keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Kisaraportti: Raholan kymppi osa 1 - järjestäjät

Etsitkö infoa Tukholmaan lähtijöille? Se on tässä.
Raholan kympin kuvia pääset katsomaan tästä linkistä!

Raholan kympistä tulee poikkeuksellisesti kisaraportti kahdessa osassa, koska nyt saamme näkökulman tähän tapahtumaan kahdelta puolelta. Tämä on osa 1 eli järjestäjien näkökulma.

Raholan Kymppi ylitti odotukset

Historiansa ensimmäinen Raholan Kymppi juostiin ja käveltiin sunnuntaina 22.5.2011 upeassa kesäsäässä. Tapahtumaan osallistui yhteensä 78 juoksijaa tai kävelijää. Kaukaisin kisaaja oli kotoisin Etiopiasta asti, joten Raholan Kympistä tuli heti alusta lähtien kansainvälinen tapahtuma. Muutama juoksija oli ottanut mukaan myös koiraystävänsä, ja eräs isä juoksi reitin työntäen kahta pientä lastaan rattaissa.

Havaittavissa lievää hermoilua

Tapahtuman osallistujilta saadun palautteen perusteella järjestelyt sujuivat hyvin, vaikka niiden takia hermoiltiin aivan viimeiseen saakka. Markus, jonka piti lähettää lauma matkaan, sinkosi noin vartti ennen lähtöä merkkaamaan uusiksi reitin erästä kohtaa, joka oli aamulla merkitty vahingossa väärin. Ilmoittautumistiskillä taas jännitettiin, riittävätkö mitalit kaikille osallistujille, kun jälki-ilmoittautumisia alkoi tulla todella runsaasti. Nippa nappa riittivät, huh..

Lähdön lähestyessä ajanotosta vastaavalta Lauralta katosi huumorintaju kokonaan. Korrektina ihmisenä hän ilmoitti muille, että ei nyt kestä leikinlaskua yhtään. Huumorintaju palasi onneksi nopeasti takaisin, kun ensimmäisten maalintulleiden jälkeen kävi ilmi, että ajanottosysteemi pelasi kuin unelma. Kiitos Laura ja ohjelman laatinut Lauran veli!

Lämmittelyjumppa tiivisti tunnelmaa

Ennen lähtöä Anu veti mukaansatempaavan lämmittelyjumpan Inkan ja Lumin reippaalla taustatuella, ja kisatunnelma tiivistyi kutkuttavasti. Jumpan jälkeen osallistujat siirtyivät lähtöviivan taakse, Anu evästi porukkaa vielä viimeisillä ohjeilla ja lähtötöötin tööttäsi Janne. Hyvin lähti! Jäniksenä polkenut Mikko sai sotkea pyöräänsä oikein tosissaan, sillä ensimmäisenä reitin läpi juossut Teppo Syrjälä (Teivo Stayers ry) ylitti maaliviivan ajassa 0.33.44,0. Myös muita tiukkoja tuloksia nähtiin, kilpailun johtajan Markuksen sanojen mukaan ”kuntoliikuntatapahtumaksi harvinaisen kovia tuloksia”. Kaikkien osallistujien tulokset löytyvät tästä linkistä.

Ehdottomasti myös ensi vuonna

Kaikkia maaliin tulevia kannustettiin ja kiritettiin niin, että ääni oli lähteä. Anu, Inka ja Lumi jakoivat osallistujille mitalit heti maaliviivan jälkeen, ja Mimmi ja Mari tarjoilivat heille pullaa ja mehua ja vettä. Kunkin sarjan kolme parasta palkittiin sitä mukaa kun sijoitukset selvisivät. Palkintojenjakoa ei ollut pahemmin mietitty, joten Anu sai välillä pomppia kuin sähköjänis palkittavien perässä. Ensi vuonna palkintojenjako hoidetaan organisoidummin…

Taustakävelijä Tanjan saattamana kaikki osallistujat saatiin maaliin noin 1,5 tunnin kuluttua lähdöstä. Porukka antoi tapahtumasta spontaanisti palautetta, joka oli niin ihanan positiivista, että Markuksen sanoin: ”tapahtuma järjestetään ehdottomasti myös ensi vuonna”.

teksti: Minna Nurro