torstai 29. syyskuuta 2011

Kisaraportti: Nottingham maraton ja HC Andersen maraton

Robin Hood maraton Nottinghamissa

10.9.2011 häämatkamme toisena päivänä lähdimme etsimään Robin Hood maratonin expoa jo varhain aamulla. Olimme katsoneet kartasta expon olevan siedettävän matkan päässä, mutta liian aikainen liikkeelle lähtö kostautui, sillä koko ”race villagea” ei oltu vielä alettu edes kyhäämään. Kävelimme ensin paljon pitkäksi aina välillä kysyen ihmisiltä ohjeita (tosin kukaan ei tuntunut tietävän koko hommasta juuri mitään). Päädyimme yhteen mukavaan pieneen kylään aamupalalle. Kylässä törmäsimme juoksevaan naiseen, joka valotti meitä mukavasti. Ohjeista huolimatta matkassa ollut mies päätti lukea vielä kerran omia printtauksiaan, joten uroksen ohjeita noudattaen kävelimme takaisin tod. reilusti erääseen Health Centeriin, joka oli mainittu ohjeissa. No, nyt alko Lydia kirjottaan! Päästyämme centeriin annettiin meille uudet ohjeet kävellä takaisin niille main missä mies päätti lukea printtejään, joten matkasimme taas takaisin samoja jälkiä ja nyt ”race village” alkoi hahmottumaan. Vihdoinkin saimme numerot ja pieni päähän kertynyt paine alkoi helpottamaan. Village oli kokonaisuudessaan ulkona suuressa puistossa, mihin pystytettiin telttoja ja tuotiin kaiken maailman ruokakopperoita paikoilleen. Täältä starttaisi huomenna paljon odotettu Robin Hood maraton.

11.9.2011 heräsimme loistavaan juoksusäähän. Edellispäivän suunnistuksen jälkeen oli helppo löytää starttipaikalle. Starttipaikalla oli hulinaa, ihmisiä ja koiria sekä herkullisia tuoksuja tulvi joka puolelta, niin paljon ruokakojuja ei ole missään nähty.

Iloiset häämatkalaiset

Reitti oli yksi 42195m pitkä lenkki, eka puolikas oli ylä- ja alamäkivoittoista, toinen puolikas edettiin tasaisemmassa maastossa. Jälkimmäisellä puolikkaalla haasteena olikin sitten voimakas tuuli, joka tuntui vahvasti. Reitin varrella huolto oli todella loistavaa, jokaiselta pisteeltä sai halutessaan pullon vettä ja urheilujuomaa, joka maistui todella hyvältä ja se myös toimi. Juoma oli ”merkiltään” Lucozade, kannattaa ostaa, jos tulee eteen. Edellispäivänä ostettuja geelejä testasimme matkalla myös, geelit olivat todella vahvaa tavaraa, ihan kuin pullaa olis syönyt, mutta hyvin se toimi.

Porukkaa piisaa

Juoksumme sujui hyvin yhdessä edeten alusta loppuun kaunista reittiä ihaillen. Matkalla tuli taas todistettua, että kaikilla on omat tapansa niin juoksutyylissä kuin itsensä tsemppaamisessakin. Puolivälin jälkeen kuuntelimme muutaman mailin erään paikallisen juoksijanaisen itsensä tsemppausta, se toi muutaman harmaan hiuksen Markuksen päähän, tämä nainen hoki itselleen ihan jatkuvasti:”come on, come on” ja vilkuili kaikkia mittareitaan mitä oli molemmissa ranteissa piippaamassa. No, siitäkin selvittiin ja matka jatkui hiljaisemmissa oloissa. Maaliin suoriuduimme ajassa 3.43, hyvässä kunnossa, joka auttoi meitä nauttimaan Nottinghamin maisemista myös illalla. 


Kaiken kaikkiaan loistava tapahtuma!!!

H.C. Andersen maraton Odensessa

Viikko oli vierähtänyt Nottinghamin maratonista ja edessä oli koitos Tanskan Odensessa. Satusetä H.C. Andersenin nimeä kantava maraton juostiin sunnuntaina 18.8.2011. Reitti oli kahtena puolikkaana ja profiili oli tasainen ja mutkitteleva. Matkan varrella oli loistavan huollon lisäksi paljon erilaisia soittoryhmiä laidasta laitaan sekä paljon kannustusta paikallisten toimesta. Huollossa urheilujuoma maistui taas kerran hyvältä, sitruksen maku oli loistava.

Valmiina tokalle

Juoksuun lähdettiin pienessä sateessa, joka oli vain hyvä asia, mutta puolivälin jälkeen vettä alkoi tulla kuin sieltä kuuluisasta Esterin Peräpäästä ja vieläpä tuulen kera. Saatto sitä Esteriltäkin tulla tuulen kera, ei voi tietää. Sade loppui n.34km:n kohdilla ja sää muuttui mukavaksi. Varusteetkin muuttuivat kevyemmiksi ja näkyvyys oli hyvä. Isoja lätäkköjä eli vesiesteitä oli paljon, mutta ne eivät meitä hidastaneet. Reitti oli jälleen kaunis ja kokemisen arvoinen. Juoksu kulki molemmilta kevyesti ja juoksun jälkeen oli erittäin hyvä fiilis, olo tuntui hyvälle. Maalissa juoksijoille tarjoiltiin kisaolut ja paljon muuta.

Ja maalissa

Juoksun jälkeen totesimme maratonin olleen erittäin kevyt ja olimme ansainneet pizzat. Matkaan kulutimme aikaa 3.29.

Tässä vielä mitskut edestä ja takaa:


 

Vasemmalla HC Andersen ja oikeella Nottingham

1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.