tiistai 12. marraskuuta 2013

Marraskuun raholalaiset - Heli ja Jari

Liikunta pitää pariskunnan nuorena

Liikunta nuorentaa ihmistä. Kahta ihmistä se ilmeisesti nuorentaa tuplasti. Tämän epätieteellisen mutta silti pitävän faktan todistavat marraskuun teamraholaiset Heli ja Jari Kivinen. Nuorekas pariskunta nimittäin paljastui haastattelussa isovanhemmiksi, joilla on jo peräti kolme lastenlasta.

Joten muuta johtopäätöstä ei voi vetää: liikunta nuorentaa. En nääs noin nuorekkaita isovanhempia ole tainnut koskaan aiemmin tavata.
Kivisillä on ruista ranteessa!

Hepokatti toi parin yhteen

Heli ja Jari Kivinen asustavat Tampereella, kuten lähes kaikki Team Raholan väki, paitsi ne, jotka joutuvat asumaan Nokialla. Liikunta on kuulunut kummankin elämään pienestä pitäen: nuoruusvuosinaan Jari pelasi innokkaasti etenkin kiekkoa ja jalkapalloa, Heli puolestaan on ollut ahkera uimari nuoresta likasta lähtien.

Suurtalouskokkina työskentelevä Heli ja metallimiehenä työskentelevä Jari tapasivatkin aikoinaan liikunnan merkeissä: ollessaan tansseissa Hepokatissa. Nuorelle polvelle tiedoksi, että Hepokatti oli takavuosina legendaarinen tanssipaikka Tampereen Amurissa, raittiusseuran ylläpitämä ja siitä huolimatta erittäin suosittu.
Erittäin suloinen Dino.

Tanssiva pariskunta meni naimisiin ja sai kolme lasta, jotka ovat siis jo aikaihmisiä ja asuvat omissa kodeissaan. Kivisten ”vauvana” kotosalla viihtyy kuitenkin suloistakin suloisempi Dino-kissa.  

Viidenkympin villitys lisäsi liikuntaa

Vedessä viihtyvä Heli on uinut aktiivisesti koko ikänsä, mutta viidenkympin villityksessä liikuntakärpänen pääsi puremaan häntä entistäkin pahemmin, ja puraisi samalla myös Jaria. Pariskunta kokeili muutama vuosi sitten Anun vetämää kuntonyrkkeilyä Raholassa, ja sille tiellehän jäivät. Team Raholan riveihin vaan.

Nykyään Kiviset harrastavat ahkerasti perusjumppaa, minkä lisäksi Jarin suosikkeja ovat kahvakuula- ja pumppijumpat. Vedenneito Heli ui yhä, ja on tykästynyt myös vesivoimisteluun. He kertovat, että liikunnan suurin motivaatio on terveys ja hyvä mieli.
Tunnistaisitko ilman jumppavaatetusta?

– Tavoitteena on pysyä kohtuullisen hyvässä kunnossa, pariskunta määrittelee.

Kiviset arvioivat, että ilman liikuntaa heidän elämänsä olisi nykyistä heikkolaatuisempaa.

– Sosiaalinen elämä olisi huonompaa, kunto paljon huonompi ja oltaisiin väsyneitä sohvaperunoita, kuuluu rehellinen analyysi.  

Elämää on salin ulkopuolellakin

Vapaa-ajalla Kiviset ehtivät liikunnan lisäksi tehdä paljon muutakin. Lasten auttaminen milloin missäkin hommassa ja erityisesti lastenlasten hoidossa on kummallekin mieluista puuhaa. Käsistään kätevä Jari tykkää tehdä metalli- ja puutöitä, mistä on paljon hyötyä Teiskossa sijaitsevan mökin kunnostamisessa. Mökillä Kiviset viettävätkin paljon aikaa kesäisin.

Jari kunnostaa mökkiä.
– Mökkeilyssä viehättää luonto ja syksyisin marjastus. Tietysti myös saunominen, uinti ja kaikenlainen paikkojen kunnostus on kivaa, Heli ja Jari miettivät.

Liikunnallisen ja ahkeran pariskunnan motoksi sopiikin mainiosti jämpti toteamus: ”Se tehdään mikä on sovittu.”


Teksti: Minniz
Kuvat: AnuO ja Helin & Jarin kotialbumi

3 kommenttia:

  1. Reipasta meininkiä Heli ja Jari 8D

    VastaaPoista
  2. Hienoa Heli& Jari, teissä on energiaa/ virtaa ja esimerkkiä muille!!

    VastaaPoista
  3. Mukava "esittely" Helin ja Jarin urheilu-ym.harrasteista:)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.