keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Juhanin eka


Tuusulanjärven Maraton 27.4.2013          

Kohta mennään

Lähdimme aamulla bussilla matkaan klo 7.30 Raholan liikuntakeskukselta kohti Tuusulanjärveä ja Hyrylän entistä varuskuntaa. Itselläni oli edessä oma ensimmäinen maraton ja en kovin tarkkaan tiennyt, mitä odottaa. Tavoite oli juosta alle 4 tuntiin ja saada ehjä, onnistunut suoritus. Aamulla tuntui kaikki olevan kunnossa, energiat kohdallaan ja positiivinen fiilis. Bussimatka meni rennosti hauskassa seurassa. Keli oli juoksua ajatellen loistava. Aurinko paistoi ja lämmintä oli päivän aikana 5-11 astetta. Tarjolla oli kolme matkaa maraton, puolimaraton ja 10 kilometriä. Team Rahola edusti puolimaratonilla ja maratonilla yhteensä 13 juoksijan voimin.

Tiimin tyypit
Maratonille starttasimme klo 11. Ensimmäiset 5 kilometriä olin aivan kärkiryhmässä, joten maraton alkoi hienosti. 5 kilometrin kohdalla Ilvan Markus ohitti minut ja sitten hän menikin loppumatkan edellä pienen välimatkan päässä. Alussa hieman tuntui reisissä ja pohkeissa kova vauhti, mutta ekan kympin aikana lihakset lämpenivät hyvin. Keskivaihe oli ehkä vaikein osuus juoksussa, mutta ihan hyvin sekin sujui. Loppua kohden vauhti lähti jälleen paranemaan ja sain hyvän vauhdin päälle. Koko maratonin aikana ei loppuvaiheessa enää montaakaan juoksijaa tullut ohi, mutta maratoonareita, puolimaratoonareita ja kympin juoksijoita tulikin sitten ohiteltua ihan kunnolla koko matkan ajan. Viimeiset 20 kilometriä tuli juostua Vantaan Antti Järvenpään kanssa tasatahtia. Lopulta hän voitti minut tiukassa taistelussa aivan maalialueella 2 sekunnin erolla. Kilpailu oli kuitenkin rehtiä ja sujui hyvässä hengessä. Olisin ehkä saanut lopussa puristettua vieläkin rajummin, jos olisin tiennyt tarkemmin sijoituksista. En kuitenkaan ihan uskonut, että taistelisimme yleisen sarjan 3. sijasta. Odotin, että ei oltaisi aivan oman sarjan kärkipaikoilla. Toki tilanne olisi ollut sama myös toisinpäin, jos kilpakumppanini olisi tiennyt meidän taistelevan pronssista. No jääpähän ainakin jotain tavoiteltavaa ja parannettavaa tuleville maratoneille. Joka tapauksessa olen äärimmäisen tyytyväinen tähän ensimmäiseen maratoniin. Maraton meni puhtaasti läpi ja ei ollut suurempia ongelmia. Ajan ja sijoituksen osalta tulos meni täysin yläkanttiin. Ilmeisesti pitkät lenkit ja mäkitreeni on tuottanut tulosta. Seuraava tavoite on alittaa 3 tuntia maratonilla. Seuraavat edessä olevat juoksutapahtumat ovat Kaupin vitonen ensi lauantaina, Siivikkalan kierros helatorstaina ja Rautialan lenkki Vesilahdessa lauantaina 11.5. Seuraava maraton on näillä näkymin Helsinki City Marathon 17.8.

