tiistai 1. toukokuuta 2012

Toukokuun raholalainen: Virpi

Toukokuun raholalaisena esittelyssä on pirtsakka Virpi.  

Pohjanmaalta Tampereelle

Vuonna 2009 alkoivat Virpin elämässä puhaltaa uudet tuulet, kun muutto Tampereelle tapahtui. Vaikka perhe, eli äiti, isä ja sisko perheineen sekä monet ystävät jäivät kotikonnuille, se ei ollut esteenä uusien tuulien vastaanotolle.

Asetuttuaan uuteen kotikaupunkiinsa taloksi teki Virpi uudenvuodenlupauksen, jossa hän päätti aloittaa jumpat jossakin kivassa liikuntapaikassa. Läheltä löytyi tämä niin monelle tutuksi tullut Raholan liikuntakeskus, ja se osoittautui sopivaksi paikaksi monessakin mielessä. Anun vetämä pumppi oli ensimmäinen kokemus, ja Virpi oli koukussa.

Valmiina spinnaamaan. (Kuva: Markus I)
– Vihdoin huippuvetäjä, Virpi tuulettaa. Tänä päivänä Virpin lajikirjoon kuuluu pumpin lisäksi spinning, zumba ja lihas&syke. Kuntonyrkkeily on vielä kokeilematta, mutta laji on herättänyt siinä määrin mielenkiintoa, että eiköhän Virpi vielä nyrkkeilynkin parissa tulla näkemään.

Satujumpasta se lähti

Liikunta on aina kuulunut Virpin elämään. Liikuntaura alkoi lapsuusajan satujumpasta, ja aikuiseksi vartuttua on tullut liikuttua harrastepohjalta eri lajien parissa aktiivisesti.

– Lentopalloa tuli aikoinaan pelailtua yli 10 vuotta ja pesäpalloa 5 vuotta, Virpi muistelee. Murrosiän mullistuksien jälkeen joukkuelajit saivat jäädä, mutta tilalle löytyi paljon muuta kivaa liikuntaa jumpista tanssiin ja hiukan pientä hölkkäilyäkin.

Montaa rautaa tulessa 


Leppoisaa sinkkuelämää viettävän Virpin elämässä on myös haaveita, jotka ovat osin jo toteutumassa ja osa vaatii vielä hiukan työstöä. Omaan kotiin Hyhkyyn Virpi muutti huhtikuussa.

– Onneksi uusi koti sijaitsee lähellä liikuntakeskusta, ettei tarvitse vaihtaa muualle, Virpi huokaisee helpottuneena.

Suurena haaveena ja tavoitteena on myös päästä opiskelemaan yliopistoon ja saada sieltä eväät luoda uutta työuraa. Hiukan pienempänä, mutta sitäkin tiukempana haaveena on tavoite juosta toukokuussa Raholan Kymppi. Tsemppiä sinne!

Koulutus ei mene koskaan hukkaan 


Virpi on opiskellut aikoinaan urheiluhierojaksi ja kuntosaliohjaajan pätevyyskin löytyy.

– Nämä kaksi koulutusta ovat olleet suurena apuna esim. jumpilla käydessä, koska liikkeet on tärkeää tehdä oikein, ettei riko paikkojaan, Virpi toteaa.

Virpillä oli aikomus tehdä liikunnasta leipätyö, mutta hän katsoi kuitenkin paremmaksi vaihtoehdoksi pitää liikuntapuoli mielekkäänä harrastuksena ja tehdä töitä muulla saralla.

Epäilyttävän vähän paheita


Paheet eivät paljon Virpin elämää paina. Viihteellä pitää aina silloin tällöin pyörähtää tuulettumassa, ja myös pienet suolaiset naposteltavat maistuvat niin hyvälle. Siinä ne.

Vapaa-aikana Virpi rentoutuu mielellään kirjan ääressä. Myös palapelien kokoaminen on mukavaa ajankulua, haastetta antaa n. 5000 palaa sisältävät palapelit. Pieni ongelma vaan on, mihin mahduttaa kootut ja liimatut palapelit.

Matkailu avartaa. (Kuva: Virpin kotialbumi)
– Vaikka voihan niitä antaa aina lahjaksi sukulaisille ja ystäville, Virpi naurahtaa.

Matkustelu kiinnostaa kovin ja eritoten kaukomatkat tai kohteet, joissa on tarjolla paljon kulttuurielämyksiä. Lisäksi olisi ihana hemmotella itseään erilaisilla paikallisilla hoidoilla ja herkkujen maisteluilla.

Tästä päästiin kätevästi Virpin mottoon: ”Jos jotain teet, niin tee se täysillä ja kunnolla”. Virpille toivotammekin oikein antoisaa kesää ja onnea uuteen kotiin!

teksti: Mari Järvinen

3 kommenttia:

  1. Kiitos Virpi mukavasta jutusta ja nyt toteuttamaan haaveita/ unelmia, aloittaen Raholan kympistä 20.5.!

    VastaaPoista
  2. Ihanan pirtsakka spinnailukuva! Kivaa taas saada nimi tutuille kasvoille. Noin hienolla motolla Raholan Kymppi tulee varmasti riuhtaistua kovaan aikaan. :)

    VastaaPoista
  3. Joo, kyllä oli kiva juttu, Virpi! Yksi haaveista / unelmista toteutuu nopeammin kuin uskotkaan: Raholan kymppi ja kymppifiilikset :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.