torstai 20. syyskuuta 2018

Vain juoksuelämää - lauantai on Juhanin päivä!


Juhani Yli-Marttilalla tulee lauantaina 22.9. täyteen sata vähintään maratonin pituista juoksukisaa. Viime syksynä Tallinnan maratonilla alittui ensimmäisen kerran kolmen tunnin raja, ja sen jälkeen tuo onnistunut Juhanilta useasti. Kesällä Juhani juoksi lisäksi Anun maratonin 50 mailisella hurjan loppuajan 6:22:14. Ja Cooper-testi on sekin sujunut kuluvana vuotena varsin mallikkaasti (3301 m). Näiden lisäksi Juhani on tietysti ehtinyt tänäkin vuonna pyöräilemään, juoksemaan portaissa ja poluilla, soutamaan sekä hiihtämään ja kaikesta emme ehkä edes tiedä.


Juhlan kynnyksellä kysyimme muutamilta tiimikavereilta neljä Juhani-kysymystä:
1. Milloin ja missä tapasit Juhanin ensimmäisen kerran (kellon aikaa ei tarvitse muistaa, mutta vuosiluku on jo puolivoittoa)?
2. Miksi Juhani on niin hyvä juoksija (Tähän on tuskin oikeata vastausta, kerro vain mielipiteesi)?
3. Oletko koskaan voittanut Juhania juoksukisassa - jos olet niin missä ja milloin (Kaikki lasketaan, myös tiimilenkin loppusuoravedot ja muut vastaavat)?
4. Jos olisit Juhani, niin mikä olisi seuraava kisa johon osallistuisit ja mikä olisi taktiikkasi tässä kilpailussa (Tiedämme kaikki melko hyvin Juhanin normitaktiikan)?


Vastaajana Tanja Ilomäki:
1. Vuosilukua en muista, mutta tiimilenkillä aika pian sen jälkeen kun Juhani tuli mukaan porukkaan.
2. Juhanilla on huikea asenne ja rautainen kunto.
3. Olen voittanut, yhden kerran 😊 Pirkan Hölkässä vuonna 2016. Oli suoritettava ohitus kapealla polulla eikä hän tehnyt sitä kovin helpoksi. Pääsin ohi, jonkin ajan kuluttua Juhani porhalsi ohi metsän puolelta. Tehtiin tätä vuorotellen noin neljä kertaa kunnes minä tein ohituksen, lisäsin vauhtia ja jätin hänet taakseni 😊
4.Juhanin juhlajuoksun jälkeen Portugalissa maraton. Lähdössä eturiviin ja täydellä vauhdilla kärkeen... Jossain vaiheessa luultavasti vähän vauhtia hidastaen, mutta lopputuloksena uusi hieno ennätys.Tanja haastaa Juhania syksyn 2018 Cooper-testissä.


Vastaajana Markus Ilva: 
1. Muistaakseni elettiin herramme vuotta 20 sataa ja 13, kun Juhanin ekaa kertaa livenä näin maanantain tiimilenkillä. Pari sanaa oltiin somessa vaihdettu. Juhani mietti silloin mihin seuraan sitä liittyisi. Onneksi Team Rahola voitti!
2. Juhanissa on yksi ominaisuus ylitse muiden, joka siivittää miestä uskomattomiin suorituksiin ja se on hirmu kova kilpailuvietti ja halu voittaa.
3. Useasti olen voittanut, mutta pakko myöntää sen käyvän koko ajan harvinaisemmaksi. Vielä pärjään vaikeammilla poluilla, mutta siihen se sitten taitaa jäädäkin.
4. Jos unohdetaan tämä 100+ projekti, niin osallistuisin hyvin harjoitelleena Lissabonin maratonille, jossa lähtisin pitämään alusta 4.10/km vauhtia, joka siivittäisi omaan enkkaan.Markus, Anu ja Juhani Vaarojen maratonilla. Kaikilla voittajan fiilis. 


Vastaajana Mari Järvinen:
1. Olen vuosiluvuissa todella huono, joten tarkkaa vuosilukua en muista koska Juhani ilmestyi Team Raholan yhteislenkille, joka lähti Tesoman jäähallilta. Siellä muistaakseni tapasin tämän nuoren miehen ensimmäistä kertaa.
2. Juhani on selvästi luotu liikkumaan juoksutossuilla ja nopean vauhdin takana on sutjakka kapea juoksijan kroppa sekä sisäinen palo edetä vauhdikkaasti. Numerolappu rinnassa herättää Juhanissa sisäisen "leijonan", joka haluaa varmasti olla kisassa kärkikahinoissa mukana.
3. En ole kyennyt voittamaan Juhania edes tiimilenkkien loppukireissä, mutta yrittänyt kyllä olen monesti. Lopulta luovutin ja tyydyin kakkossijaan ;D
4- Seuraava kisa Juhanina olisi ehdottomasti Loch Ness, jonne tiimi on menossa. Siellä voisin juhanin tunnetusta taktiikasta poiketen ottaa alun rauhallisesti, tämän jälkeen kiihdyttää loppua kohden vauhtia ja alittaa vielä kerran elämässä neljän tunnin rajan maratonilla


Juhanilla, Anulla ja Marilla hymy herkässä. 


