tiistai 6. heinäkuuta 2010

Kisaraportti: Paavo nurmi maraton 3.7.

Pieni tiedotus ennen kisaraporttia: sunnuntaina 11.7. klo 8.00 pitkä lenkki Raholasta. Tiedossa mm. sixpäkin jälkipuintia ja muuta mukavaa (esim. kootut selitykset). Tarkoituksena nyt sitten mennä tämä lenkki. Pitemmittä puheitta kisaraportti, olkaa hyvät.

Jouni: 
"Ohessa kännykkäkuva Turuust. 


Tuossa vaiheessa kaikki olikin vielä ok, mutta itsellä ei nilkka kestänyt. 20km kohdalla kivut oli jo melkoiset ja 25km kohdalla sitten toppasin EA-pisteeseen näyttämään jääpussia. Siinä sitten pohdin hetken mitä tehdä ja kun vaihtoehtona oli laahustaa loppuun ja mahdollisesti pilata loppukesän juoksut tai keskeyttää, niin ehkä tällä kertaa järki voitti. Harmittaa, mutta toisaalta nyt nilkka ei mennyt ihan pahaan jamaan. Kylmähoito auttoi. Mutta harmittaa silti, ei uskoisi kuinka paljon keskeyttäminen voikin v-tuttaa. Tosin jalat oli ihan voimattomat että ei siitä mitään ennätysjuoksua olisi tullutkaan.

Anulla menikin taas kerran hyvin. On se uskomattomassa kunnossa ja jaksaa aina venyä."

Anu:
Lauantai 3.7.2010 aamusta ylös ja maratonaamupala sisään. Hiukan tavaroiden hakua ja huoltajat iskä sekä Pertsa saapuivat pihaan, oli lähtö Turkuun kohti Paavo Nurmi maratonia, jonne vain oli pakko päästä, vaikka selkä vihoitteli ja antoi säteitä pakaraan sekä jalkoihin, tankkauskin oli kesälomatankkausta, mutta niillä mennään mitä on Turussa siirryin välittömästi osallistumismaksutelttaan ja sain myös paidan mukaan, joka oli tällä kertaa musta. Lähdettyäni teltasta oli kaksi tuntia aikaa lähtöön ja menimme etsimään kahvilaa, jota ennen törmäsimme onneksi Jouniin ja Jounin perheeseen, otimme kuvan muistoksi  ja toivotimme onnea toisillemme maratonille, josta oli tulossa haastava, sillä hellettä riitti ja tuli riittämään.

Minä ja huoltajani kävimme Turun torilla sekä torin vieressä olevassa kahviossa kahvilla, jossa vietimme tunnin katsellen Turun elämää ja edessämme olevaa lämpömittaria, joka näytti asteita olevan 29. No se tiesi paljon juotavaa, suolaa ja sokeria maratonin aikana.
Lähtö läheni ja viivalla oli monta osallistujaa kuuman auringon alla tekemässä vielä viimehetken säätelyitään ja pam menoksi. Matka taittui mukavasti selkävaivasta huolimatta eli pientä askelta, hallitusti ja asennetta. Juomaa riitti, oli oma juomavyö ja huoltopisteitä oli runsaasti, sokerinappeja meni paljon sekä suolaa, toiselle kierroksella oli tarjolla myös geeliä, joka oli huipppua. Kuumuus näkyi juoksijoissa, voimat heikkenivät, itsellä kuumuus vaikutti viimeiset 4km, jotka sinnittelin eteenpäin, kaikki konstit käyttäen ja maaliviiva tuli ylitettyä, jes. Aika oli 3,38 ja olin 5:s nainen maalissa. Viivan ylitettyä hetkeksi makaamaan, paljon juotavaa ja rauha.

Autolle kävelimme ostaen lisää juotavaa yhdestä kioskista ja autossa jälkitankkausta eli pullaa, keksiä yms. sekä suolaa, sillä sisäreiteen ja jalkapohjaan tuli äkkinäinen suonenveto ja jälkitankkaus auttaa hetkessä sekä palauttaa seuraaviin urakoihin mukavasti. Reissu oli onnistunut ja perjantainahan edessä häämöttää Linnahölkkä Hämeenlinnassa, jonne Rahola Team lähtee positiivilla asenteella!

1 kommentti:

  1. Nyt Jouni paikat rauhassa kuntoon ja kohti uusia haasteita. Oli hyvä juttu, että maltoit keskeyttää, koska se on todellakin joskus viisasta.
    Ja terkkui omalle Anulleni!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.