maanantai 3. marraskuuta 2014

Team Rahola myos Shanghain juoksutapahtumassa mukana!

Team Raholaa omassa kotikaupungissaan edusti Marjukka. Tässä uunituore raportti paikan päältä.

Tässäpä tarinaa siitä, miten Shanghaissa Kiinassa jarjestettiin juoksutapahtuma. 

Ilmoittautuminen syyskuussa oli aikamoinen kaaos, Shanghai Dailyn mukaan tunnin jälkeen oli noin 100 000 rekisteröitynyttä ja saman päivän iltapäivällä jo miljoona oli yrittänyt rekisteröityä. Meidän yrityksen tiimi pääsi yhtä lukuunottamatta rekisteröitymään, kiitos erittäin aktiivisen kaverin. Meidan yrityksesta osallistui 3 juoksijaa puolikkaalle (minä ja kaksi aktiiviliikkujaa) ja 7 juoksi 5 km. Tämä on hyvä prosentti, kun koko yrityksessä on vajaat 60 henkeä toissä.

Marjukan porukkaa

Viikko ennen tapahtumaa alkoi tulla tekstareita. Ne alkoi otsikolla Warm Tips ... ja ne oli sekä englanniksi etta kiinaksi. Sielta tuli treenausohjeita, ravinto-ohjeita, tankkausta ja erityisesti terveysohjeita. Jokainen vihje sisälsi ohjeita siita, miten omaa vointia ja terveyttä pitää tarkkailla.

Osallistujapaketit sai noutaa muutama päivä ennen  tapahtumaa. Ehdoton edellytys paketin saamiselle oli eräänlaisen terveyssertin toimittaminen, jossa oli kirjattuna verenpaine, lepopulssi seka sydän- ja keuhkoterveyden lausunto. Tämä serti piti olla lääkarin allekirjoittama.

Itse paketti oli varmaan muuten aika normaali, mutta itsessäni ihmetystä herätti mukana ollut pieni paketti sydänlääkkeita .... Itse en moisiin koskenut!

Sunnuntai aamu (2.11.) valkeni pilvisenä, starttiaika oli 7:00. Itse olin kisapaikalla 6:00 ja siellä oli jo täysi rähinä päällä. Kuvittelin viela kerkeäväni kayda vessassa, mutta jonojen pituus muutti taman ajatuksen tyystin. Onneksi juoksun aikana ei tullut ongelmaa.

Väkeä piisaa
Ennen lähtöä oli asiaan,kuuluvat, ohjatut lämmittelyjumpat ja myos Kiinan kansallislaulu. Seka lähtökarsinassa etta muutaman ensimmaisen kilometrin aikana ryysis ja etuilu oli kiinalaiseen tapaan mahtavaa. Lähtöhetkellä tuli vajaat puoli tuntia kestänyt rankka sadekuuro, joka itseasiassa toi mukavan piristyksen ja puhdisti myos ilmaa. Lämpötila pysyi koko tapahtuman ajan 15 - 20 C.

Juoksu oli erittäin mukavalla ja tasaisella reitilla, kierrellen Shanghain merkittävimmät nähtävyydet. Matkat oli täysi maraton, puolikas, 10 km, 5 km ja 2 km. Puolikkaan ja täyden lähtö- ja maalipaikka oli sama, joka mielestani oli tosi mukava. Lopussa näin naisten maratonin kärkikaksikon menevän hurjaa vauhtia ohitseni. Miesten voittaja juoksi 2:09 ja naisten 2:21, kaikki kärkinimet Afrikasta, tottakait

Shanghai Dailyssa (www.shanghaidaily.com) on useampi juttu tapahtumasta.

Mielestäni tämä oli erittäin hyvin järjestetty tapahtuma. Opastukset toimi hienosti, huolto oli hyvin järjestetty ja reitti oli kylla tosi hieno. Reitin varrella oli paljon kanattajia ja erilaisia musiikki ryhmiä oli monia koko reitin varrella. Oli mukava osallistua tapahtumaan, jossa oli 35 000 osallistujaa ja katsojat paalle. 

Itse olin varsin tyytyvainen omaan puolikkaan kisaani, tämä oli minun elämän kolmas puolikas. Keskivauhti oli oma ennatykseni, loppuaika ei, kun ainakin Suunto naytti matkaksi 22 km.

Ansaittu mitali
Mielenkiintoinen yksityiskohta oli kisan jälkeen, kun maalipaikalla mainostettiin kovasti Pjongjangin maratonia huhtikuussa. Ilmeisesti Pohjoiskorea haluaa ulkomaisia osallistujia omaan tapahtumaansa.

Kiinassa näyttää tämäntyyppisen liikunnan ja massatapahtumien suosia kasvavan, joten tarjontaa riittää. Tervetuloa sieltä Härmastäkin mukaan!

2 kommenttia:

  1. Onnittelut puolikkaasta ja onnistuneesta juoksusta! Olipa kiva saada raporttia sieltä todella kaukaa. Luulisi että tuossa väkimäärässä järjestelyt olisivat mahdottomuus toteuttaa onnistuneesti, mutta kaikki on näemmä mahdollista. Tsemppiä tuleviin teeneihin ja juoksuhaasteisiin täältä marraskuun pimeästä sateisesta syksystä.

    VastaaPoista
  2. Onnea Marjukka paljon juoksustasi siellä maailman äärillä ja erilaisissa juoksutunnelmissa kuin täällä Suomen maalla!
    Oli hienoa lukea kertomuksesi ja koittaa samaistua tuon väkimäärän joukkoon sekä miettiä noita sydänlääkkeitä, joita kaikille jaettiin, hmm mielenkiintoista... Maassa maan tavalla ja eikun eteenpäin! Tsemmiä sinne harjoitteluihin ja toivotaan, että nähdään vuoden vaihteessa, jotta saa team pukusikin käyttöön!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.