Vastaajana Kaj Koivumäki:
1. Vuonna 2015 kesän kynnyksellä, kun tulin itse mukaan tiimin toimintaan.
2. Se on varmaan monen asian tekijä: Monipuolinen lajikirjo, hyvät geenit, kova harjoitteluinto, hirmuinen kilpailuvietti ja oikea asenne.
3. Tiimilenkin loppusuorakahinoissa olen joskus onnistunut. Tämän on mahdollistanut se, että Juhani on juossut edellisenä päivänä maratonin ja lisäksi tiimilenkin aikana häntä on kiritetty ensimmäiset 15 km muiden toimesta. Ja lopuksi olen vielä tullut puun takaa ja ohittanut Juhanin vauhdilla, joten kaikilla kepulikonsteilla saatu etumatka on ollut Juhanillekin liikaa.
4. Joensuu Night Run 12h. Miettisin tarkkaan minkälaisella vauhdinjaolla juoksen, sillä yhtäkään 12 tunnin kisaa ei ole voitettu kovalla alulla - monia on kylläkin sössitty. Ja koska kerrankin malttaisin noudattaa toista taktiikkaa, niin juoksisin yli 130 km.Juhani maalissa Anun maratonin 50 mailisen jälkeen vuonna 2017 ja Kaj odottaa kiltisti vuoroaan päästäkseen onnittelemaan Juhania.


Vastaajana Päivi Linnero:
1. Toukokuussa 2015 Lamminpään kentällä teamin Cooperin testissä.
2. Juhani on nuori, lahjakas ja voitontahtoinen.
3. Sorvan tiellä olen ainakin hetkellisesti mennyt ohi, kun Juhani oli jäniksenä Bettinalle.
4. Polkujuoksukisaan jonkun luotettavan kanssa jotten eksyisi.Tiimikaverit Juhani ja Päivi - edessä ties kuinka mones Sorvan Juoksu.


Vastaajana Petri Mononen:
1. 2014 jollain tiimin kimppalenkillä eli samana vuonna, kun itse pääsin tiimiin.
2. Juo paljon Coca Colaa ja syö irtokarkkeja - eikä tunne sanoja hyytyminen tai tuska.
3. En koskaan - yritetty on lukuisia kertoja.
4. Lissabon Marathon.Kotimatkalla riemu repeää, kun Pete, Marko ja Niko iloitsevat Juhanin komeasta pokaalista.Vastaajana Marko Silvennoinen:
1. Teamilenkillä kesäkuussa 2015.
2. Juhani harrastaa pyöräilyä ja hiihtoa juoksun rinnalla, monipuolisuus on valttia. Lisäksi Juhani osallistuu lukuisiin lappujuoksuihin, joista saa nopeuskestävyystreeniä.
3. Sorvassa olen voittanut Juhanin maratonilla ja 10.9.2018 maanantailenkillä ohitin Juhanin loppukirillä... 😂😂😂🏃💪
4. Juhlajuoksu Sorvassa TIETENKIN! Matka olisi 50km ja taktiikkana edetä rauhallisesti, että voimia jää Joensuun 12h juoksuun... 😊Kova kolmikko eli Marko, Johnnie Walker ja Juhani. 


Vastaajana Mika Vahtolammi:
1. Vuonna 2013 lenkkihommissa.
2. Sopiva ruumiin rakenne juoksuun.
3. Olen voittanut Juhanin vuonna 2014 Vaarojen maratonilla.
4. Juhanin juhlajuoksu,alusta asti lujaa.Juhani ja Mika Vätternrundanilla. Huom! Kavereiden tyylikkäät kampaukset.Vastaajana Anu Ossberg:
1. Vuosiluvusta on kauan aikaa, mutta 2000 luvulla, Tesoman jäähallin edessä klo 18.00, uutena teamiläis kokelaana. Suoriutui hyvin 😃
2. Juhanilla on oikea asenne, ei paineita ja aina hyvällä tuulella muita kannustaen 👍
3. Voittoja on syntynyt pari Sorvan kylässä, Nokian Smailereiden maratonilla, Italiassa Del Passatorella, Espoossa... nyt en jaksa enempää luetella kyllä niitä on, huh huh...🧐
4. Samalla taktiikalla etiäpäin, sopii Juhanille, ei muille. Ferrari-mies henkeen ja vereen, siten pääsee nopeesti ja punanen vaan vilahtaa ohi mennen tullen, sieltä täältä. Tapahtuma kerrallaan mikä kiinnostaa ja tulee eteen, lyhyt tahi pitempi käy ja kulkupeli selviää sitten myös 🚗 😁Juhani ja Anu tankkaamassa.


PS. Tsemiä tulevaan juhlaan!! Tehdään se yhdessä ja ison halauksen kera!!! Onnea, onnea, onnea! Jaxaa 🙌!Kooste: Kaj Koivumäki.
Kuvat: Team Rahola / useita kuvaajia.

1 kommentti:

  1. Hyviä kysymyksiä ja vielä parempia vastauksia! Minun vastaukseni:1) Tapasin Juhanin eka kerran 19.9.2015 klo:9.25 Riihitie 3 Sorva 2) Monipuolinen treeni, hyvä terveys (ei rasitusvammoja), hyvät geenit 3)En ole voittanut, mutta vähän matkaa pysyn juostessa Juhanin kyydissä, kun hän ohittaa minut. 4) Joku 100 km:n kisa. Hyvä keskittyminen siihen, niin 8 tuntia rikki,kuten Nooralla. Reipas alkuvauhti ja se loppuun asti.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.