torstai 27. marraskuuta 2014

Tapahtuiko Marathonseisonnan läpimurto Valenciassa????

Tämä laji on ollut hieman aliarvostettu marathonin historiassa. Se johtunee osittain siitä, että ryhmien ja urheilukoitosten suorittajien suoritusten mittaamiset ovat erilaisia. Seisojien paremmuutta mitataan pitkäkestoisuudella, kun taas maratoonarit vertailevat kuka nopeimmin selviää urheilukoitoksestaan. Mittaustavan erilaisuus voi johtua myös lajin energia- ja nestetasapainotankkausten poikkeamilla, seisojien tavallisin nestetankkaus hoidetaan ohrapirtelöillä.
Culturelleissa maissa ohrapirtelön kanssa tarjotaan mm. ”energiasuolapähkinöitä”.
Marathonseisonnan grand oldman Jarmo (nimi on muutettu) kertoi, että hän on niin onnellinen lajin suosion kasvusta. Jarmo (nimi on muutettu) uskoutui, että mukavassa porukassa seisoo kauemminkin, kuusi tuntia ei tunnu missään.

Maratonseisojien eliittiä
  Jo menomatkalla aloitimme treenata seisontaharjoituksia Frankfurtissa ja       Zurihissa, jotta olisimme hyvässä vireessä itse maratontapahtumassa.

Seisontaa on hyvä välillä reenata istuenkin
  Myös juoksutapahtumaa edeltävänä päivänä tankkaus onnistui kohdalleen seisojilta.

- Tutustuimme upeaan lähtö-, maali- ynnä expoalueeseen ja juoksijoiden hakiessa numeroita, laajensimme omaa reviiriämme tutkimalla tulevia mahdollisia seisontapaikkoja (1,70 €).

 Expon jälkeen mainio oppaamme avasi meille kaikille Valencian historian ja tieverkoston. Upea kaupunkikierros ja yöksi ”kotiin”. Mittariin tuli 15752 askelta linnuntietä.
  Seisojaryhmän Eki (nimi muutettu) muisteli myöhemmin, ohrapirtelön äärellä, oppaan kertoneen, että paavi tai espanjalainen kardinaali paella I juoksi Valenciassa  1200 luvulla 42 kilometria, hän juoksi tällöin sillan yli  katedraaliin (joki sillan alla on nykyisin kuivunut). Katedraalissa tarjoiltiin     tällöin graalin maljasta aqua de valenciaa. Aqua-nimi tulee kalaisasta, nykyään kuivuneesta joesta. Eki (nimi on muutettu) muisteli myös oppaan kertoneen, että joessa oli kaloja kuin sukkuloita taivaalla.

Turisteja graalin maljalla
  Juoksupäivänä aloitimme kevyesti. Katsoimme kympin lähdön ja maratoonareiden kantapäät.

 Siirrot seuraaville hurraamispaikoille oli tarkoin harkittu: 17 km (työnimi 16 km), 26 km ja 41,950 km. Näissä pisteissä Suomen lippu oli korkealla, että meidät huomattaisiin. Kyllä mekin osa juoksijoista bongattiin.

Bongattu!

Osalla ryhmän jäsenistä välillä huomio eksyi epäolennaisten paikkojen seuraamiseen juoksijoiden keskuudessa. Näistä tilanteista päästiin paavin hyväksymillä ave marioilla.

 Maaliintulon jälkeen oli päätetty koota porukka yhteen kokoontumispaikalle. Tämä paikka tarjosi        hyvän mahdollisuuden seisojille syödä juoksijoiden saamat herkulliset hedelmät.

Maratonseisoja odottaa oikeaa hetkeä...
...iskeä juoksijoiden ansaitsemiin hedelmiin.
 Hieno juoksu- ja seisontapäivä päättyi hyvään illalliseen. Sinne ajoimme komeasti takseilla, koska     matkaa oli peräti 1,2 km.

 Seisojien porukasta noussee myös tulevia marathon-juoksijoita, Eero ja Tuomas (nimiä ei ole muutettu). Näytös luvattu Anun marathonille ensi kesänä.

 Toki tapahtuma vaati veronsa yhden irronneen kengänpohjan muodossa. Mutta myöhemmin on selvinnyt, että asia on hoidossa. Kenkä on tällä hetkellä suutarissa ja odottaa pian entistä ehompana     HONOLULUA.


Honolulun marathonia odottaen marathon seisojat Eki, Ile, Jakre ja Senjukka (nimet muutettu)

 P.s. Honolulun hotellia valitessasi pyydämme huomioimaan huoneiden peilien taso, ettei sieltä joka aamu katsoisi pormestarin sika, kuten Valenciassa.

4 kommenttia:

 1. Hienoa päästä maratoniseisojien maailmaan! Rankkaa hommaa.. Kannustuksenne siivittää juoksijat kohti maalia! Kiitos teille kaikille ja erityisesti apusihteerille! :)

  VastaaPoista
 2. Huippua lukea mietteitä maratonseisojien kannalta...jälleen voi todeta, että tämä kaikki on niin teamityötä kuin vain kertakaikkiaan voi olla, ilman ketään ei ole mitään!! JAXAA sekä juoksu- että seisontaryhmässä! HOMMA TOIMII JA UUTTA KEHIIN.. KIITOS KAIKILLE MARATONSEISOJILLE KANNUSTUKSISTA JA TSEMPEISTÄ! Reitillä, kun näkee teamkannustajia saa niin paljon virtaa lisää!

  VastaaPoista
 3. Ei ole todellakaan ihan helppo laji tämäkään. Tiimillä on niin huippu seisojaryhmä että parempaa saa hakea!! Kiitos omastakin puolesta tsempeistä ja kannustuksesta tapahtuman aikana. Ja after run- tapahtumassa saluunan ovet sai huomiota herättävää kyytiä :D tämä rapsa osui nauruhermoon kunnolla :D

  VastaaPoista
 4. Aivan mielettömän hauska seisontaraportti!! Iso kiitos, kirjottaja sai kyllä hymyn huulille:)

  Ja iso kiitos myös tälle huippuammattilaisporukalle, joka on jaksanut kannustaa ja tsempata juoksijoita reitin varrella tinkimättömään tyyliin.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.