. Hyvä Mikko! Niin kevyttä oli askel maaliin tulessa kaikesta huolimatta. Tsemppiä Perniön haasteseen ja tietty myös Mimmille.

  VastaaPoista
 5. Kylläpäs piti kiirettä Pyynikin raastavassa maastossa. Onnea, Mikko, salamannopeasta juoksusta!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.