keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Helsinki10-kisaraportti 28.4.2018


Tuli jo varhain ennen joulua ilmoittauduttua Helsinki10:lle kesän kisakunnon testausmielessä. Ensimmäinen lappujuoksuni tälle vuodelle! Jännitys alkoi hiipiä mieleen jo viikon alkupuolella ja sitä ikään kuin yritti rytmittää elämäänsä järkevämmin nukkumisten, syömisten ja lenkkien suhteen. Ehdin vetämään yhden reippaamman lenkin kisaviikon alussa testatakseni miten tossut kulkee. Ihan hyvä fiilis jäi lenkistä – toiveikas olo.
Lauantaiaamuna kävin poimimassa Keken (Keijo Mäkelä) mukaan starttipaikalle. Juoksukuteet oli laitettu jo valmiiksi päälle, pukkareita ei nyt ollut. Starttipaikalla oli kaikki ihanat lenkkikaverini ja se nostatti kisatunnelmaa entisestään. Jännitys ja hyvä fiilis oli käsin kosketeltavaa. 

Silja ja Keke edustamassa Team Raholaa Helsinki10-juoksutapahtumassa.
Vielä kaikkia hymyilyttää.

Vaatteet jätettiin säilytyspusseihin ja lastattiin autoihin, joiden oli tarkoitus kuskata ne maalialueelle. Keräännyimme starttialueelle Etelä-Esplanadin mukulakiville odottelemaan. Bongasin 55 min jäniksenä toimivan Sami Garamin, kuuluisan tv-kokin. Lyöttäydyttäisiinköhän hänen peesiin? Intohimoisena kokkaajana tuumailin, että saisikohan häneltä reissun aikana jotain hyviä reseptejä? Järki tuli kuitenkin vielä käteen ja hivuttauduimme lähemmäksi tunnin jänistä.
Sanoin lähtiessä Kekelle, että mun kanssa ei sitten saa matkalla puhua, ettei rytmi mene sekaisin. Geeleistäkin yritin kieltäytyä, mutta geelien voimaan vahvasti uskova Keke lupasi tarjota minulle geelit valmiiksi avattuna. Hyvää palvelua.

Talven treenit eivät ole menneet hukkaan. Silja matkalla kohti kympin ennätysaikaa ja tunnin alitusta.

Reitti kulki pitkin Helsingin kauniita rantoja. Löylykin ohitettiin. Siinä puljattiin avannossa tiimin kanssa talvipakkasella. Alkukilometrit menivät reilusti alle 6 min vauhtia. 4 kilometrin kohdalla eteeni ilmestyi avattu geelipaketti. Pitkin hampain imaisin sen kitaani, vauhti vähän hidastui. Matkalla oli 2 juottopistettä, josta maltoin hätäisesti kulauttaa sporttijuomaa suuhuni. Vauhti hidastui taas vähän. Täytyy oppia tehokkaammin juomaan vauhdissa.
6 kilometrin kohdalla rupesin haaveilemaan jo maaliin pääsystä. Vauhti oli taas hiukan hidastunut. Ajattelin, että kunhan baanalle pääsen, niin sitten ei ole enää pitkä matka. Edessäni juoksee kevyen näköisesti pitkäkinttuinen kirittäjäni, huoltajani, ystäväni. Asetelmat ovat vaihtuneet, nyt yritän pysytellä hänen peesissään, kun ennen tilanne oli toisin päin. Mutta hyvä näin. Tiimin yhteislenkit ovat tehneet tehtävänsä.
Ei näy Baanaa! Vielä pitää heittää joku kierros. Eikun vaan eteenpäin hammasta purren. Vihdoinkin Baana näkyvissä. Vielä puolivälissä Baanaa ystäväni juoksee rinnalle ja hihkaisee, että alle tuntiin mennään! Ohi painelee. Saan siitä lisää boostia jalkoihin. Hitsi pääsisinkö minäkin alle tunnin...?

Vuoden eka lappujuoksu taputeltu loistavin tuloksin.

Maalissa ajanottoon ilmestyvät numerot 59 ja jotain... epäuskoinen olo! Pienessä hurmoksessa lähdemme keräilemään järjestäjän haalimia herkkuja mukaamme ja suuntaamaan Kisahallille pesulle. Ihana olo. Vaihdamme ystävien kanssa fiiliksiä. Ympärillä on tyytyväisen näköisiä ilmeitä. Nettisivusto on kaatunut, sijoitus ei ole tiedossa, mutta mitäpä siitä. Kurkkaan facebookkiin ja ystäväni laittaa, että nettoaika 59 min ja ikäluokan 55–59-vuotiaiden 3. sija! En ole uskoa todeksi. Tuntuu hienolta. Oikeita asioita on tullut tehtyä. Koko talven pakkaset ja tuiskut läpi on tullut juostua. Tästä on hyvä jatkaa kohti vuoden päätavoitetta.
Silja Hormia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.