maanantai 24. toukokuuta 2010

Kisaraportti: Akaa maraton 22.5.2010

Akaan maraton juostiin 22.5. ja Team Rahola oli edustettuna Anun ja Markuksen voimin.

La 22.5 kello herätti innokkaat maratoonarit uuteen aamuun klo.7.00. Kellon pärähdettyä toinen innostunut juoksija kyseli unensekaisena ja tukka pystyssä seuraavaa; Oliko meillä tänään jotain? ja toisella jolla ei tukkaa ollut lain vastasi; Kai meitin maratonille pitäs mennä. Siitä sitten kamat kasaan, aamupuuro kitusiin ja nokka kohti Anun isän taloa. Anun isä ja sen kaveri Pertsa lähtivät huoltajiksi matkaan. Aikataulu oli sovittu niin, että lähdetään 8.30 kohti Akaata, mutta isä Jarmo nautiskeli juuri keitettyä teetä kaikessa rauhassa, ja ihmetteli kun jo nyt lähdetään, vaikka oli sovittu startin olevaksi klo 9.30. Ihan putkeen ei aamu mennyt, mutta perille Akaaseen päästiin hyvin n klo.9.40.

Juoksijat&huoltajat eli Anu, Markus, Jarmo ja Pertsa

Lähtö oli merkitty tapahtuvaksi klo.11.00, eli aikaa siis oli valmistautumiseen hyvin. Haimme numerot ja kaikki oli edelleen hyvin. Kun kello oli aika tarkkaan 9.55 yksi juoksija tuli ilmoittamaan, että lähtö maratoonille onkin klo.10.00! Siitä Markus poikanen sitten lähti vaihtaan äkkiä oikean varustuksen päälle ja ihmetteli moista aikataulun muutosta, Anulla oli jo fiksusti oikea varustus (nainen).  Anu pidätteli lähtöä ylimääräisen minuutin, että kaikki pääsivät viivalle. No, lähdön ollessa käsillä tuli selväksi, että aikaisempi lähtö oli tarkoitettu hitaammille ja ehkä vähän vanhemmille juoksijoille. Kysyttyämme luvan saimme kuitenkin lähteä tässä ryhmässä matkaan. Meidän mukaan lähti myös tuttu juoksija, joka muuten oli erittäin kiinnostunut Team Raholan toiminnasta!

Matkaan siis päästiin, ja ensimmäiset sadatmetrit edettiin makeasti nauraen, kun hieman huvitti erikoinen lähtö. Hymy oli vielä pitkään huulilla, koska reitti kulki kauniissa maisemassa peltojen välissä ja metsien katveessa. Sääkin suosi, lämpöä oli 20 ja taivas oli niin sees. Etenimme rauhallisesti ja saavuimme 5km huoltopisteelle missä omat huoltajat, Jarmo ja Pertsa olivat kuvaamassa, kellottamassa ja kannustamassa meitä. Jatkoimme matkaa kohti 10km huoltoa iloisina, mutta n.7km kohdalla ilo vain lisääntyi, koska omat huoltajat olivat käyneet kääntymässä 10km pisteellä ja todenneet, ettei siellä ole vielä huoltopiste valmiina. Don Jarmo ja Pertsa tekivät 10km huoltoväelle tarjouksen mistä ei voinut kieltäytyä ja kaikki sujui lopulta hyvin.  Seuraava ihmetyksen kohde oli 15km kyltti, mutta ei lainkaan huoltoa. Huoltopiste oli siirretty n.16,5km kohdalle, koska siinä oli kuulemma parempi paikka. Seuraava huolto mikä sijaitsi kääntöpaikalla oli täydellisesti kunnossa.

Puolimatkan krouvissa

 Matkaa taitettiin tasaisesti edeten vauhdin ollessa alusta loppuun n.5min/km. Juoksu sujui molemmilta hyvin ja maalissa odotti Anua voittajalle luovutettava pysti ja Markuskin sai 3-pokaalin. JES! "Pokaalit" olivat muuten tutun näköisiä ja erittäin komeita.

Hienot pystit!

Tapahtuma oli onnistunut, vaikka järjestäjiltä toivoisi ehkä hieman enemmän infoa ja ehkä pari huoltoa matkalle lisää. Reitti oli siis edestakainen, kaunis ja siitä löytyi paljon mäkiä. Ihmiset siellä olivat kaikki ystävällisiä ja taas tuli muutamia uusia mukavia tuttavuuksia. Akaa oli kokemisen arvoinen ja voipi olla, että joskus osallistumme uudestaankin.

Teksti ja kuvat: Markus

1 kommentti:

  1. Onneksi olkoon Anu ja Markus todella hienosta suorituksesta, itse en voi kuin haaveilla tuollaisesta loppuajasta maratonilla.
    t. "luontokuvaaja"

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.