torstai 31. toukokuuta 2012

Kuukauden raholalainen

Kesäkuun raholalaisena esittelemme Satu Kulmalan, jonka voit tavata monissa jumpissa useina päivinä joka viikko.Kalkkulainen Satu (synt. 1986, horoskooppimerkiltään Vaaka) toimii tällä hetkellä kotiäitinä ja nauttii olostaan kotiaskareiden parissa. Jumpat katkaisevat mukavasti arjen touhut ja antaa jaksamista niihin. Perheeseen kuuluu tytär Elli 4v., Samuel-poika 8kk ja aviomies Tuukka. Satulla ja  Tuukalla on takana pitkä taival yhdessä oloa, eli n.9 vuotta. Perhe viettää paljon aikaa yhdessä ja pariskunta on omistautuneita toisilleen.

Satu on asunut lapsuus- ja nuoruusajan Ylöjärvellä, josta tie toi Kalkkuun. Tästä voi päätellä, että Tampere on hyvä paikka asua.

Liikunta merkitsee Sadulle omaa aikaa ja tuo hyvää mieltä. Jumpan jälkeen olo on erilainen ja virtaa riittää taas perheelle. Raholan jumppatunneista Sadulle maistuu parhaiten pumppaus, lihas & syke-tunti ja muokkaus. Usein Satu käy myös spinningissä ja kuntonyrkkeilyäkin hän on kokeillut. Satu sai myös äitinsä innostumaan ohjatuista tunneista omalla innokkuudellaan, myös isä on nähty spinnaamassa, joten Sadun aktiivinen kuntoilu on tarttunut myös perheeseen. Satu toteaa, että " Iso kiitos kuluu miehelleni ja kaikille isovanhemmille, jotta jumpalla käynnit onnistuvat". Satu kertoo liikunnan tuloksien näkyvän ja tuntuvan hyvältä ja lausahtaa samalla, että terve riippuvuus liikuntaan on olemassa. Pienten lasten äiti saa mojovan määrän liikuntaa touhutessaan lasten kanssa heidän ehdoillaan. Harrastuksiin lukeutuu myös kuorolaulu sekakuorossa, jossa hän käy äitinsä kanssa. "Äänilajini on sopraano", Satu heläyttää. Liikunta on kuulunut aina Sadun elämään, nuorena sydäntä lähellä olivat ratsastus, baletti ja hiphop... Balettiharrastus seurasi mukana 5 vuotta. Perheen isän harrastukset ovat hieman erilaiset, pinnalle nousevat syöminen ja tietokonepelit. Elli-tytär harrastaa temppukoulua, balettia, luistelua ja käy muskarissa. Sadun mielestä perheellä pitää olla virikkeitä ja sosiaalista toimintaa. Liikunnan ohella käydään kavereiden kanssa kahvittelemassa ja vaihtamassa kuulumisia.

Yhteistä aikaa perhe viettää hyvän ruoan parissa ja kokoperheen elokuvia katsellessa. Satu ei itse kokkaa, vaan hän suorastaan inhoaa ruoan laittoa, mutta onneksi mies on ammatiltaan kokki ja hän tekee ruokaa myös kotona. "Teen ruokaa vain pakon edessä, mutta leipominen kiinnostaa kyllä, korvapuustit on bravuurini", Satu toteaa. Koko perheen lempiruoka on sushi. Kaikenlaiset salaatit lihan kera toimivat myös.

Sadun unelma menu:
Alkuruoka
Merellinen salaatti
Pääruoka
 Sushi
Jälkkäri
Korvapuusti (valmistettu voihin ja punaiseen maitoon)
 
Ammatiltaan Satu on kosmetologi ja merkonomi. Elli syntyi samana päivänä, kun Satu valmistui kosmetologiksi ja Samuel kuukauden ennen merkonomin papereiden saantia. Kiinnostus opiskeluun on edelleen kovaa, mutta vielä ei tiedä opiskelun kohdetta. Tulevaisuudelta odotan eniten onnellisuutta.
"Uskon johdatukseen, johdatus on kasvattanut uskoa asioiden suhteen ja niiden sujumiseen. Rukouksella on iso voima monissa arkipäivän eri asioissa",kertoo Satu. "Vahvuutenani on päätöksenteko, jos päätän jotain niin se pitää. Heikkouteni on kärsimättömyys arjen tilanteissa", hän toteaa.

Seitsemän nopeaa

Housut vai hame? Hame.
Mustavalkoinen vai värikäs? Värikäs.
Kevät vai syksy? Kevät.
Mansikka vai appelsiini? Mansikka.
Suora vai mutkikas? Mutkikas
Kakku vai karkki? Karkki
Musiikki vai kirja? Kirja

4 vähän hitaampaa

Mitä eläintä muistutat ja miksi? Kultaista noutajaa, koska kaipaan seuraa.
Jos olisit näyttelijä, voittaisitko Oscarin ja missä kategoriassa? Kyllä, draamassa. (lempi näyttelijöitä ovat: Maggie Smith, Meryl Streep)
Sarjakuvahahmo joka kiinnostaa ja miksi? Iines Ankka, topakkuus, jämptiys, ei ole avuton.
Lempivärisi? Vaaleanpunainen ja vaaleansininen. Näin on ollut aina.
2 kommenttia:

  1. Satu on todellakin tuttu näky jumpilla ja nyt oli oikein kiva saada tämän jutun kautta tutustua tähän ahkeraan ja iloiseen ikiliikkujaan paremmin. Antoisaa kesää Satulle ja perhelle.

    VastaaPoista
  2. Kova mimmi kyseessä! Kun lempiruokana on sushi, niin se tekee entistä kovemmaksi. ;)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.