lauantai 26. lokakuuta 2019

Tuplamaraton Salossa

Salon reissun suunnittelu alkoi heti, kun kuulin ettei Wihaa järjestetä. Oli tarkoitus juosta Wihalla 2 maratonia samana päivänä. Joillain lenkillä ehdotin Eerikalle, jos lähdettäisiin Andimaratonille ja juostaisiin maraton peräkkäisinä päivinä. Eerikaa ei tarvinnut ylipuhua, suostui heti lähtemään tuplalle... 🤣
Sitten seuraavaksi matkaan lyöttäytyi Iida ja Niko. Helppoja suostuteltavia hekin...
Lähdimme matkaan perjantaina kuuden jälkeen illalla. Saavuimme majapaikkaan yhdeksän jälkeen. Nopea kaupassa käynti ja sitten paikalliselle Pizzamestareille syömään.

Lauantaina herätys seitsemän jälkeen ja sitten Shellille aamupalalle. Aamiaisen jälkeen hotellille valmistautumaan maratonille.
Maratonin startti oli klo 10. Saavuimme lähtöpaikalle kahtakymmentä vaille. Siinä arvottiin, että lähdetäänkö Teamitakilla, vai sadetakilla matkaan. Joku muu teki päätöksemme helpoksi, alkoi satamaan kaatamalla...

Matka taittui mukavasti niitä näitä jutellen. Isompia ongelmia ei kenelläkään ollut, jos pois suljetaan Nikon kiukutteleva pohje. Se kuulemma vaivasi jo talkoo Pirkassa.
Andillä juostaan seuraavasti: 137,4 m + (2 x 2083,5 m) + (6 x6315,1 m). Juoksimme lyhyet kierrokset alkuun. Kolmen pidemmän kierroksen jälkeen aloimme kävellä ylämäkiä, jotta voimia jäisi vielä sunnuntaille. Viimeisellä kierroksella Iida ja Niko ottivat pienen irtioton ja saapuivat n. 5min. minua ja Eerikaa aikaisemmin maaliin. Tästä hyvästä he saivat lisänimet: Nopee ja Sairaan Nopee... 🤣 Kaikkien ajat painuivat yli viiden tunnin.

   
Molempien marojen ennen ja jälkeen kuvat. vasemmalla lauantai ja oikealla sunnuntai. Kuten kuvista näkyy, niin hauskaa oli! Oikeasta alareunasta puuttuu Niko kramppien takia, tuli maaliin myöhemmin...

Maratonin jälkeen kuivaa vaatetta ylle ja sitten suuntasimme Vuohensaareen uimaan. Minä ja Niko kävimme meressä pulahtamassa, Eerika ja Iida päättivät jättää uinnin väliin... Sitten hotellille suihkuun.
Illalla menimme Salon keskustaan Kotipizzaan syömään. Vatsat täynnä saavuimme takaisin majapaikkaan. Hotellin yhteydessä oli keilahalli, johon päätimme mennä palauttaville...
Vähän kahdeksan jälkeen menimme huoneisiin valmistautumaan sunnuntain urakkaa varten. Halusimme saada kunnon yöunet ennen toista maratonia...

Sunnuntaina söimme hotellilla aamiaisen. Aamupalan jälkeen huoneeseen pakkaamaan tavaroita ja valmistautumaan päivän koitokseen. Sitten suuntasimme kohti lähtöpaikkaa.
Sunnuntaina oli poutaa aamulla, joten Teamitakilla lähdettiin liikenteeseen.

Jalat oli kaikilla yllättävän hyvässä kunnossa eilisen jäljiltä. Lähdimme matkaan rauhallisesti ja samanlainen läppä lensi, kuin lauantainakin. Päätimme vaihteen vuoksi aloittaa pitkillä kierroksilla ja jättää lyhyet maran loppuun.
Kolme kierrosta meni yllättävän nopeasti ja ilman pahempia ongelmia. Seuraaville pitkille kierroksille vaihdoimme juoksusuuntaa.

Toiseksi viimeisellä pitkällä kierroksella Nikon pohje alkoi vaivaan pahemmin, jalka kramppaili ja Niko jäi meistä. Juoksimme kolmistaan aina viimeistä edeltävälle lyhyelle kierrokselle, kun päätimme Eerikan kanssa kävellä pienen ylämäen. Iida jatkoi juoksua. Viimeinen 2km juostiin Eerikan kanssa ja kamppailtiin aikamoisen väsymyksen kanssa.

Maaliin päästiin viimein. Iida odotti jo meitä maalissa. Juoksun jälkeen menimme suihkuun ja sitten nauttimaan Andin tarjoilusta: Leipää, munkkia, palautusjuomaa, kahvia ja mehua.
Siellä odottelimme Nikoa maaliin, krampit olivat hidastaneet aikalailla Nikon menoa, mutta hieno taistelu maaliin!
Sitten alkoi kotimatka. Lähdimme n. klo 16.15 matkaan, yhden pysähdyksen taktiikalla, olimme kaikki kotona ennen kahdeksaa illalla.

   

Andimaratonin tulokset su ja la.
   
                                       
Eerikan laatima ristikko meidän viikonlopusta.

Oli aivan mahtava viikonloppu hyvässä seurassa! Kiitos kaikille! Ehkä tästä tulee jonkinlainen perinne? 😆

Kiitos Andille järjestelyistä!

Teksti: Marko Silvennoinen
Kuvat: Eerika Hedin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.