sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Kisaraportti: Saariselän Juhannusjolkka 24.6.2010

Teksti ja kuvat Jouni S.

Bongasin täällä Saariselällä yhden juoksutapahtuman, eli kaikkien aikojen ensimmäisen Juhannusjolkan:


Sinnehän piti sitten mennä mukaan puolikkaalle vaikka reitti etukäteen vähän hirvittikin. Lähtö ja maali oli Kaunispään laella ja matkalla kiivettiin vielä viereisen Palopään tunturinkin yli. Tämän lomareissun tarkoitus oli vain oleskelu, mutta onneksi otin vanhat lenkkarit ja jonkinlaiset juoksureleet mukaan (eikä tietenkään tiimipaitaa ollut mukana). Valmistautumiseen riitti kun joi urheilujuomaa edellisen illan ja lämmittelystä kävi kun aamulla laahustin Kaunispään rinteen ylös lähtöpaikalle. Lähtöä odotellessa sitten aloinkin jo katumaan kun vähäinen osallistujamäärä näytti pääosin ihan oikeilta urheilijoilta ja kaikilla olikin jonkun urheiluseuran verkkarit yllänsä.

Lähdöstä sitten painettiin porukalla pää kolmantena jalkana Kaunispään kivikkoista rinnettä alas ja hyvin pian tajusin että täältä ei selvitä ehjin nahoin jos ei hiljennä vauhtia. Lenkki oli täynnä kivenmuhkuroita ja paikoitellen oli pakko kävellä kun maasto meni niin hankalaksi. Paikallisia suuruuksia se ei tuntunut haittaavan, itsellä sen sijaan nilkat muljahteli siihen malliin että matkantekoa ei juuri juoksuksi voinut sanoa. Suurimman osan matkasta katselin kengänkärkiä mihin astuisi. Mutta ei se mitään, mäkiä riitti ja välillä mentiin pitkospuitakin pitkin. Maisemat oli kaiken kaikkiaan mahtavat. Lopun kruunasi sitten lähes 3km nousu Kaunispään huipulle jolla matkalla korkeuseroa kertyi yli 180m. Aikaa paloi 2.16 ja rapiat, mutta pakko olla tyytyväinen että selvisi ehjänä maaliin. Sen verran monta kertaa meinasin olla kivikossa naamallani.

Suunto kertoi koko reitin korkeuseroksi 212m mikä kyllä kuulostaa aika uskomattomalta. Epäilen ettei Suomessa ole montaa vastaavaa juoksutapahtumaa. Liitteenä kuva meikäläisen taaperruksesta maaliin, sekä mitalista ja Suunnon antamasta korkeuskäyrästä.

 Jouni maaliin

 Siisti mitali!


 Korkeuskäyrä


Team Rahola onnittelee Jounia mahtavasta suorituksesta ja kiittää raportista - näitä lisää!!

Tämänpäiväisellä pitkällä lenkillä oli mukavasti porukkaa juhannuksesta huolimatta tai ehkä just sen takia? Mentiin se tuttu Edenin lenkki taas ja tosi mukavaa vauhtia. Mutta mitä tapahtui Sorvassa ENNEN lenkkiä, siitä lisää ensi kerralla :)
Muistakaapa muuten tiistaina taas Pilates-testitunti klo 19.30.

4 kommenttia:

 1. Jouni on kova LUU! Tolla mitalillahan olis voinut vielä huuhtoa kullat joesta, vaikka Jouni tosin tais huuhtoa kaikki lapin kullat kurkusta alas... Sorvassa asuu kyllä ihme sakkia kun koko ajan on jotain happeninkiä!!

  VastaaPoista
 2. Vaikutti aika pahalta reitiltä. Jouni valloitti kaikki Saariselän mäet ja todisti, että suonissa virtaa teamraholaverta! Memberi siis!

  Kuulin kans, että Sorvassa oli jotain rytinää ollu. Mikähän hullu siellä mahtoi likkua?

  VastaaPoista
 3. Voi mahoton minkä lenkin jouni jussina on menny. Ihan tulee ittelle morkkis kun makoilin laiturin nokassa vailla minkäänlaista liikuntaintoa ;D tai siis kuntoa. Onnittelut silti hienosta juoksusta.

  VastaaPoista
 4. Toi tapahtuma vaikutti siltä,kiva kokemus mut ei sinne varmaan toista kertaa tee mieli mennä!Mahtava suoritus!
  Ja kyllä se Markus on sellanen suhari ettei paremmasta väliä=)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.