keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Kuukauden raholalainen: Marjo

Kesäkuun kuukauden raholalainen on Marjo. Haastattelijana Laura.

Hautasen Marjo on ollut koko ikänsä urheilullinen ihminen. Pienestä pitäen hän on harrastanut erilaisia lajeja mm. telinevoimistelua ja jalkapalloa ja on ollut edustamassa kouluaan joka vuosi koulunjenvälisissä kilpailuissa ja jopa koripallojoukkueessa 158 cm pitkänä edustajana. Lukion jälkeen Marjo on liikkunut itsekseen, kunnes viime vuonna pyhäinpäivänä lokakuussa tuli spinningtunnille raholaan kesken spinningmaratonin!

Urheiluun Marjo ei ole paljon motivaatiota erikseen kaivannut, vaan se on tullut aina ihan itsestään. Ryhmäjumppa oli houkuttanut jo pitkään, mutta jostain syystä kynnys tulla tunnille oli ollut liian korkea. Sysäys kynnyksen yli tuli, kun Marjo viime vuonna päätti tulevan aviomiehensä kanssa hääpäivän ensi vuoden puolelle. Tämän jälkeen Marjo uskalsi vihdoin toteuttaa haaveensa ja tulikin Raholaan spinning- ja pumppaustunnille, joihin omien sanojensa mukaan jäi heti koukkuun.

Juoksutunnille Marjo tuli yllättäen Anun innostamana ja jäi sille tielleen. Marjo on aina tykännyt kyllä juoksemisesta, mutta on kokenut olevansa enemmän pikajuoksija kuin pitkän matkan kestävyysjuoksija. Tämän vuoden tammikuussa Marjo liittyi Team Raholan juoksuporukkaan ja juoksi oman pisimmän lenkkinsä samalla kertaamaananatain juoksutunnilla! Jossain vaiheessa hänellä syntyi päässä haave puolimaratonin juoksemisesta ja tämän haaveen Marjo toteuttikin toukokuussa Koskuen Helaventillä! Etukäteen juoksu jännitti, mutta jo matkan aikana tuntui niin hyvältä, että Marjo alkoi jo suunitella seuraavaa tapahtumaansa. Viimeaikoina juoksutunnilla on voinut kuulla Marjon unelmoivan seuraavaksi Tukholman maratonista ensi keväänä.

Juoksussa ja urheilussa on hyviä ja huonoja puolia. Hyvänä puolena Marjo näkee ihana Raholan porukan, parantuneen kestävyyden ja paremmin erottuvat lihakset :) Lisäksi Marjo kokee urheilun itselleen henkireikänä ja liian pitkä urheilutauko aiheuttaa kiukkuisuutta. Miinuksena on se, että urheilu vie paljon aikaa.Tämä korostui varsinkin aiemmin, kun Marjo vielä opiskeli töiden ohella. Toukokuun lopussa Marjo valmistui jo toiseen kauneuden alan ammattiinsa parturi-kampaajaksi aiemmin hankitun kosmetologin ammatin lisäksi. Näinpä tämä monitaituri tuumaileekin tekevänsä itse oman kampauksensa ja meikkinsä häihinsä, wau!

Marjo on hyvä esimerkki siitä, mitä tahdon voimalla voi saavuttaa ja että unelmiaan kannattaa tavoitella. Marjon vinkkinä aloittelevalle urheilijalle tai juoksijalle on "Usko ittees!" ja hän kannustaa lähtemään ryhmään mukaan.Omien sanojensa mukaan: "Ilman Team Raholaa mä olisin vieläkin siinä uskossa etten mä jaksais juosta pitkiä matkoja.

Muuten elämässä (urheilun lisäksi) Marjolle on tärkeitä elämän perusjutut eli "häät ja oma asunto, sitten pari lasta ja paljon eläimiä (kissat ja koirat), ja ehkä joskus myös oma yritys.." Elämän mottona on "Älä jätä mitään huomiselle, minkä voisit tehdä jo tänään." tai kuten Marjon sulhanen sanoo "tee kaikki heti, ja pakota miehesikin siihen.". Kuulostaa hyvältä.

Mielenkiintoinen fakta Marjosta on, että tämä kaunis nuori neiti pelkää kaloja kuollakseen eikä ole edes koskaan maistanut kalaa! Kuka olisi uskonut :)

Team Rahola onnittelee Marjoa valmistumisen johdosta ja toivottaa onnea harjoitteluun.

Marjo cooperin testissä
(kuva Katja A.) 

3 kommenttia:

 1. Kiva henkilökuva meidän Marjosta. Mitä tästä opimme? kynnykset pois ja porukkaan mukaan. Ryhmässä ei ole kukaan ikinä yksin, ja koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa,oli tavoitteet sitten mitkä hyvänsä :)

  VastaaPoista
 2. Marjo on aikas kova tyyppi! Tammikuussa oma pisin lenkki, toukokuussa jalka nousi kevyesti puolikkaan maaliviivalle asti hymyn kera ja nyt tähtäimessä Tukholma. Loistavaa!
  Marjolle kovasti onnea kaikkiin koitoksiin ja tavoitteisiin.

  P.S. tiukka tuijotuskisa vaikka kultakalan kanssa auttaa kummasti kalapelkoon. ;)

  VastaaPoista
 3. Hienoa Marjo! Marjosta hehkui heti jumpilla, että asennetta löytyy ja positiivista mieltä, joten oli mukava, että saatiin Marjo myös juoksuun mukaan, josta saa lisää energiaa ja uusia haasteita elämään tässä ryhmä team raholassa, joka suuntaa minne sekä mihin vaan asenne kohdallaan, jaxaa!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.