sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Elisa lataa akkunsa liikkumalla

Syyskuussa kuukauden raholalaisena esittelemme "agenttimme Turuus" eli Elisan. Nyt mukana myös kuva!

Team Raholan nokialaisedustus vahvistui jälleen viime keväänä, kun Elisa A. liittyi joukon jatkoksi yhteislenkeille. Hän löysi tiedon juoksuporukasta Raholan Kympin sivujen kautta – tarkoitus oli osallistua tapahtumaan, mutta se jäi muiden menojen takia. Kesän aikana Elisa on kuitenkin juossut ahkerasti tiimin mukana.

Nuoresta iästään huolimatta Elisa on ehtinyt harrastaa liikuntaa varsin monipuolisesti. Pispalassa lapsuutensa viettänyt tyttö pelasi kouluvuosinaan aktiivisesti koripalloa Namikassa, ja juokseminen tuli kuvioon mukaan vähän kuin huomaamatta osana koripallotreenejä. Nuoruudessa hän harrasti muutaman vuoden verran myös hiihtämistä ja uintia, ja niin ikään pesäpallo on tullut tutuksi.

Koko ikänsä aktiivisesti liikkuneen on helppo perustella harrastuksensa.   

– Liikunnasta saa hyvää oloa ja energiaa, Elisa tiivistää.  

Elisan monista lajeista kaikkien lähimpänä hänen sydäntään on kilpatanssi, jota hän on harrastanut lukioajoista lähtien, ja viime vuodet yhdessä poikaystävänsä Ilkan kanssa. Tällä hetkellä Elisan aika ei siihen riitä, sillä laji vaatisi harjoituksia useamman kerran viikossa.

– Kilpatanssi on vienyt mennessään, ja aion jatkaa sitä joskus tulevaisuudessa, hän sanoo.

Bilettäminen käy voimille

Elisan on ollut pakko laittaa kilpatanssi hetkeksi jäähylle, sillä leijonanosan hänen ajastaan vie tänä syksynä Turun yliopistossa alkaneet oikeustieteen opinnot. Määrätietoinen nuori nainen on suorittanut alan perusopintoja jo avoimessa ylipistossa, ja aikoo saada tutkinnon valmiiksi 2–3 vuodessa. Tällä hetkellä se tarkoittaa luentoja yhdeksästä kolmeen ja monesti myös pänttäämistä iltaisin.

Tiukka työtahti ei kuitenkaan kuulemma ole se rankin asia opintojen alkamisessa.

– Bilettäminen on rankkaa! Opiskelijabileitä on näin alussa paljon ja niissä pitäisi käydä, että saisi kavereita ja tutustuisi ihmisiin. Minä en ehkä niin jaksaisi.. mutta eiköhän ne pikkuhiljaa ala vähenemään, Elisa nauraa.

Kova työnteko ei kunnianhimoista naista todellakaan pelota. Yritysverotus kiinnostaa Elisaa siinä määrin, että hänen tavoitteenaan on opiskella joskus aikanaan työn ohessa vielä kauppatieteiden maisteriksi.
Tampereen puolikkaalla riitti hymyä.
Liikuntaa mahdollisuuksien mukaan

Opintojen ja kahdella paikkakunnalla asumisen takia liikunnasta on pitänyt tänä syksynä vähän tinkiä. Tai no: maanantaisin ei ole pakollisia opintoja Turussa, joten Elisa nähdään jatkossakin TR:n yhteislenkillä, minkä lisäksi hän yrittää juosta ainakin kerran viikolla Turussa. Hän on käynyt siellä myös opiskelijoiden jumpissa.

– Nyt aloitin myös aikuisbaletin Nokialla, koska haluan kokeilla uusia lajeja. Saa nähdä mitä siitä tulee, hän miettii.

Liikunnan lisäksi Elisan elämään ei tällä hetkellä muita harrastuksia mahdu – paitsi jos harrastuksena pitää maataloustöitä. Ilkalla ja tämän isällä on maatila Hausjärvellä, ja Elisa auttelee tilan töissä tarvittaessa viikonloppuisin. Kasvinviljelytilan kiireet onneksi hellittävät talven tullen.

Kesä toi ennätyksiä

Juoksijana Elisa ei ole noviisi, ja juoksutapahtumiakin hänellä on takana jo useampia. Ensimmäisen puolikkaansa hän juoksi työkaverinsa kanssa kokeilumielessä Tampereella vuonna 2008. Kilpailuhenkisenä luonteena Elisa oli helppo yllyttää samana syksynä Pirkan Hölkkään, kun siskonsakin osallistui siihen. Seuraavana kesänä vuorossa oli kaksi maratonia, Tukholmassa ja Helsingissä.

Team Raholan riveissä Elisa on ehtinyt olla mukana jo Hämeenlinnan maratonilla, Helsinki City Marathonilla ja puolikkaalla Jyväskylän Finlandiassa. Hämeenlinnassa piti keskeyttää jalkaan tulleen rakon ja vatsavaivojen takia, mutta Helsingissä hän teki loppumatkan vastuksista huolimatta oman maratonennätyksensä 4.41. Jyväskylässä irtosi niin ikään puolikkaalta uusi oma ennätys ajalla 1.56.

– Antaa niiden olla voimassa vähän aikaa, Elisa hymyilee.

Reykjavikiin tai Zanzibariin?

Juoksemisen suhteen Elisa ei tee kovin pitkälle meneviä suunnitelmia: ensi vuoden tai kuukauden juoksutapahtumat tulevat sitten ajallaan. Saattaa tosin olla, että hän juoksee vuoden kuluttua Reykjavikin maratonilla, johon Team Rahola suunnittelee yhteismatkaa: Elisa tosin ei ehkä lentäisi Islantiin muun porukan mukana.

– Olen vähän miettinyt lähtemistä opiskelijavaihtoon ulkomaille ensi keväänä: opintojen puolesta se olisi hyvä ajankohta. Toinen vaihtoehto on Reykjavik ja toinen Zanzibar Afrikassa, Elisa paljastaa.

Teksti: Minna Nurro
Kuva: Mikko Aaltonen

1 kommentti:

  1. Hienoa Elisa, aikaansaava nainen, monta on rautaa tulessa, mutta hyvin pyyhkii!!! Meillä on Elisasta kuvia sekä Helsingin että Jyväskylän keikalta!!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.