maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kesäkuun raholalainen Arja V.

Iki-ihana Länsi-Tampere

Lamminpää, tuo monen tiimiläisen synnyinkaupunginosa. Myös Arja V. on nimittäin Lamminpään kasvattityttöjä. Huolimatta kivasta Lamminpään lapsuudenkodista elämä kuitenkin kuljetti Arjan ihan Kalkkuun asti. No, senhän me kaikki jo tiedämme, että länsitamperelainen ei Tammerkoskea ylitä, kun uusi koti on hakusessa.
Kalkussa Arja on viettänyt vuosia aviomiehen sekä kahden jo aikuisiän saavuttaneen pojan kanssa. Lasten kasvettua isoiksi, aikaa on näin jäänyt enemmän omiin touhuihin.

Ikä tuo kaikkea kivaa viisauden lisäksi

Liikunta ei liiemmin Arjan nuoruusvuosiin kuulunut, mutta hiukan kypsempänä naisena hän innostui kovasti juoksemisesta. Omaksi ilokseen Arja on tehnyt pikku lenkkejä jo ainakin 10 vuoden ajan ja nauttii tällä hetkellä ulkoilusta täysin siemauksin.
- Siitepölyaika tai kovat pakkaset valitettavasti asettaa toisinaan haasteita lenkkeilyyn, Arja toteaa.
Arja on mieltynyt juoksemaan erityisesti kymppejä ja puolimaratoneja. Arja ei kuitenkaan kokonaiselle maratonille uskaltaudu lähtemään. Realistiseksi tulevaisuuden tavoitteeksi Arja on itselleen asettanut edelleen juosta yksi puolimaraton vuodessa sekä lisätä myös jonkin verran talvijuoksua, joka on ollut todella vähäistä menneinä talvina.
- Olisi kiva päästä juoksemaan johonkin kivaan talvitapahtumaan kymppi, Arja haaveilee hymyillen.
Seuraava puolimaraton onkin jo kovasti suunnitteilla. Puntarissa ovat tällä hetkellä Hämeenlinna ja Jyväskylän Finlandia. Saa nähdä kumpi tapahtuma voittaa.

Kevyttä askelta 

Yksi lajihan ei kenellekään riitä

Raholan Liikuntakeskukseen Arja löysi tiensä n. 4 v sitten. Hän innostui erityisesti spinningistä. Ja niin kuin monelle muullekin on käynyt, nälkä on kasvanut syödessä. Arja kiinnostui kuntonyrkkeilystä ja kävikin paukuttamassa säkkiä Anun vetämillä tunneilla todella aktiivisesti.
- Kuntonyrkkeily piti hartiat todella hyvässä kunnossa ja oli muutenkin todella kivaa. Valitettavasti Anun vetämiä tunteja ei enää ole ja näin tämä laji on jäänyt pois ohjelmasta, Arja tuumaa haikeana.
Kuntonyrkkeilyn tilalle oli siis pakko hakea korviketta ja semmoinen löytyi onneksi Body pumpista. Levytangon sekä käsipainojen nostelun Arja aloitti reilu vuosi sitten ja tykkää tästä kovasti.
- Työskentely fyysisesti raskaalla elintarvikealalla vaatii säännöllistä lihashuoltoa, että paikat kestävät painavien taakkojen nostelun, Arja toteaa.

Oma maa mansikka, muu maa mustikka

Työlle ja liikunnalle vastapainona toimii hyvin matkailu aviomiehen kanssa. Erityisesti kotimaanmatkailu on tästä pariskunnasta mukavaa.
- Suomi on erittäin kaunis maa ja täällä on paljon nähtävää sekä koettavaa ,varsinkin kesäaikaan, Arja innostuu.
- Ollaan toki käyty ulkomaillakin. Pari kertaa on tullut piipahdettua Bulgariassa ja tietenkin useamman kerran Ruotsin puolella pakollisilla sukulaisreissuilla, Arja naurahtaa. Ulkomaanmatkailu vaan ei vedä meitä puoleensa.
- No, miksi lähteä merta edemmäksi kalaan? mietiskelee myös haastattelija.

Villalankaa ja nuotteja

Vuorotyön ja liikunnan jättämän loppuajan voi ottaa rennosti kotona oleskellen, ja mikäpä sen mukavampaa ajanvietettä siellä on kuin esimerkiksi kutominen.
- Syksyisin on kiva laittaa puikot suhisemaan ja kutoa vaikka villasukat tai jotain muuta pientä, Arja hymähtää.
 Jutustelun lomassa paljastui Arjasta myös pieni piilevä kyky. Hän on nimittäin aikoinaan soittanut eräässä rytmisessä porukassa klarinettia. Klarinetin soitto on vuosien varrella jäänyt, mutta satunnaisesti Arja vielä soittelee erilaisia soittimia omaksi ilokseen.  

Ahkera tiimiläinen

Arja on kaikkea ”pientä” puuhasteleva iloinen, reipas ja todella aktiivinen tiimiläinen. Aina töiden niin salliessa hän on valmis osallistumaan tiimin talkoisiin ja tapahtumiin. Arjasta muuten taisi tulla Raholan Kympin 2013 jälkeen meidän mehupistevastaava, sillä pisteen pyöritys tapahtui häneltä rautaisella ammattitaidolla.


3 kommenttia:

 1. Arja on rautaa ja vahvalla sisussa varustettu teamiläinen, hyvä Arja!!!!

  VastaaPoista
 2. Melkosen rohkeaa muuttaa oikein Lamminpäästä aina Kalkkuun asti!
  Tuo maalialueen huoltopisteen hoito teki kyllä niin suuren vaikutuksen, että hommia on Arjalle varmasti luvassa jatkossakin. ;)
  Hienoa, kun meillä on näitä mahtavia tiimiläisiä! :)

  VastaaPoista
 3. Varo vaan Arja, eiköhän se maraton sinutkin lopulta vie. ;) Kiva haastattelu, mukavaa kun tiimistä löytyy Arjan kaltaisia monipuolisia puuhanaisia ja -miehiä!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.