torstai 26. toukokuuta 2011

Kuukauden raholalaiset: Marjo ja Teija

Toukokuussa teemme sen, mitä ei ole vielä ikinä tehty - esittelemme kerralla kaksi kuukauden raholalaista! TÄllä kertaa valokeilaan pääsevät Teija ja Marjo.
Teksti: Minna Nurro
Kuva: Anu

Hiki pintaan apinan raivolla

Raholan Liikuntakeskuksen pumppitunneilla jumppasalin eturivissä rautaa nostaa kaksi ruskeaverikköä naisihmistä, jotka näyttävät tekevän kaiken aina täysillä – unohtamatta kuitenkaan pilkettä silmäkulmasta. Brunettet pumppaajat ovat sisarukset Teija Virtanen ja Marjo Rinne, jotka tunnustavat oitis, etteivät oikein osaa löysäillä.

– Me ollaan sellaisia apinan raivolla tekijöitä. Osittain se on kyllä Anun kannustuksen vika: siinä tulee sellainen tsemppifiilis, että kyllä jaksaa, naiset nauravat.

Siskokset löysivät Raholan Liikuntakeskuksen tarjonnan pari vuotta sitten. Marjo kävi aiemmin paljon kouluilla järjestetyissä jumpissa, jotka kuitenkin aina pitivät kesätaukoa. Keväällä 2009 Teija kuuli, että Raholan jumppiin kuuluu myös pumppi, ja sopi Marjon kanssa, että sitä lähdetään kokeilemaan. Siitä lähtien Marjo ja Teija ovat olleet vakiokalustoa Anun pumppitunneilla. Teija pitää myös spinningistä, ja Marjo käy mielellään lihas ja syke -tunneilla.

Sisarukset kasvoivat aktiiviliikkujiksi

Kumpikin siskoksista on harrastanut liikuntaa läpi elämänsä – malli siihen tuli jo lapsuudenkodista. Teija on käynyt ikänsä liikuntakeskuksissa jumpilla lukuun ottamatta 1,5 vuoden taukoa, jonka Siivikkalassa sijaitsevan omakotitalon remonttiurakka muutama vuosi sitten vaati. Lielahdessa asuva Marjo puolestaan harrasti nuorempana hiihtoa, luistelua ja pallopelejä, ja on sittemmin jumppaillut vaihtelevalla innolla – jossain vaiheessa jopa kotona jumppakasettien tahdissa.

Marjo saa liikuntaa ja raikasta ilmaa yllin kyllin myös työssään postinjakajana. Teija työskentelee näyttöpäätteen ääressä painopinnanvalmistajana, ja arvelee, että niska-hartianseutu olisi aivan jumissa ilman aktiivista jumppaamista. Ulkoliikuntaa hän saa lenkittäessään päivittäin perheen koiria.

Vastuksista huolimatta juoksuaskelin eteenpäin?

Ihan ilman vammoja eivät liikkuvat sisarukset ole selvinneet. Teijan polvi leikattiin viime tammikuussa, ja sen kanssa on oltava yhä varovainen. Marjoa taas piinasi viime vuonna jalkaterään noussut ihme patti, joka häipyi lopulta vasta kirurgin veitsellä. Kummankin naisen motiivi aktiiviselle liikunnalle on simppelisti halu pysyä hyvässä kunnossa sekä tietysti fyysisen rasituksen tuoma hyvä olo. Tulevaisuuden liikuntatavoitteita kysyttäessä kumpikin miettii pitkään.

– Haluan juosta vielä jonain päivänä kymmenen kilometriä, määrittelee Teija, jolle juokseminen ei polvileikkauksen takia ole ihan itsestään selvää.

Marjo ei aseta itselleen tavoitteita, mutta yhden sellaisen hän kuitenkin taisi saavuttaa osallistuessaan Raholan Kympille. Siellä maaliin tuli hengästynyt mutta iloinen nainen, joka oli silmin nähden tyytyväinen jaksettuaan juosta reitin läpi kohtalaisen kovaa vauhtia.

Seuraavaksi moottoripyörän tarakalle

Liikunnan lisäksi siskoksilla ei juuri jää aikaa muille harrastuksille, siitä pitävät ansiotyö ja perheenäidin velvollisuudet huolen. Teija toteaa, että koirien kanssa tehtävät pitkät kävelylenkit ovat hänen vastuullaan ja eräänlainen harrastus. Marjo kertoo kokkaavansa mielellään silloin kun siihen on riittävästi aikaa.

Pian rouvat tosin joutuvat opettelemaan yhden uuden harrastuksen: moottoripyörän tarakalla istumisen. Kummankin ”ukot ostivat moottoripyörät” ja elokuussa on edessä kahden viikon matka Keski-Eurooppaan. Naiset suhtautuvat edessä olevaan seikkailuun varsin rauhallisesti.

– Olen ollut mopon kyydissä kerran 14-vuotiaana ja moottoripyörän kyydissä pari kertaa.. 20 vuotta sitten, toteaa Teija tyynesti.

– Me taas oltiin miehen kanssa nuorena kolme viikkoa Italiassa moottoripyörällä, kertoo Marjo kokeneesti.

Hauskaa ja turvallista moottoroitua matkaa!

 Marjo punaisessa paidassa halaa mustapaitaista Teijaa

2 kommenttia:

  1. Tässä meillä varsinainen Team Raholan tehotyttökaksikko :D Aina iloinen ja rento meininki päällä arjessa sekä juhlassa ;)Ja tätä jälkimmäistä voi muut tiimiläiset tulla todistamaan tuleviin pikkujouluihin :D

    VastaaPoista
  2. Pirtsakat, mukavat siskokset!! Jaxaa!!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.