perjantai 14. tammikuuta 2011

Kuukauden raholalainen: Eevis

Vuoden 2011 ensimmäisenä eli tammikuun kuukauden raholalaisena esitellään kaikille jo varmasti tutuksi tullut Eevis. Haastettelijana Minna.

Epäliikunnallinen Eevis juoksee läpi vuoden
Jos haluaa saada rehellisen mielipiteen mistä tahansa asiasta, kannattaa kysyä Eevikseltä. Hän ei sanoja kaunistele eikä kuvia kumartele, vaan sanoo niin kuin asia on. Ja sillä jämpti.

Eevis eli Eeva-Liisa Juhola on Raholan liikuntakeskuksen jumppa- ja juoksuporukan konkareita:
hän ryhtyi käymään Anun vetämissä jumpissa Raholassa syksyllä 2004, eikä jumppia ole paljon sitä pitempään järjestettykään. Eeviksen aktiivinen jumppaharrastus oli alkanut vasta vähän aiemmin: hän väittää eläneensä siihenastisen elämänsä erittäin epäliikunnallisena.

– Ostin kyllä kymmenen kerran kortteja jumppiin, mutta lopetin aina, hän tarkentaa.

Lasten kasvaminen isoiksi vaikutti siihen, että nokialaisperheen äidillä alkoi olla runsaasti vapaa-aikaa käytettävänään. Tällä kertaa liikuntaharrastus myös säilyi, sillä Eevis oli pari vuotta aiemmin tehnyt elämäntapamuutoksen ja ruvennut syömään tietoisen terveellisesti.

– Kun hoikistui, oli liikunta mukavaa. Suuri kiitos aktiivisen liikuntaharrastuksen jatkumisesta kuuluu myös Anulle, joka jaksaa aina kannustaa ja innostaa mukaan, hän kiittää.

Terveyttä ja kivoja kavereita
Liikuntaharrastuksensa suurimmaksi motivaattoriksi Eevis nostaa terveyden ylläpidon. Hän ei aseta itselleen varsinaisia tuloksellisia tavoitteita, vaan haluaa pysyä kunnossa ja pitää kehon hallinnassa.

– En liiku parantaakseni suorituksiani, vaan nautin omasta hyvinvoinnista. On hienoa olla hyvässä kunnossa, hän toteaa.

Liikuntaharrastus on myös antanut paljon uusia eri-ikäisiä ystäviä. Eevis arvostaa myös sitä, että Team Raholan piirissä jokainen saa olla rennosti oma itsensä: jumppa- ja juoksuvermeet yllä kellään ei ole rooleja vedettävänään.

– Enhän mä ole Eevis missään muualla kuin täällä, hän nauraa lempinimeään.

Juokseminen oli alkuun työlästä
Eri liikuntalajeista Eevista viehättää eniten juokseminen ja pump. Juoksuharrastuksen hän aloitti vuonna 2008, kun Anu houkutteli juoksutunnille. Se oli iso askel naiselle, joka oli aiemmin vankasti sitä mieltä, että ei ikinä ryhdy juoksemaan.

– Pari ensimmäistä vuotta juokseminen oli tosi työlästä: kesti pitkään opetella oikea juoksutekniikka. Mutta kun jotain päätän, niin siinä myös pysyn, Eevis tuumaa.

Eevikselle sopivaksi matkaksi on osoittautunut puolimaraton, joita hän on tähän mennessä juossut neljä kertaa. Eevis pyrkii osallistumaan muutamaan puolikkaaseen per vuosi ja lisäksi juoksemaan läpi vuoden.

– Aikatavoitteita minulla ei ole, mutta iloitsen kyllä muiden saavutuksista, hän sanoo.

Parhaimmaksi juoksutapahtumakseen Eevis nimeää Forssan 2010: isossa tapahtumassa oli upea tunnelma, ja Eevis juoksi puolimaratonin yhtä jalkaa Lauran kanssa, joka jatkoi kokomaratonin täyteen ja teki oman ennätyksensä.

Pahin juoksutapahtumakokemus puolestaan oli Ahvenanmaa 2007 – ei kuitenkaan omituisen kämppäkaverin takia vaan siksi, että Eevis ei saanut nukuttua juoksua edeltävänä yönä. Unettomuus vaati veronsa.

Matkasuunnitelma on oltava
Työssäkäynnin ja liikunnan lisäksi Eevis ei ehdi arjessaan juuri muuta harrastaa. Vastuullisen luonteensa takia hänelle kertyy kaikenlaisia pieniä luottamustehtäviä, jotka vievät oman aikansa, kuten taloyhtiön ”leikki-isännöitsijyys” ja Team Raholan rahastonhoitajuus. Ja ensi kesänä edessä on varsin mieluinen vastuutehtävä, kun Eevis on Anun kaaso.

Lomilla aikaa sen sijaan riittää, ja silloin on päästävä matkustamaan.

– Haluan, että loma on aina jotain ihan muuta kuin arki. Jokin matkasuunnitelma on aina oltava! Eevis nauraa.

Miehensä Raimon kanssa Eevis käy joka kesä Kreikassa pongaamassa saaria. Myös Kaukoitä vetää:
Thaimaassa on tullut käytyä, ja seuraavaksi haaveena on suunnata Vietnamiin. Kesäisin Eevis käy säännöllisesti myös vaeltamassa Lapissa.

Epäliikunnalliseksi ihmiseksi hämmästyttävän paljon liikkuva Eevis on säästynyt pahemmilta urheiluvammoilta. Toistaiseksi ainoa liikuntatapaturma sattui viime pikkujouluissa, kun hän kipusi pöydälle tanssimaan ja tipahti sieltä kanveesiin. Kahdesti.

Eevis

Kuva: Markus

4 kommenttia:

  1. Eevis on kyllä mun suosikki!

    VastaaPoista
  2. Niinpä niin, Eevis on huippu team raholalainen ja tekee aina oman osuutensa täpöillä, kertoen samalla aina oman näkökantansa/ mielipiteensä asioista, joka on TODELLA hyvä ja avartava juttu, sillä mielipiteiden esille tuonti on tärkeää, että pysytään PINNALLA JA ONNELLISINA!!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.