sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Raportti: TesKun aerobinen peruskuntotesti 29.4.

Noin vartin yli viisi alkoi suurin osa porukasta olla jo paikalla Nokian keskuskentän tuntumassa valmistautumassa TesKun aerobiseen peruskuntotestiin. Olin ihan varma, että kukaan ei tuu, kun keli oli niin kehnon oloinen. Vettä sateli ja lämpöä oli noin 5 astetta, plaah. No, kuten Sinikka tokaisi: "Aivan ihana ilma!". Ja niinhän se olikin. Aivan ihana tähän tarkoitukseen! Yhteensä osallistujia oli 14 (Mika, Mari L, Markus, Mikko, Anu, Laura, Tarmo, Seppo, Terttu, Sinikka, Johanna, Marjo, Sinmo, Maija-Liisa) plus kannustusjoukot (Mimmi, Vili ja Inka), JES!

 Ei jännitä yhtään..

 Vilillä oli hyvät tarkkailuasemat :)

Tunnelma oli jännittyneen odottava, koska suurin osa ei ollut ennen tällaiseen testiin osallistunut. Onneksi itse suoritus oli helppo - ensin kävelyä, sitten juoksua/kävelyä ja välillä piti muistaa painaa Suunnon mittarin napista. Kun kaikille oli asennettu mittarit, päästiin aloittamaan. Liikkelle lähdettiin yksitellen numerojärjestyksessä. Ensin verta pieni näyte, sitten kilsa kävelyä ja sykkeen tarkkailua. Tämän jälken sykettä nostettiin aina kilometrin välein tietyn intervallin mukaan, kunnes lopuksi vika kilsa piti vetää ns. maksimilla. Toiset joutui kelaamaan useamman kiepin ennenkuin testaaja hyväksyi suorituksen maksimiksi :) Joka välissä testaajamme Petri nappasi sormen päästä vertaa purkkiin maitohapposysteemien määrittelemiseksi. Se ei onneks sattunut, vaikka vähän etukäteen jännittikin.

Aina jonkun pakko pelleillä

Tiukkaakin tiukempi testaajasetä

Testivälineistöä..

Testin jälkeen otettiin vielä yhteiskuva ja sitten kotio tuloksia odottelemaan. Tulokset tulee normipostissa kaikille kotiin ensi viikolla ja tulosten tulkitsemisesta kerrotaan sitten 10.5. 18.30 Raholan kahvilassa, jonka jälkeen lähdetään normaalille maanantailenkille.

 Reidet kramppaa..

Kiitos mun ja koko tiimin puolesta Petrille ammattitaitoisesta työskentelystä näissä vaativissa olosuhteissa! Kiitos myös kaikille testiin osallistuneille :)

Tänään sunnuntaina oli myös pitkä lenkki, johon tällä kertaa osallistui neljä reipasta tiimiläistä. Reittinä oli upea Pyhäjärven poukaman lenkki, 28 km. Ainakin Anun sanojen mukaan aivan mahtava reitti - tänne on siis ens kerralla päästävä.

7 kommenttia:

 1. Jepulis, palaute tuli ja sen johdosta onkin myytävänä parit verkkarit ja vähän juostut tarra-leijonat... No ei kai nyt vielä, sen kyllä huomas että pohjakuntoa pitäs "vähän" kehittää (taso2) muut olikin itsetuntoa hivelevästi tasolla 4, laktaattikin oli lopussa vaan 10.4.. =) Mites muilla?

  VastaaPoista
 2. Jepu jee, yks kolmonen ja kaks nelosta, ihan ok vai? Onneks se heppu tulee vähän selventään tätä systeemiä.. Ihan en Maximia saavuttanut, laktaatti lopussa vaan 6,6. Verrattuna vuoden 2008 mattotestiin, rajat on mulla laskeneet pikkusen. Mitähän se meinaa?

  VastaaPoista
 3. Ohjeena olla kuukausi 80 % etana 95min per kymppi ja ei saa kilpailla kun 1-2x 15min toukokuussa. uus testi suositus 6kk ja meikälle sykemittari pakko. näin mä tän käsitin :)

  VastaaPoista
 4. Odotan luentoa kovasti, kun en ihan kaikkea ymmärrä tästä lapusta. Mun painajainen missä se mun palkkaama valmentaja kävi huutaan, että kunto on romahtanut ei onneksi toteutunut. Sain ihan hyvän todistuksen, mutta selvennystä tosiaan kaipaan näihin lukuihin.

  VastaaPoista
 5. Taisi olla helppo saavuttaa vitoset.3x5
  laktaatti lopussa 6.9
  Onkohan arviointiasteikko ihan oikein?

  VastaaPoista
 6. Sää oot Tarmo vaan niin kovassa kunnossa että vitoset pätkähti, olisit saanu 4x5 jos olis lappuun mahtunu.. Neljännen olis voinu antaa vaikka loppukiristä =)

  VastaaPoista
 7. Teskun testi oli menestys ja porukka oli aktiivinen, hienoa! Kiitos Lauralle, että oli aktiivinen ottamaan selvää testiasioista ja yhteyttä testimieheen, joka hoisi hommansa selkeästi ja määrätietoisesti ilman armoa! Tämä oli toinen testini teskussa ja tulokset suht samanlaiset kuin ensimmäisellä kerralla eli kunnossa olen ja taas saa selkeyttä niihin käppyröihin onneksi ma 10.5 eli mitä ne luvut/ käppyrät sit oikeesti tarkoittaa.
  HYVÄ TEAM RAHOLA!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.