lauantai 17. syyskuuta 2011

Kisraportti: Näätähölkkä 14.8.2011

Päätettiin Eeviksen kanssa lähteä katsastamaan Nokian Näätä RC:n juoksutapahtuma Näätähölkkä vähän järjestelyjä ja muita silmälläpitäen. Ilmoitin meidät etukäteen jo, koska siten ilmoittautumismaksu oli puolet (!!) halvempi kuin vasta paikan päällä eli 10 €. Käytiin kerran vähän etukäteen katsastamassa reittiä ja todettiin, että ihan juostava se on. Itteeni vähän mietitytti kierroksen loppupuolella oleva metsäpolkupätkä, että kuinka ahdas se on, jos on ruuhkaa reitillä ja toiseksi mietitytti lopun puistopätkä, joka tuntui tosi kuumalta ja paahteiselta, koska siinä ei paljon kylla suojaa ole. En kuitenkaan maininnut näistä mietteistäni Eevikselle, vaan päätin pitää superpositiivisen ajatusmaailman alusta loppuun asti kannustaen ja tsempaten :)

No, juoksupäivä sitten tuli ja kuluneen kesän mukaisesti se oli tietysti tosi kuuma ja aurinkoinen päivä! Miten voikin olla ollut niin ihana ja aurinkoinen kesä taas, tosi huippua! Saavuttiin tosi hyvissä ajoin lähtöpaikalle ja vähän olin ihmeissäni, kun.. ei siellä ollutkaan juuri ketään?! Missä kaikki ihmiset on? No, siinä sitten odoteltiin ja venyteltiin eikun jutskailtiin ja katteltiin samalla, kun ihmisiä ei juuri saavu paikalle. Lopulta kello oli sen verran, että mentiin lähtöalueelle ja pian päästiinkin jo matkaan. Startissa oli siis mukana vain noin 3 ihmistä, eli aikas pieni osanotto! Liekö sitten syynä kallis (20€) jälki-ilmottautuminen vai söikö saman viikonlopun Elo-juoksu osanottoa, en tiedä.

Lähdettiin heti aika reippaasti liikkeelle porukan loppuosassa. Heti ekalla kilsalla oli ihan kohtuullinen mäki ja siitä sitten suikattiin puistoon. Reitti mutkitteli asuinalueiden välissä kunnes päästiin mun suosikkipätkälle kävelytielle, joka oli alamäkivoittoinen asfaltti! Ai miten siinä askel lensi ja liiti. Alusta asti meitä oli muuten kannustamassa Eeviksen mies, joka ottikin kannustamisen sitten tosissaan ja nähtiin mies tien päällä varmaan viis-kuus kertaa! Mahtavaa!

No, turhaa siis pelkäsin, koska kun kaarrettiin huoltoaseman ohi polulle, ei meidän seurassa kyllä ollut ketään muita juoksijoita. Ketään ei juuri näkynyt edessä tai takana! Puisto oli just niin kuumottava kuin ajattelinkin, mutta siitä vaan paineltiin Eeviksen hyvässä tahdissa ja kovaa mentiinkin! Juostiin siis kaks noin 5 km kierrosta ja toiselle kierrokselle lähteissä oli huoltopiste ja juomaa tarjolla. Ei muutakun sitten vaan uudelle kierrokselle ja salaa vilkaisin tässä kohtaa vähän kelloa ja totesin, että jaahas, puoli tuntia vasta mennyt ja että kyllä saavutetaan Eeviksen aikatavoite (1h 10 min) reilusti! Toka kieppi alkoi sitten jo tuntua, mutta onneksi oli niitä tuttuja ja tuntemattomia kannustajia, jotka sai jalan nouseen vielä pikkusen reippaammin.

Toisen kierroksen loppupuolella kuultiin selkiemme takana yhdet askelten läpsytykset ja Eevis päätti kiristää vielä hiukan tahtia takaa-ajajan karistamiseksi. Tässä hienosti onnistuttiinkin, mutta lopun kuuma puistopätkä ja hiekkaiset ylämäet sai aikaan sen, että maali ei todellakaan tullut yhtään liian aikaisin! Maalissa oltiin lopulta, huippua! Ja aika reilusti reilusti lähempänä tuntia kuin tunti kymmentä minsaa! Jotain 1:02 se tais olla ja ei voi sanoa muuta kuin että kyllä Eevis yllätti kaikki ja ehkä ittensäkin puristamalla niin hemmetin tiukasti koko kympin, että ei tosikaan! Arvontapalkinto vielä kruunas kaiken ja kyllä oli kotimatkalla pyöräillessä hymy herkässä :)

Kaikenkaikkiaan mun mielestä hyvin järkätty tapahtuma, jossa jostain syystä ei ollut osallistujia! Toivottavasti ens kerralla sitten enemmän. Kaikki todella toimi, ilmottautumisista ja muista lähtien ihan kivuttomasti.

Reippaat

4 kommenttia:

 1. Ootte te kovia plikkoja!

  VastaaPoista
 2. Huippua Eevis ja Laura :D sitkeitä sissejä ootte :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä Eevis & Laura!! Osoittaa omistautuneisuutta ja kansalaisrohkeutta osallistua juoksutapahtumaan, johon juuri kukaan ei osallistu. Tää väen vähyys voinee johtua siitäkin, että happeninkiä ei ehkä mainostettu riittävästi?? Otetaan opiksi.

  VastaaPoista
 4. Tuolta löytyy kuvia näätähölkkä 2011 tapahtumasta
  http://viihde.foorumi.eu/viewtopic.php?f=37&t=70

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.