keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Toukokuun raholalainen Ville N.


Ville N.

39v. (kohta 40v.)

Perhe: Vaimo Jatta ja lapset Veera 15v., Venla 14v., Lotta 10v., Rasmus 10v. ja koiruus Messi

Motto: Nauti elämästä ja ulkoilu on mukavaa

Maratonien keräilijä 


                                                              Lamminpäästä maailmalle


Ville on syntynyt Lamminpäässä ja vietti siellä elämänsä ensimmäiset vuodet, minkä jalkeen vuonna -75 päätti perhe muuttaa aina Ylöjärvelle asti. Mies asustelee edelleen Ylöjärvellä ja on erittäin tyytyväinen siellä. 

Ville ehti harrastaa nuoruusvuosinaan paljon erilaisia lajeja, kuten jalkapalloa ja salibandya.
-Futista pelasin armeijaikään asti joukkueina oli Ylöjärven Ryhti ja PP70. Pelipaikkana oli yleensä se missä piti juosta eniten, mutta maalitolppien väliinkin pääsi välillä, jos oli tiedossa, että vastustajalla on kovat vetäjät, muistelee tiimin Romario.  

Joukkuelajien lisäksi Ville hiihteli omaksi ilokseen ja harrasti muutenkin monipuolisesti. Nuorimies osallistui maastojuoksun piirinmestaruuskisoihin, suunnistuksen kunnanmestaruuskisojen pronssi kimaltelee palkintokaapissa ja matkan varrella hän on kokeillut vaikka mitä. Vaikka pronssia on voitettu suunnistuskisoista, niin mikään varsinainen pihkaniska ei Ville ole.
-Pronssia tuli kisoista lähinnä sen takia, että siellä oli kolme osallistujaa ja kakkoselle hävisin vain n.pari tuntia. Eksyin nuorempana myös hiihtokisoissa, muistelee Ville.

Kestävyyttä lähti nuorukainen ensi kertaa kokeilemaan 16-vuotiaana Pirkan hölkälle ja täräyttipä toisen hölkän pari vuotta sen perään. Nyt kun Pirkan muistot ovat muuttuneet mukaviksi, niin tavoitteeksi on asetettu osallistuminen hölkälle taas uudestaan ensi syksynä ja tavoitteena on parantaa oman isän aikanaan juoksemaa aikaa.

Maratonien keräilyä 

Ville tunnustaa olevansa nykyään maratonkeräilijä. Ensimmäisen maratoninsa mies juoksi 2012 huhtikuussa Kyröjoella. Ville oli päättänyt vuoden 2012 ensimmäisenä päivänä osallistuvansa 28.4 maratonille. Tuolloin oli vielä epäselvää millä paikkakunnalla hän sen juoksee, mutta päivämäärä oli selvä. Päivämäärä piti lyödä lukkoon, jotta harjoittelu kohti ekaa maratonia maistuisi varmemmin. Edellisenä syksynä Villen sisäinen maratoonari ilmoitti itsestään ja herra päättikin kokeilla 7km:n lenkin testimielessä. 7 kilsan onnistuneen lenkuran jälkeen maraton vaikutti mahdolliselta, mutta harjoittelu meni hyvin rikkonaiseksi selkävamman takia. Vammoista huolimatta harjoittelu sujui niin, että ensimmäiselle maratonille uskalsi startata.
- Ekalle maratonille oli kaksi tavoitetta 1.hyvissä voimin maaliin ja 2. ettei vaan tunnu siltä, että tässä olisi ollut kaksi maratonia yhtäaikaa eli ensimmäinen ja viimeinen, keräilijmme kertaa.

Ekan maratonin jälkeen lähti ilmo Forssan suvi-iltaan ja mies paineli ostamaan juomavyön, jotta pystyy tekemään kunnon lenkkejä harjoitusmielessä. Tässä vaiheessa oli tavoite hieman muuttunut, sillä nyt se oli juosta 100 maratonia ennen omia viiskymppisiä. 

