torstai 8. heinäkuuta 2010

Kuukauden Raholalainen: Mikko

Akka pakotti tien päälle?

Team Raholan harvinaisempaan sukupuoleen kuuluva Mikko Aaltonen, 33 ja risat, tyrmistyi täysin eduskunnan taannoisesta myönteisestä ydinvoimapäätöksestä. Mikko oudoksuu kansanedustajien selvän enemmistön näkemystä asiasta, josta hän itse kokee olevansa jokseenkin pihalla.

– Kantani ydinvoimaan on kielteinen, sillä en tiedä siitä tarpeeksi. Toistaiseksi ei ole tullut vastaan syytä, jonka perusteella pitäisi kannattaa ydinvoiman lisärakentamista. Sen sijaan on aina paree vähän vastustaa kaikkea, hän analysoi.

Puolessa vuodessa kolme puolikasta 
Työkseen ajoneuvojen lasien tuotantoa suunnitteleva Mikko kummeksuu myös sitä, miten hän voi olla kuukauden teamraholalainen, kun on kuulunut Team Raholaan vasta kuukauden ajan. Eikä olisi kuulunut sitäkään, jos ei topakka vaimonsa olisi pyytänyt lisäämän Mikon nimeä jäsenlistalle. Juoksuharrastuksen Mikko huomasi aloittaneensa viime vuodenvaihteessa. Tässäkin lienee vaimolla ollut näppinsä pelissä, vaikka mies kiistää kaiken jyrkästi. Minkään valtakunnan puolisokateus ei häntä riivaa, eikä hänellä ole tarvetta päihittää vaimoaan juoksussa.

– Juokseminen on hyvää vaihtelua salitreenille, Mikko perustelee.
– Mille salitreenille? ihmettelee vieressä istuva vaimo ääneen. 

Vaihtelua tai puolisokateutta, joka tapauksessa Mikon plakkariin on puolessa vuodessa kertynyt jo kolme puolimaratonia. Niistä paras aika 1.56,58 irtosi toukwokuussa Jalasjärven Helaventillä, jossa Mikko ylitti maaliviivan romanttisesti lähes käsi kädessä vaimonsa kanssa.

Pakko lähteä kun ilmaiseksi pääsee
Ylöjärveltä kotoisin oleva puolimaratoonari aikoo kokeilla ensimmäistä kokonaistaan elokuun puolivälissä Helsinki City Maratonissa, jonka hintavan osanottomaksun Zero Point ylen ystävällisesti sponsoroi teamraholalaisille.

– Pakkohan sitä on lähteä, kun kerran saa ilmaiseksi juosta. Helsingissä tavoitteena on juosta matka läpi, Mikko määrittelee.
Juoksemisessa on Mikon mielestä mukavinta juoksun loppuminen.
– Pikkuisen täytyy olla masokistin vikaa, että siihen ryhtyy, hän miettii.
– Et sää noin voi sanoa, protestoi vaimo ja väittää, että juoksemisesta oikein nauttii, kun juoksu rullaa.
Team Raholan parasta antia Mikolle ovat loistavat roolimallit, kuten Tarmon viisaus ja Sepon sitkeys. Team Raholan kovin jätkä on hänen mielestään kuitenkin Anu.
– Haluaisin olla myös yhtä monipuolisen lahjakas liikkuja kuin Markus, paitsi autourheilussa, Mikko paljastaa.
(Toim. huom. Markus peruutti hiljattain Anun Mersun ruttuun.)

Ura parrasvaloissa ei houkutellut
Kanan ja riisin lempiruoakseen nimeävä Mikko arvioi, että ei ole vielä saavuttanut suuria urheilun saralla. Sen sijaan muita saavutuksia elämä on suonut.
– Lasken suureksi saavutukseksi sen, että yhdeksännen luokan kevätjuhlassa esitin Dannyä ja lauloin ”Tahdon olla sulle hyvin hellä”. Jännitti niin, että piti pitää aurinkolaseja päässä, Mikko muistelee kaihoten kadotettua nuoruuttaan.
Mikko plays Danny -shown saavuttama suunnaton suksee ei kuitenkaan noussut päähän eikä Aaltonen siirtynyt viihteen ammattilaiseksi, vaan – kuten tiedämme – valitsi myöhemmin elämässään juoksu-uran.
– Aiheutan vähemmän vahinkoa, kun juoksen. Voisin tietty sekä juosta että laulaa: olisin  laulava maratoonari. Yhteislenkit voisivat tosin sen jälkeen olla aika yksinäisiä, Mikko filosofoi. 

Hän paljastaa juovansa päivittäin noin kaksi litraa maitoa. Kaksi litraa!!
– Totta kai kun vaimo lypsää, huomauttaa vaimo.
– Maito on parasta juomaa. Merkillä ei väliä kunhan sen on suomalaista, Mikko ylistää.
(Toim.huom. Mikon vaimo on maatalouslomittaja.)

Valkosipulia ja lastenkasvatusta
Inkan, 11, ja Vilin, 2, isä on liikuntaharrastuksen lisäksi innokas kotipuutarhuri: valkosipuliviljelmä versoo jälleen tänä kesänä Ketostenkadun talon pihapiirissä. Viime vuonna Mikko yritti kasvattaa myös kauralyhteitä, mutta kokeilu epäonnistui.
Elämän tarkoitukseksi hän lyhyen pohdinnan jälkeen määrittelee lasten saamisen vanhoiksi ja pois kotoa. Sillä lasten kasvattaminen on vastuullinen ja työläs urakka.
Tässä päivänä muutaman Inka tuli Särkänniemestä kotiin käsivarressaan leikkitatuointi, joka esitti Playboyn pupukuviota. Mikko kysyi tytöltä, tiesikö tämä, että Playboy on lehti, jossa on paljon nakunaisten kuvia?
Inka ei tiennyt, mutta tietää nyt. Ja hinkkasi tatuoinnin saman tien pois käsivarrestaan.


Mikko kaikkensa antaneena Koskuen helaventin raaston jälkeen


Teksti: Minna Nurro

3 kommenttia:

  1. HIenoa Mikko,team raholan sisukkuus on tarttunut myös sinuun eli suomalaisuutta, sisua ja jaxaa! Onnea ensimmäiselle kokonaiselle, joka kutittelee jo jalkapohjia!

    VastaaPoista
  2. Mikko muuten näyttääkin vähän Lipsasen Ilkalta. Asennetta kaverilta löytyy, kun jo nyt lähtee juoksemaan kokonaista. Hyvä!!! Ja jaxaa, jaxaa!!!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.