sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Kisaraportti: No smoking kävely 6,5 km 26.9.

Aamu valkeni.. Ei vaan, en edes muista minkälainen keli oli aamulla, kun minä, Laura, lähdin hiukan ennen kasia ajelemaan kohti Helsinkiä ystäväni Outin luo, josta sitten oli tarkoitus startata Pirkkolaan päin, jossa kyseinen No smoking -tapahtuma (ja samassa myös pääkaupunkijuoksu) järjestettiin. Tää No smoking juttu oli semmoinen kävelytapahtuma plus ilmeisesti sauvakävely, koska niitä sauvoja siellä paljon näki.

No smoking kävelyn jälki-ilmoittautuminen tapahtui uimahallissa, jossa oli myös muu kisakansilatoiminta.
 

Kohti ilmoa!
 
Käppäilimme jälki-ilmoittautumistiskille, josta meidät neuvottiin viereisellä pöydälle täyttämään jälki-ilmokupongit. Maksoin kiltisti 25euron osallistumismaksun, mutta voi mitkä pettymys!!! Ei me saatukaan numerolappuja, vaan pelkät tämmöset lipareet, jotka piti kiinnittää vaatteisiin:

Ihan ankee lappu!
 
Höh ja pöh! No ei se mitään, ajattelin tai ajattelimme, pääasia, että maalissa saa mitalin. Käppäilmme ympäriinsä, koska aikaa oli runsaasti, mutta ikävä kyllä alueella ei ollut paljon mitään kojuja, paitsi kaks kalaöljyä tai -kapseleita myyvää kojua ja joku Suomikoju (ei muuten ollu suomenlippu -hihamerkkejä). Oli aika kylmä, joten mentiin vielä sisälle lämmitteleen ja huomattiin, että siellä hallissa olikin käsipallopeli käynnissä! Aivan älytön laji, jos multa kysytään, mitä se maalivahti edes tekee siinä?

Kello alkoi lähestyä lähtöaikaa ja lähdimme hivuttautumaan lähtöalueelle. Kuultiin kuinka kuuluttaja kertoi mikkiin, että lähtö on kohta, tulkaa tänne alakentälle. Ketään kuuluttajaa ei kyllä näkynyt missään, mutta kuviteltiin olevamme oikeessa paikassa, koska kentällä oli varmaan 200m lähtöviiva ja isot "lähtö" ja "start"-kyltit:

Valmiina lähtöön!

Edelleen vaan kuuluttaja kuulutteli, että tulkaa tänne alakentälle ja yhtäkkiä me hoksattiin, että hetkinen, kaikkihan menee tonne toiselle kentälle. Ja toden totta, siellähän se kuuluttajakin seisoi ja siellä se kävelyn lähtö vasta oli. Jupistiin kyllä keskenämme, että ihan tyhmää, kun ei ollut mitenkään merkattu mihinkään, että se kävely lähtee ihan eri paikasta kuin ne juoksut, eikä sitä kuuluttajaa todellakaan näe, kun se huutaa, että: "tulkaa tänne alakentälle". Pöh. No, otettiin kuitenkin hyvät paikat uudelta lähtöviivalta:

Eiku siis nyt valmiina lähtöön

Pian kello tikittelikin jo kohti lähtölaukasta ja yhtäkkiä se paukahtikin jo. Meinasin lähteä vanhasta tottumuksesta kamalaan raviin, mutta onneks sitten maltoin kuitenkin mieleni. Matkaan lähti aika iso joukko porukkaa, miehiä ja naisia, sauvoilla ja ilman. Iso lössi lähti heti ryysimään kauheeta vauhtia, mutta onneks kokemuksesta tiesin, että 90% hyytyy jo ennen puoltaväliä, mikä ilmeisesti tapahtuikin. Parin ekan kilsan jälkeen ohiteltiin porukkaa tasaseen tahtiin ja myöhemmin Garmin paljastikin, että meillä oli vauhti kiihtynyt joka kilsalla, niin että alua 9:37min/km jälkeen vika kokonainen kilsa menikin jo 8:55min/km vauhtia!

Reitti oli suht ookoo, metsän siimeksessä suurimmaksi osaksi, mutta ei mitenkään erityisen kauniin metsän, semmoista perusryteikköä se oli. Matka alkoi lähestyä loppuaan ennenkuin huomattiinkaan ja yhtäkkiä oltiinkin jo taas melkein siinä lähtöalueella! Vielä kieppi radan ympäri ja valkoinen A4 merkkasi maalin. Kysyin kuuluttajalta, että onko tää maali ja saadessani myöntävän vastauksen päästin ilmoille villin huudon :) Keräsin sillä tietty katseet. Onneksi kauniiksi lopuksi pikkutytöt jakoi hienot mitalit ja saatiin sitten nauttia vielä huoltopöydän antimista. Garmin muuten näytti matkaks vaan 6,2 km, mutta onneks juostiin kerran se kenttä ympäri ennen starttia ja käveltiin muutenkin aika paljon.. Aika reilusti oli silti vajaa se lenkki!

Päällimmäisenä tästä jäi mieleen lähinnä semmonen huijattu olo. Mistä me maksettiin 25 euroa? No, niin kai se useimmissa tapahtumissa on ja saatiinhan me sentään mitalit. Mun mielestä vois silti näissä tapahtumissa arvostaa kävelijöitäkin, jos kerta niille on oma sarjakin ja laittaa numerot kaikille rintaan. Niin ja mikä siinä on, että joittenkin täytyy tulla sinne No smoking kävelyyn JUOKSEMAAN! Musta se on ihan huijausta. Ihan yhtä paha kun jos ne olis vetäny siellä röökiä. HÖH. Täytyy muuten sanoa, että oli aika hankalaa oikeesti kävellä tämmösessä tapahtumassa, kun on yleensä tottunut juokseen. Suosittelen silti kokeileen tämmösiä erilaisiakin juttuja :) Ainiin ja loppuaikahan oli reilusti alle tunnin 56:57 tai jotain..


3 kommenttia:

 1. Kiitos Laura. No smoking -kävely kuulostaa ehdottamasti syksyn vauhdikkaimmalta liikuntatapahtumalta :-) Lisää tämmöisiä!

  VastaaPoista
 2. Itsellä jäi silloin tosi hyvä fiilis tuosta no smoking puolimaratonista ja etenkin maastosta, joka todella on erilainen kuin muutoin eli mäkiä, metsää... Joskus täytyy vielä sekin kokea uudelleen.
  Kiitos Lauralle raportista ja tuntemuksista!

  VastaaPoista
 3. Aikas mielenkiintoinen reissu :) en silti ehkä kuitenkaan maksais tuosta kokemuksesta 25 €. Hinta on meinaan melko karvainen ;) Kiva silti kuulla raporttia muualtakin kun juoksurintamalta. Lisää näitä.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.