lauantai 13. marraskuuta 2010

Kuukauden raholalainen: Juho

Marraskuun kuukauden raholalaisena meille esittäytyy Juho. Juho on suhteellisen tuore ilmestys Team Raholan riveissä. Ensiesiintyminen tiimin nimissä oli viime keväänä Tuusulanjärvellä puolimaratonilla. Sitä ennen herra oli kuitenkin jo käynyt yhteislenkeillä ja varsinkin pitkillä lenkeillä. Pitkän aikaa porukassa aina väiteltiin siitä, että oliko se nyt Juha vai Juho se Mikon kaveri. Nykyään kukaan ei enää epäröi miehen nimen kohdalla, vaan kaikki tietää, että Juhohan se on. Viimeksi Juho taidettiin nähdä Pirkan hölkän vaativissa maisemissa viemässä Team Raholan nimeä maailman tai ainakin Pirkanmaan kartalle. Mutta nyt itse asiaan, ole hyvä Juho, haastattelijana Laura.

Moi Juho, kuka olet ja mistä tulet?
Olen Juho Majamaa ja juureni ovat Pohjois-Satakunnan vireässä keskusmetropolissa Kankaanpäässä. Olen kuitenkin asunut Tampereella jo reilut kahdeksan vuotta, eli manselaisuus alkaa puskea läpi väkisin. Välillä sitä kauhistelee, että kuinka mää en edes tiärä muuta tapaa puhua kuin tampere. Hianoo!

Miten löysit Team Raholan vai löysikö se sinut?
Pahaa aavistamattomana lähdin alkutalvesta 2010 pitkälle yhteislenkille ja se oli sillä selvä. Team Rahola on ollut mahtava löytö ja puhaltanut juoksuharrastukseen hyvää liekkiä. Mutta en siis varsinaisesti löytänyt Team Raholaa, vaan tiimihenki vangitsi mukaansa.

Koska aloitit urheilun ylipäänsä?
Ala-asteelta on muutama hämärä muistikuva, että olisin kaikissa koulun maastojuoksu- ja hiihtokilpailuissa sekä välituntien jalkapallojoukkueen pelaajavalinnoissa ollut vihoviimeinen - uskon kyllä tämän muistikuvan oikeaksi. Hiihdetty on enemmän tai vähemmän aina. Taisi olla niin, että yläasteen aikoihin kaveri ehdotti, että käytäisiin vähän puntilla ja lenkillä. Eli olen ollut kunnon perässävedettävä. Urheiluharrastus on aina ollut rauhallista ja leikkimielistä touhuilua ja esimerkiksi kaikissa joukkuelajeissa olen kohtuullisen huono.

Mitä muuta harrastat urheilun lisäksi?
Kuuntelen musiikkia ja rämpyttelen satunnaisesti kitaraa. Koitan välillä lueskella, mutta viisaimmat kirjat meinaavat jäädä usein kesken.

Mitkä ovat parhaat kokemuksesi tähän mennessä urheilussa?
Nyt on paha kysymys. Melkein voitin veljeni tenniksessä muistaakseni kesällä 2007? Hävisin sitten kuitenkin, mutta oli ihan poikkeuksellisen lähellä. Olen hiihtänyt Pirkan muutamaan kertaan, ja sen maalintulo on hieno kokemus. Hiihtoaikani oikeuttaa kilpailemaan 'kuka jaksaa seistä suksilla pisimpään' -sarjassa, mutta aika ei olekaan pääasia, vaan matkan ja itsensä voittaminen.

Entä mitkä ovat pahimmat kokemuksesi urheilun saralla?
Olin joitakin vuosia sitten Lapissa ja testasin lainavehkeillä laskettelua. En pysynyt mustassa rinteessä pystyssä, kaaduin ja ajauduin sukset jalassa rinteen laitaan oranssin verkkoon. Selvittelin siinä suksiani kun ylöspäin menossa olevan kondolihissin ikkuna aukeaa ja kaveriporukka huutaa: "Kattokaa, Majamaa on verkoissa, hähhää!". Siinä oli sitten jotain muutakin hässäkkää... Fyysisiä vammoja ei tullut, mutta kun päästiin mökille takaisin, laitoin murtsikat jalkaan ja kävin kiskomassa pimeässä metsässä 10km tasatyönnöllä. Helpotti vähän.

Mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteesi?
Seuraava juoksutavoite on juosta ensimmäinen maraton. Se saisi mielellään tapahtua jo lähitulevaisuudessa, mutta katsotaan nyt. Aikatavoitetta en ole asettanut, riittää että tulen maaliin.

Onko sinulla antaa jotain vinkkejä aloitteleville juoksijoille?
Aloittelevalle juoksijalle voin antaa sen vinkin, että vaikka mp3-soitin pitää seuraa lenkillä tiettyyn rajaan asti, on hyvä juoksuporukka kuitenkin äärimmäisen tärkeä. Näin varsinkin, kun lenkkiä koittaa venyttää yli tunnin mittaiseksi. Ja porukassa parasta on, että aina on joku hiillostamassa mukaan lenkille. Porukan jälkeen tärkeintä on välineurheilu - juoksusukkien, trikoiden ja kunnon kenkien hankkiminen on vienyt harrastusta eteenpäin ihan huolella. Nämä neuvothan toimivat oikeastaan minkä tahansa alan aloittelijalle:
1. Hivuttaudu johonkin porukkaan, joka osaa homman paremmin kuin sinä.
2. Hommaa kunnon vehkeet ennen kuin aloittelet yhtään mitään.

Mikä on mottosi?
Ei oikeastaan ole mottoa. Tyhmäkin käy viisaasta, kunhan vaan huomaa olla ihan hissukseen?

Kerro joku yllättävä fakta itsestäsi?
Moni ei tiedä, että ensimmäinen massajuoksutapahtumani ei suinkaan ollut viime keväinen puolikas Tuusulanjärvellä, vaan vuoden 1995 Honkahölkkä. Sieltä sai t-paidankin! Tuusulanjärvi taisikin olla sitten toinen - heti 1995 perään 2010.

Ennen päätäsi koristi komea pitkä hiuspehko - miksi päätit leikata hiukset?
Niin, miksi oikeasti päätin leikata tukkani pois viime kesänä? Letti ei kerennyt olemaan mulla kuin reilut neljä vuotta. Ainahan sitä kadehtii kun näkee jonkun, joka on ymmärtänyt pitää leijonanharjastaan kiinni. No, silloin oli kesäloman viimeisiä päiviä ja satuin niissä tunnelmissa kävelemään parturin ohi. Siitä se ajatus sitten lähti...

Mitä muuten teet siviilissä?
Töissä vastaan Pilkingtonin Tampereen tehtaan logistiikasta ja Team Raholassa juoksentelen. Siviilissä sitten syödään hyvin, nukutaan ja elämöidään. Siinähän se menee!

Juho Ideapark-juoksun jälkeen

Kiitos Juho haastattelusta ja tsemppiä ensimmäiselle maratonille!

4 kommenttia:

 1. Juuri niin, hyvin sanottu, "ajalla ei ole merkitystä, vaan matka ja itsensä voittaminen on se juttu", niinkuin minäkin teamilaisille olen koittanut sanoa näiden vuosien aikana! Juho olet huippu tyyppi, hienoa, että olet löytänyt team raholan!!!

  VastaaPoista
 2. Siinäs kuulitte totuuden jotka ette ole vielä mukaan uskaltautuneet :)Porukassa on poweria! Hyvä Juho ja sitkeesti kohti sitä ekaa koko maratonia. Oot jo ihan valmis sitä kokeilemaan ;)

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä maratonille! Ilmeisesti saadaan myös laskea taas yksi lisää ensi vuoden pirkan hiihtoon lähtijä.

  VastaaPoista
 4. Joko juoksit, vai kesällä vasta? Mutta zemppiä, mäki ostin jo kunnon kengät. Siitä se sitten lähtee. :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.