perjantai 17. joulukuuta 2010

2010 kuukauden raholalaiset

Joulukuussa ei esitelläkään uutta kuukauden raholalaista, vaan poikkeuksellisesti otetaan katsaus menneeseen ja kerrataan tämän vuoden kuukauden raholalaiset ja katsotaan miten heidän itselleen asettamansa tavoitteet tai haaveet ovat tänä vuonna toteutuneet.

Luonnollinen valinta ensimmäiseksi kuukauden raholalaiseksi oli meidän porukan priimusmoottori, henki ja elämä sekä väsymätön kannustaja ja insipiroija Anu. Anu kertoi omassa haastattelussaan, että hänen tavoitteenaan vuodelle 2010 oli päästä Perniössä 100km juoksu läpi. Tämän tavoitteen Anu myös saavutti yhdessä Markuksen kanssa juosten samalla yhden suomalaisen kestävyysjuoksun naisten parhaista ajoista 100km matkalla. Viimeksi Anu on ollut edustamassa Team Raholaa ulkomailla asti Hawaiilla Honolulun maratonilla! Kisaraporttia odotellessa..

Toisena kansalle esiteltiin kuukauden raholalaisena meidän oma Tarmo, jolla ei tunnu pahaa päivää olevan ikinä. Kuten vuoden positiivisimpana raholalaisenakin palkitusta Tarmosta on sanottu, hän on aina valmis kaikkeen iloisin mielin ja on siten loistavana esimerkkinä muille. Tarmon tavoitteena vuodelle 2010 oli päästä Amsterdamin maraton hengissä maaliin ale viidessä tunnissa. Tämän tavoitteen Tarmo myös saavutti juosten 17.10.2010 Amsterdamissa maratonilla hyväkuntoisena maaliin ajassa 4:10:59. Viime viikonloppuna Tarmo herkutteli Pomarkussa puolikkaalla -20 asteen pakkasessa luistaen samalla "vähän" omasta pakkasrajastaan.

Seuraavaksi esittelyvuorossa oli myös pitkän linjan raholalainen Outi, joka alkuvuodesta kärsi pitkästä loukkaantumisesta. Outin tavoitteena olikin saada ensisijaisesti lonkka juoksukuntoon Amsterdamin maratonille ja siinä hän myös onnistui kärsivällisyyden ja pitkäjänteisen kuntouttamisen avulla. omasta mielestään vähäisellä harjoittelulla Outi tikkasi hienosti maaliin asti! Kunto ei ainakaan ole päässyt laskemaan Amsterdamin jälkeenkään, sillä viimeksi Outi juoksi puolikkaan Rautavedellä marraskuussa kahden tunnin pintaan - Hyvä Outi!

Neljäntenä vuorossa oli Laura (eli minä) ja kerroin omassa esittelyssäni häävalmisteluistani sekä rasitusvamman riivaamasta jalastani. Häät tuli juhlittua ja jalkakin alkoi olla lopulta juoksukunnossa niin, että tavoitteeksi asettamani uusi enkka maratonilla tuli kesäkuussa Forssassa suvi-illan maratonilla ajalla 4:25 ja risat. Jalka on kestänyt juoksua vaihtelevasti sen jälkeenkin ja tapahtumissa on tullut käytyä ihan riittämiin, viimeksi kärvistelin Pomarkussa yhden vaikeimmista maratoneistani 4:46 ja risat.

Kesällä esittelyyn pääsi suhteellisen tuore raholalainen Marjo, joka liittyi porukkaan reilu vuosi sitten. Marja on valmistunut tänä vuonna parturi-kampaajaksi ja onkin nyt työkiireiden takia joutunut jättämään muutamia jumppia väliin. Pikkulinnut kuitenkin kuiskivat, että Marjo tekee itsekseen töitä ensi vuoden tavoitteensa Tukholman maratonin eteen. Marjon voi bongata Tullintorin parturi-kampaamoliikkeestä.