Kova tulos jota kelpaa tuulettaa

Tuusulanjärven maratonilla lopulta olin siis miesten yleisessä sarjassa 4. sijalla ajalla 3:20:00. Maratonin kaikki ajat huomioiden aika riitti 9. sijaan. Markukselle hävisin 55 sekuntia ja hän sijoittui miesten yleisessä sarjassa hienosti 2. sijalle. Maratonin miesten yleisen sarjan voittajalle Keravan Urheilijoiden Antti Rönkölle hävisin 30 minuuttia ja 33 sekuntia, hänen voittoaikansa ollessa 2:49:27. Anu otti hienosti voiton naisten yleisessä sarjassa tiimille omalla 100. maratonillaan. Anun aika oli 3:27:28. Maratonin kokonaiskilpailussa Anun aika riitti 14. sijaan. Niemenmaan Ville otti 8. sijan miesten 40-vuotiaiden sarjassa maratonilla ajalla 3:29:59. Kokonaiskilpailussa aika riitti 17. sijaan.  Ylivakerin Minna otti hienon 4. sija naisten 40-vuotiaiden sarjassa maratonilla ajalla 4:04:46. Sijoitus riitti kokonaiskilpailussa 70. sijaan. Kallion Maija-Liisa otti upean 2. sijan naisten 50-vuotiaiden sarjassa maratonilla.  Maija-Liisan aika oli 4:11:45. Kokonaiskilpailussa sijoitus riitti 79. sijaan. Kaiken kaikkiaan osallistujia maratonilla oli 123.

Jäykän Markus sijoittui puolimaratonilla 146. sijalle ajalla 2:02:44. Antti Niinikoski Pointseista voitti miesten puolimaratonin ajalla 1:18:47. Koiviston Ritu oli tiimin naisista paras puolimaratonilla ajalla 2:08:47 ja aika riitti 79. sijaan. Virtasen Virpi oli 83:s ajalla 2:10:02, Hultin Tiina oli 93:s ajalla 2:15:13, Rinteen Marjo oli 129:s ajalla 2:33:25, Virtasen Teija oli 130:s ajalla 2:33:26 ja Sara-Ahon Jenni 131:s ajalla 2:33:29. Jenni juoksi ensimmäisen puolimaratoninsa ilman, että hänellä oli koira mukana. Naisten puolimaratonin voitti Korson kenguruiden Jaana Leivo ajalla 1:27:56. Puolimaratonille lähti yhteensä 329 juoksijaa, joista yksi keskeytti.   

Puolimaraton sujui kokonaisuutena tiimiltä aivan loistavasti. Kaikki venyivät hienoihin suorituksiin ja tehtiin paljon hyviä tuloksia jälleen. Ensikertalaiset onnistuivat, Anu voitti oman 100. maratoninsa ja tavoitteet täyttyivät. Tiimille lähti Tuusulanjärveltä mukaan 3 pokaalia ja äärimmäisen lähellä oli myös 4. pokaali. Järjestelyt tapahtumassa toimivat aivan loistavasti. Huoltoja oli matkan varrella riittävästi ja tarjoilu huolloissa kohdallaan. Maalissa oli tarjolla jauhelihakeittoa ja siitä iso plussa järjestäjille. Järjestäjien tarjoama mahdollisuus käydä uimassa, saunassa ja suihkussa kilpailu-alueella sijaitsevassa Tuusulan uimahallissa oli myös hieno homma. Olen todella ylpeä koko tiimin suorituksista. Lopuksi haluan onnitella Anua pääsystä 100 maratonia juosseiden 100+-kerhoon. Huima määrä 10 vuodessa ja vielä voitto omassa 100. maratonissa on jotain aivan käsittämättömän upeaa. 100 maratonia on nyt 18 naisella Suomessa täynnä ja 209 miehellä. Tällä hetkellä tilaston kärjessä on VSVU:n Kalevi Saukkonen peräti 1590 maratonilla ja naisten ykkösellä Häjyjen Ritva Vallivaara-Pastolla on 372 maratonia täynnä.   

2 kommenttia:

  1. Tuusulassa oli kyllä juhlanaihetta kerrakseen. Hyvä raportti ja linkki kuviin kertoi tunnelman laadusta kaiken. Hyvä,Hyvä Tiimi!

    VastaaPoista
  2. Hienoa Juhani, näin se homma etenee, huikea suoritus, olet kone!!! Turbo...ferrari...jes!!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.