perjantai 9. syyskuuta 2011

Kisaraportti: Maisematiemaraton 3.9.2011

Otamme ilolla ja kiitoksella vastaan kaikki raportit kaikista tapahtumista tai tilaisuuksista, joissa olette käyneet. Tästä hienona esimerkkinä alla oleva Unskin kynästä peräisin oleva kertomus Maisematiemaratonista, olkaa hyvät:


Samaan aikaan kun tiimiläisiä hikoili Jyväskylän Finlandia maratonilla, järjestettiin perinteinen Maisematiemaraton Huittisissa jo 15. kerran. Maisematie, toiselta nimeltään romanttisesti Taikayöntie kulkee välillä Urjala Huittinen, ollen nimensä mukaisesti osa kaunista maalaismaisemaa. Tämän maratonin reitti on sikäli poikkeava, että se juostaan yhteen suuntaan.

Kokomaratonin lähtöpaikka on Nuutajärven lasitehtaalta muutaman kilometrin päässä ja puolikkaan Punkalaitumen Havukoskella. Bussikuljetus Huittisten Huhkolinnasta sisältyy osanottomaksuun. Edellä mainittujen matkojen lisäksi järjestetään Warttimaraton ja lapsille omat Minimaratonit, joiden lähtö tapahtuu Huittisten urheilukentältä, jossa pidempien matkojenkin maali sijaitsee.

Osanottajia Maisematiemaraton on onnistunut houkuttelemaan kolmisensataa ja tämänvuotinen loistavissa olosuhteissa juostu maraton samaa luokkaa. Hinta laatusuhde on Maisematiellä ollut aina hyvä, sillä hyvän huollon ja mitalin lisäksi saa jonkin melko arvokkaan tuotepalkinnon, sekä läheisen uimahallin palvelut. Tosin tänä vuonna uimahalli oli menossa remonttiin ja piti tyytyä tavalliseen suihkutteluun. Huittislaisissa järjestäjissä on useita tuttaviani, joten oli luonnollista, että houkuttelin Outin kanssani Maisematiemaratonille. Outi oli juossut hiljattain HCM:n ja itse edellisenä sunnuntaina Irlannissa, joten päädyimme tällä kertaa vain puolikkaaseen ja senkin vain kevyehköä lenkkivauhtia tunnelmasta ja maisemista täysillä nauttien. Toki pikkanen loppukiri piti ottaman, josta todisteena oheinen kuva.


Loppurypistys
(kuva Tarmo Malinen)

Tapahtumasta jäi taas kiva jälkimaku ja pieni kutina, että jospa raholalaisia näkyisi enemmänkin mukana tulevina vuosina. Pientä pohdintaa aiheuttaa vain nyt se, että mitä hittoa me tehdään niillä tuotepalkintoina olleilla suksipusseilla. Ei kait tässä nyt tarvitse sen takia ruveta vielä hiihtämään.

Team Rahola suosittelee hiihtämisen aloittamista vähintään sen suksipussin takia. Tässä vielä varmuuden vuoksi linkki Pirkan kierroksen sivuille, josta pääsee ilmoittautumaan iki-ihanaan Pirkan hiihtoon.

1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.