Seuraavaksi esittelyvuoroon pääsi Mikko, joka myös on suhteellisen uusi naama Raholan juoksuporukoissa. Mikko aloitti vuoden vahvasti Heiskan puolikkaalla helmikuussa ja päätti sen lähes yhtä upeasti Pomarkun maratonilla viime sunnuntaina! Mikon itselleen asettama tavoite vuodelle 2010 oli päästä ensimmäinen maratoninsa HCM läpi ja siinä mies todentotta onnistui upealla 4:17:38 ajalla. Tämä mies on muuttunut silmissä kuluneen vuoden aikana - ja tottakai parempaan suuntaan.

Elokuun kuukauden raholalainen oli lähes itsestäänselvyys; kunnia kuului ehdottomasti tälle upealle tuplasankarille. Mari nimittäin samana päivänä elokuussa juoksi oman ensimmäisen maratoninsa sekä täytti 40 vuotta! Marin tavoite päästä maraton läpi 4,5-5h sisällä täyttyi ja voisi sanoa jopa ylittyi - tämä sisukas nainen pisteli Helsinki city maratonin upeasti 4:22:38 aikaan. Viime viikonloppuna Mari vetäisi rennonletkeästi Pomarkun puolikkaan reilusti alle kahden tunnin!

Syksy saapui ja esittelyvuoroon pääsi Team Raholan oma matkanjärjestäjä ja väsymätön tarjouslentojen kyttääjä Markus. Markus oli asettanut itselleen tavoitteeksi oman maratonennätyksensä parantamisen Jyväskylän Finlandiamaratonilla ja niinpä mies sen teki kuin tekikin runsaalla neljällä sekunnilla (3:09:51)! Viimeaikoina Markuskin on nähty edustamassa tiimiä kansainvälisillä vesillä Honolulun maratonilla asti. Kuvia ja raporttia odotellessa..

Seuraavana esiteltiin jälleen yksi tiimin kantavista voimista (kuten kaikki edellemainitutkin) eli Mimmi. Mimmi on suhteellisen lyhyessä ajassa parantanut juoksuaan kuin kana lentoaan tai siis oikeesti tosi paljon! Nykyinen maatalouslomittajan työ meinaa tosin tällä hetkellä haitata harrastustoimintaa, mutta omasta mielestään vähäisestä harjoittelusta huolimatta tämä rouva pisteli hyytävän Pomarkun maratonin tosta noin vaan! Mimmin tavoitteena vuodelle 2010 oli päästä Amsterdamin maraton alle 4:15 aikaan ja kas, niin hän vain tekikin juosten sen hienosti aikaan 4:14.29!

Viimeisenä mutta ei vähäisempänä tänä vuonna esiteltiin teille suhteellisen tuore jäsen porukassa eli Juho, jonka Mikko oli saanut houkuteltua mukaan menoon ja meninkiin. Juho valmistautui koko vuoden ensimmäiselle maratonilleen juoksemalla puolikkaita jopa Ideaparkin kaltaisissa ääriolosuhteissa. Tuo ensimmäinen maratoni oli siis viime viikonloppuna ja miehen mietteet siitä kannattaa lukea kisaraportista.

Näin on vuosi saatu pulkkaan esittelyiden osalta. Ensi vuonna sitten taas uudet naamat ja uudet kujeet. Jos sinulla on joku ehdotus, kenestä haluaisit kuulla ensi vuonna esittelyn, niin vinkkaa minulle osoitteeseen pyykko.laura@gmail.com. Paljon on vielä porukkaa esittelemättä.. Kiitos myös kaikille haastatelluille ja erityiskiitos Minnalle!

2 kommenttia:

  1. Mikko muuten alkaa muistuttamaan jo kovasti juoksijaa. Lihasmassa on karissut hyvin pois ja nivelet alkavat pullistua. Hyvä Mikko!!!!

    VastaaPoista
  2. Paljon on tullut jo ehdotuksia ensi vuoden kuukauden raholalaisiksi.. Vielä saa ehdottaa ja vaikka ensi vuonnakin vielä. Huom, myös itseään saa ehdottaa :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.