Ekan maratonin aika oli 4.36, toisen 4.29 ja vain hieman vuosi ensimmäisen jälkeen paras aika on kuukausi sitten juostu 3.29. Ottaen huomioon maratonien määrän mitä vuoden aikana on kertynyt, niin voidaan puhua ihan ääneen melkosen kovasta Niemenmaasta!

Ville rinkimaratonilla

Tiimin mukaan

Team Raholan Ville löysi eka netin kautta ja ihailtuaan punaisia juoksutapahtumissa. Tiimiin hän liittyi syksyllä 2012, koska halusi vaihtelua yksin tahkoamiselle.
- Tiimi on hyvä juttu, porukka on mukavaa ja huumoria löytyy sopivasti lenkeiltä. Huonoa taas tiimin löytämisessä on ollut se, että enää ei halua lähteä yksin lenkille, kehaisee aktiivinen tiimiläinen.

Maratonien suurkuluttaja kertoo päässeensä hyvin eteenpäin hitaasti kiiruhtamalla ja itseään kuunnellen. 
- Alkuun matkassa oli mukana sykemittari, mutta homma meni liiaksi mittarin kyttäämiseksi, joten jätin sen kokonaan pois. Lenkit tehdään fiiliksellä ja se on sellaista aikaa minulle, etten halua tehdä sitä kello kaulassa, täräyttää mittariton maratoonari.

Karhu-viestin oma osuus takana

Vapaa-aika

Villen ja Jatan arjesta haukkaavat aktiiviset lapset suuren osan. Lapsia viedään paljon harrastusten pariin, koska harrastaminen on koko perheen sydämen asia. Tyttöjen ollessa voimistelemassa ja pojan jalkkiskentällä, on hyvä hetki heittää omat rakkaat lenkkarit jalkaan ja lähteä painattamaan baanalle. 
- On hieno asia, kun koko perheellä on halu liikkua, toteaa aktiivisen perheen pää.

Ville toivoo, että kerran kuukaudessa löytyisi lunki päivä jolloin voisi olla sohva selässä ja syödä. Ja parastahan on sellainen aamu, kun herätyskello ei soi ja saa pitää pään tyynyssä.

Tulevaisuuden haaveet

- Lähitulevaisuuden haave on selvitä ekasta Suomi-juoksusta kesäkuun alussa hengissä. Toinen sellainen mukava haave olisi joskus kokea massamaratoni jossain maailmalla, mutta sen aika ei ole vielä. Ei ainakaan tänä vuonna, toteaa pienistä maratoneista nauttiva juoksija.5 kommenttia:

 1. On tämä Ville ihan käsittämätön maratonkeräilijä. Kaikkia "hulluja" sitä maa päällään kantaakin :D Mutta ihailla täytyy miehen kestävyyttä ja positiivista suhtautumista rakkaaseen lajiin, eli juoksuun. Ja loistavaa, että vaimo Jatta on myös lyöttäytynyt porukkaan lenkkeilemään aina kun perhekiireiltään ehtii :)Hyvä te!!

  VastaaPoista
 2. Hienoa lukea jälleen yhden gasellinkeveän kiitäjän taustoista. Hyvä Ville!

  VastaaPoista
 3. Hienoa Ville! 100 maratonia 11 vuoteen on kova tavoite. Ehkä voisi ottaa itsekin tavoitteeksi 100 maratonia ennen kuin 50 on täynnä, jos vaan pysyy kunnossa. Vielä olisi 25 vuotta aikaa. Aika näyttää, fiiliksen mukaan mennään. :)

  VastaaPoista
 4. Tai siis sullehan kertyy maratoneja siis 12 vuoden ajalta ennen 50-vuotispäivää. Se olisi sitten 9 maratonia vuodessa niin pääset tavoitteeseen. :)

  VastaaPoista
 5. Aikamoisia haasteita Villellä - otapa vielä ohjelmistoon tuo jumppa. Vaikka perheessä on voimistelu todella korkealla tasolla, sun ei siis tarvitse tehdä tuolla jumpassa mitään spagaattia:) Mukavaa, kun olet löytänyt tiimin ja tuonut mukanasi myös Jatan.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.