lauantai 6. lokakuuta 2012

Kuukauden raholalainen Johanna M.


Lokakuun raholalaisena esittelyvuorossa on ihanan rento ja rempseä Johanna M.

Kangasalta Kalkkuun

Johanna Malm on kotoisin Kangasalta, mutta on asunut perheineen jo 15 vuotta Kalkussa. Nelihenkiseen perheeseen kuuluu mies Jyri sekä 18-vuotias poika ja 20-vuotais tytär.

 Liikuntako ei kiinnosta mukamas?

 ”En ole koskaan ollut urheilullinen ja koulussa liikunta oli yksi epämieluisin aine. Hiihto oli kamalinta, ja on sitä edelleen”, väittää Johanna ihan pokkana.

 Uskoo ken lystää: Johanna liikkuu lähes päivittäin. Joko hän on masokisti, joka nauttii kärsimyksestä harrastaessaan  todella paljon liikuntaa, tai sitten hän on oikeasti urheilullinen, ja pitää siksi liikunnasta.

 Oikeille jäljille päästään, kun Johanna tunnustaa, että liikunta on hiipinyt pikkuhiljaa elämäntapoihin: ”Nuorena tuli pyöräiltyä Kangasalla kavereiden perässä joskus ihan Kaukajärvellä asti. Hiukan yli parikymppisenä innostuin juoksemisesta, mutta jotenkin innostus vain hyytyi aina syksyä kohden. Sitten aloitin jumpat, joissa kävin parina iltana viikossa ja löysin itselleni kivan harrastuksen.” 

Hyötyliikunta on  tärkeä osa Johannan arkea ja kattaa ison osan viikon liikunnasta. Johanna pyrkii hoitamaan mahdollisimman paljon asioita pyöräilemällä tai kävellen raittiista ilmasta nauttien.

  ”Jokapäiväinen liikunta pitää mielen iloisena ja terveenä. Mahdollisuuksien mukaan pyrin liikkumaan monipuolisesti ja vaihtelevasti kaikkina vuodenaikoina”, Johanna tuumailee.

Johanna karjaisee keihään kauheeseen kaareen
 Kaikki tiet vievät Team Raholaan

Vuosi taisi olla 2005 tai 2006, kun Johanna sattumalta huomasi Raholan liikuntakeskuksen jumpat. Hän oli sitä ennen käynyt jumppailemassa Nokialla ja Tampereella. ”Raholan Liikuntakeskus sattui olemaan sopivan matkan päässä kotoa ja sinne oli helppo mennä kävellen tai polkupyörällä. Plussaa oli myös se, ettei tarvinnut sitoutua mihinkään jäsenyyteen koko vuodeksi”, Johanna sanoo. 

 Liikkari tarjosi myös monipuolista jumppaohjelmaa, jota löytyi melkein joka päivälle ja sopiviin ajankohtiin. Johanna muistelee aloittaneensa steppitunnilla,  jossa hiki irtosi tehokkaasti, vaikkei askeleet ihan kohdilleen menneetkään.

 
Antaa pikkusormen ja se vie koko käden, vai?

 Ruokahalu kasvoi syödessä ja pian Johanna huomasi olevansa epäsäännöllisen säännöllisesti mukana pumpissa, kuntonyrkkeilyssä, spinningissä, muokkauksessa, kuntosalilla, Zumbassa  ja silloin tällöin myös juoksutunneilla.

Ensimmäisistä jumppakerroista Johannalle jäi vahvasti mieleen myös mukavat ihmiset, jotka tsemppasivat ja ottivat heti uuden jumppakaverin porukkaan mukaan. ”Letkeää juttua riittää aina ennen ja jälkeen jumppien”, Johanna hymähtää.

 
Saavutuksia ja itsensä ylityksiä

Johanna osallistui menneenä kesänä Team Raholan kanssa Pirkan yöpyöräilyyn, joka ei ole ihan pikku rykäisy. Takapuolta sai puuduttaa ihan kaikki 134 km. Kaikesta huolimatta Tämä oli Johannan mielestä erittäin kiva ja antoisa kokemus. ”Päällimmäisenä mieleeni jäi mahtavat retkieväät, joita oli muuten huoltoauton takaluukku aivan täynnä, ja lisäksi tietenkin hieno ja valoisa kesäyö”, hän muistelee.


Toinen haaste Johannalle oli osallistuminen Sorvassa järjestettyyn riatloniin.

”Tähän Tiimin omaan hullunhauskaan kisailuun oli todella matala kynnys osallistua ihan tavallisen mökkiuimarinkin ja toisekseen, eipä olisi tullut muuten edes lähdettyä riatlonikisoihin”, Johanna toteaa.

 
10km takana ja hymyä riittää


Mistä ammennat motivaation?


Johannan saa harrastamaan liikkuntaa sen tuottama hyvä olo. ” Myös omien rajojen kokeileminen sekä pieni lapsenomainen seikkailunhalu toimii erittäin hyvänä motivaattorina. Esim. pyörä- ja kävelylenkeillä voi tutustua hienoihin maastoihin, joita löytyy usein ihan läheltäkin.Kivan porukan kanssa on aina hauska liikkua ja tulee herkemmin lähdettyä, vaikka Mustanvuoren rinnettä kapuamaan ja itseään piiskaamaan.”

Myös kunnon ylläpito on Johannalle selkeä syy liikkua. Tavoitteitakin löytyy:

” Lihaskuntoa voi aina parantaa ja tavoitteena on myös pidentää juoksulenkkejä”, hän toteaa määrätietoisena. Johannaa nähdään siis tulevaisuudessa useammin myös pitkillä lenkeillä.

Luonto on tärkeä

Metsässä liikkuminen, marjastaminen ja sienestäminen kuuluvat Johannan syksyyn, eikä aina saaliin määräkään ole tärkeää, vaan se että pääsee vaeltamaan metsään luonnon helmaan. Myös uiminen ja saunominen ovat lähellä Johannan sydäntä.

 ”Erityisesti rantasaunan ja uinnin yhdistelmä houkuttaa ja nämä tilaisuudet käytetään aina kun vaan mahdollista, myös talvella.”

”Nyt olen opintovapaalla ja koulukirjojen lukeminen sekä pänttääminen vie arjesta oman aikansa”, toteaa Johanna lopuksi.

Onnea Johannalle opintoihin ja oikein raikasta syksyn jatkoa!

 

Teksti: Mari J ja Minna N

5 kommenttia:

 1. Johanna on huipputyyppi Kalkun kannakselta.Hienoa että vihdoin oli Johanna esittelyssä, onhan hän ollut pitkään tiimin aktiivijäseniä. HYVÄ JOHANNA!

  VastaaPoista
 2. Johanna on todellakin ansainnut esittelyt.Rento ja rempseä tiimiläinen totta tosiaan. Tätä asennetta ei voi muuta kuin ihailla :D

  VastaaPoista
 3. Hienoa Johanna, asenne on aina kohdallaan ja hyväntuulisuutesi näkyy tekemisissäsi. Tsemiä opintoihn, harrastuksiin ja kaikkeen mitä touhuatkin! Nähdään!!!!

  VastaaPoista
 4. Olipa mukava tutustua Johannaan :) Rohkea nainen, näkyy haasteiden ottamisessa niin harrastusten kuin opintojenkin suhteen. Antoisaa syksyä tekemisiisi!

  VastaaPoista
 5. Hyvä kaima! Olet loistava esimerkki hyväntuulisuudesta ja arkiliikunnan tehokkuudesta, sen verran vaivatonta oli Yöpyöräilyn meininki! :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.